• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poučan poraz Zvezde pred CSKA

Autor mondo.rs

Crveno-beli uoči povratka u Beograd pružili solidnu partiju i izgubili minimalnim rezultatom od još jednog učesnika "nokaut" faze Lige Evrope.

 Poučan poraz Zvezde pred CSKA Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ
"Nije loše", prvi je utisak o igri Crvene zvezde u prijateljskoj utakmici sa Zenitom, poslednjoj proveri pred prvi duel sa moskovskim CSKA, u 1/16 finala Lige Evrope.

Crvena zvezda - Zenit 0:1 (0:1)!
/Jerohin 23/

Bez obzira na poraz, crveno-beli su odigrali čvrsto, uz mnogo duela i taktiziranja. Baš onako kako se očekuje da bude i u utorak na stadionu Rajko Mitić.

Jedini gol primili su posle kornera, kada Rodić i Donald nisu uspeli da otklone opasnost, pa je Jerohin lepim driblingom poslao Krstičića na zemlju i potom precizno šutirao u gornji levi ugao.

Nije to bio jedini trenutak pada koncentracije Zvezdinih igrača, ali nije ih bilo mnogo.

Posle neubedljivih remija sa Amkarom i Ujpeštom, bilo je onih koji su strepeli pred duel sa drugoplasiranim timom ruskog prvenstva, međutim, iako je Roberto Manćini izveo skoro najjači sastav (nedostajali su samo povređeni Ivanović i Kokorin i prvi golman Lodigin), crveno-beli su pružili partiju koja uliva nadu pred dolazak Moskovljana.


Ponovo nije bilo ubojitosti u igri, koja nedostaje od odlaska Gelora Kange, međutim, naivan je onaj ko očekuje lepršavu igru protiv CSKA. Pre će to biti dve utakmice nalik šahovskim partijama, koje će odlučiti detalji.

Vladan Milojević je najjaču postavu držao u igri 70. minuta, a počeo je u formaciji 4-1-4-1.

U odsustvu Ričmonda Boaćija, koji se u Beogradu oporavlja od povrede i Aleksandra Pešića koje pauzirao iz predostrožnosti zbog bola u listu, mesto napadača zauzeo je Nemanja Milić, što gotovo sigurno neće biti slučaj u utorak.

Iza njega igrali su Krstičić i Srnić u sredini, a Radonjić i Ben po bokovima.

Poziciju zadnjeg veznog držao je Donald, a iako je postojala neizvesnost, defanzivna četvorka ispred Milana Borjana nije bila promenjena - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić.

Na početku drugog poluvremena Jovičić je zamenio Milića i stao uz Donalda, dok je Ben prešao sa krila pred protivnički gol.

Nije to donelo mnogo promena u odnosu snaga na terenu. I dalje su timovi delovali ujednačeno, a u finišu utakmice, kada su ušli odmorniji igrači, crveno-beli su čak bili bolji.

Za razliku od prethodnih provera na pripremama u Antaliji, ovog puta je Zvezda igrala na "pravom" stadionu, koji pripada luksuznom hotelu "Mardan Palas".

Na tribinama je bilo između 50 i 100 gledalaca, a neki od njih su, iz različitih razloga, prevalili više stotina kilometara da bi gledali nekadašnjeg prvaka Evrope.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ
Zvezdi je ovo bila poslednja provera pred povratak u Beograd, gde će u utorak 13. februara, u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope (uz prisustvo publike) dočekati moskovski CSKA.

Zenit će 15. februara u istom takmičenju gostovati Seltiku.

Prethodno su crveno-beli savladali Grafičar (5:0) i BASK (4:1) u Beogradu, a litvanski Stumbras (2:1) i beloruski Dinamo Brest (2:0) u Antaliji. Potom su "vezali" remije od po 1:1 sa makedonskim Sileksom, ruskim Amkarom i mađarskim Ujpeštom.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ
CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 78' Gobeljić), Savić (od 78' Frimpong), Le Talek (od 69' Babić), Rodić (od 69' Hajdin) - Donald (od 69' Račić) - Ben (od 78' Adžić), Srnić (od 78' L. Ilić), Krstičić (od 78' Milijaš), Radonjić (od 69' Pavkov) - Milić (od 46' Jovičić).

ZENIT: Lunjov - Smoljnikov, Mevlja, Mamana, Krišito - Kraneviter - Rigoni, Paredes, Jerohin, Drijusi - Zabolotnji.

NAJVAŽNIJI DETALJI

78' Ušli su i Frimpong, Gobeljić, Milijaš...

73' Lunjov brani odličan šut Srnića u gornji desni ugao, zatim Pavkov pokušava volej udarcem preko glave...

70' Milojević vrši četvorostruku izmenu. Na terenu su Babić, Pavkov, Račić i Hajdin.

68' Mlak šut Srnića sa ivice kaznenog prostora, nakon što mu je lep pas u prostor uputio Ben.

56' Drugi promašen "zicer" Zabolotnjija. Centaršut je uputio Rigoni sa desnog krila, a Zabolotnji na "drugoj" stativi uklizao i loše zahvatio loptu. Loša reakcija odbrane.

46' Krstičić je sa 18 metara šutirao pored gola.

- Kraj prvog poluvremena, 0:1! Šutevi 8:4, u okvir gola 1:2.

40' Zvezda je presingom osvojila loptu na sredini terena, Rodić je u kaznenom prostoru tražio Bena, koji je za korak zakasnio i onda mogao samo da odigra povratni pas Donaldu. Holanđanin je iz dobre pozicije sa 15 metara tukao preko gola.

24' Odmah je Zvezda mogla do izjednačenja. Centrirao je Stojković, a Ben pokušao da glavom plasira loptu u suprotni ugao. Prevario je golmana, ali nije bio dovoljno precizan.

23' Vodi Zenit - 0:1! Izveden je korner sa leve strane, prvo je loptu pokušao da izbije Rodić, pa Donald, ali ona je na osam-devet metara od gola došla samo do Aleksandra Jerohina, koji je "lažnjakom" izbegao start jednog od Zvezdinih igrača, a onda mirno plasirao loptu u gornji levi ugao.

13' Prvu veliku priliku propustio je Zabolotnji, koji je izmakao pažnji Zvezdinih štopera i centaršut Krišita sa levog boka sproveo tik pored stative. Napadač Zenita bio je samo pet metara udaljen od Borjana...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC