• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA EVROPE: Seltik prekinuo post, Napoli odustao

Autor mondo.ba

Poraz Lacija u Bukureštu. Atletiko, Lajpcig i Lion sigurni.

Nakon "ludila" i 31 gola (3,8 po meču) u prvih osam utakmica šesnaestine finala Lige Evrope, dueli od 21:05 časova nisu bili toliko efikasni, ali je na svakom meču postignut minimalno jedan pogodak i nije manjkalo uzbuđenja.

Počinjemo u Škotskoj...

Seltik je vezao 11 utakmica bez pobjede kod kuće u evropskim takmičenjima, a tom postu je večeras došao kraj.

Zenit je u Glazgov došao da ne primi gol i to se ekipi Roberta Manćinija osvetilo u 78. minutu kada je Kalum Mekgregor postigao jedini gol na meču i poslao "Seltik park" u delirijum.

Kako nedjelje prolaze, Napoli je sve bliži tituli u prvenstvu Italije, pa je Mauricio Sari izgleda riješio da zarad Skudeta "batali" Evropu. Promiješao je tim za duel sa RB Lajpcigom i priliku dao epizodistima - Marku Rogu, Adamu Ounasu, Amaduu Dijavari..., dok su gosti na teren poslali najbolje što imaju.
 To im nije bilo dovoljno da ostvare prednost u prvom dijelu, ali jeste u drugom.

/SVI REZULTATI, STRELCI I PAROVI ŠESNAESTINE FINALA LIGE EVROPE/

Bez obzira na oslabljen sastav Napoli je u 52. minutu u vođstvo doveo Adam Ounas...

...za izjednačenje je pogodio Timo Verner devet minuta kasnije...

...da bi preokret "bikovima" donijeli Džefri Bruma, nakon nesebične asistencije Poulsena, i Timo Verner koji je svojim drugim golom postavio konačnih 3:1 za RB Lajpcig.

Veliko iznenađenje je bilo na pomolu u Kopenhagenu kada je Viktor Fišer u 15. minutu doveo domaćine u vođstvo, ali četa Dijega Simeonea je zadržala pribranost i ugasila proključale tribine  "Telia Parkena" golovima Saula Nigeza i Kevina Gameira prije odlaska na odmor. U drugom dijelu Antoan Grizman se našao "oči u oči" sa golmanom i smireno pogodio dalji ugao, dok je Vitolo dodao još jedan gol i osigurao miran revanš za Atletiko u Madridu.

Dušan Basta i Sergej Milinković-Savić igrali su od starta za Lacio u Bukureštu, međutim, nisu pomogli svom timu da izbjegne poraz.

FCSB je do prednosti došao golom u 29. minutu, preko Gnoherea, i do kraja meča uspio da sačuva "minimalac" za revanš u Rimu narednog četvrtka

Dinamo Kijev je u Atini poveo golom Viktora Cigankova i bio nadomak pobjede, ali je golman Denis Bojko loše procijenio centaršut Hristodopulosa, podletio pod loptu koju je na drugoj stativi dočekao Astrit Ajdarević i donio nadu AEK-u da može do prolaza u revanšu.

Lion je sa dva gola na startu drugog poluvremena, prvo Ndombelea, kojeg prema pisanjima francuskih medija Didijer Dešamp vidi na poziciji Pola Pogbe u reprezentaciji Francuske, i Nabila Fekira, nakon strašnog solo prodora Marijana Dijaza, poveo sa 2:0. Vrijedan gol u gostima Viljarealu je donio Pablo Fornals u 63. minutu, ali je konačan rezultat postavio Memfis Depaj "projektilom" sa 25 metara za: Lion - Viljareal 3:1.

Nešto ranije Sporting iz Lisabona je u Kazahstanu savladao Astanu 3:1, iako je domaćin vodio na poluvremenu, dok su Crvena zvezda i CSKA Moskva u utorak igrali bez golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC