• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Kaznu prihvatam, žutu traku ne skidam

Autor mondo.rs

Trener fudbalera Mančester sitija rekao je da će uvek nositi žutu traku na odeći kao podršku zatočenim političarima Katalonije, uprkos tome što ga je Fudbalski savez Engleske optužio za kršenje pravila oblačenja i oglašavanja.

Pep Gvardiola, bivši trener Barselone, u dva navrata upozoren je na kršenje pravila, a zatim je optužen, a do 5. marta može da odgovori na optužbu Fudbalskog saveza Engleske.

Optužba je podignuta nakon što je Gvardiola i posle upozorenja nosio žutu traku na reveru jakne tokom poraza Mančester sitija od Vigana u FA kupu, a zatim i na finalu Liga kupa protiv Arsenala (3:0), kada je traku zakačio na džemper, ispod jakne.

"Ja sam čovek, pre nego što sam trener. Savez zna da ću uvek nositi žutu traku, jer ne radi se o političarima već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili", rekao je Gvardiola, prenosi BBC.

Gvardiola, koji je rođen u Kataloniji, rekao je da neće promeniti odluku uprkos kazni.

"Mogu svuda da je nosim, ne samo na grudima. Oni znaju da ću je nositi. Ako prekršim pravila, prihvatam kaznu. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate uhapsiće ih zbog pobune. Evropska fudbalska unija ima drugačije mišljenje o ovim pitanjima. UEFA kaže da možete da nosite šta želite, sve dok to pokazujete sa poštovanjem. Ovde je, očigledno, to drugačije", rekao je Gvardiola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC