• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Srećo, pogledaj nas na "Tušnju"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

U taboru Borca se nadaju da će u subotu u Tuzli sreća biti na strani banjalučkog kluba i da će se u meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode vratiti barem neporaženi.

 FK Sloboda - FK Borac, najava 21. kolo PL BiH, Igor Janković, Mahir Karić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su posljednji put slavili na "Tušnju" prije skoro šest godina pogotkom Saše Kajkuta, aktuelnog člana sarajevskog Željezničara, ali poslije dva poraza u nastavku sezone( od Radnika u Bijeljini i Krupe u Banjaluci), Borac bi bio zadovoljan i da se iz Tuzle vrati neporažen. 

Trener Banjalučana Igor Janković u najavi utakmice je priznao da je utakmica sa Slobodom kao i svaka druga i da njegov tim razmišlja samo o pozitivnom rezultatu.

"Kad se vratimo par dana unazad vidimo da na susretu protiv Krupe nismo imali ni sreće, igrači su dali svoj maksimum po teškom terenu, odigrali korektno, ali stalno nam se vraćaju neke loše stvari kao bumerang. Vjerujem da će to jednom da stane i da će 'Fortuna' biti ponovo na našoj strani", rekao je Janković.

Prema njegovim riječima, užasno je teško igrati na lošim terenima u Premijer ligi BiH, posebno u ovakvim vremenskim uslovima.

"Zbog vremenskih neprilika i uslova na kojima treniramo i igramo, izgleda kao da ne igramo veliki fudbal već futsal, ali kako svima, tako i nama. Moramo se prilagođavati i vjerujem da spremni očekujemo utakmicu u Tuzli, koja je važna i za nas i za njih".

Janković ima visoko mišljenje o tuzlanskom timu i treneru Slavku Petroviću.

"Sloboda je dovela dosta pojačanja, koja su se brzo prilagodila i uklopila u ekipu što smo ustanovlili u analizi pred meč. Tuzlaci su mnogo pokazali protiv Željezničara i Mladosti, ali imamo i mi svoje adute".

Među tim adutima, neće biti Aleksandra Radulovića i Mladena Veselinovića, koji su protiv Krupe zaradili treće žute kartone.

"Koga nema bez njega se može. Imamo adekvatne zamjene i onih startnih 11 na 'Tušnju' će sigurno dati maksimum. Ukoliko ponovimo partiju kao protiv Krupe, što se tiče angažmana i volje, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo početi skupljati bodove, mada su prevashodno potrebni kvalitetniji tereni da se bilo šta napravi".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

PREUZIMAM KRIVICU ZA PORAZE

"Najlakše je tražiti dlaku u jajetu kad kola krenu nizbrdo. Nekima bude i drago, ali to ne bi trebalo tako jer je Borac brend Republike Srpske. Jasno je da situacija nije najbolja ni bodovno niti u nekim drugim stvarima, ali ljudi u klubu se bore da naprave iskorak prema naprijed. To naravno ide teško, malo nam je i Fortuna okrenula leđa...Da smo pobijedili Krupu, atmosfera bi bila puno bolja, ali tako je u sportu. Danas pobijediš, sutra gubiš. Ko ne može da podnese pritisak ne treba da se bavi ovim poslom. Ja preuzimam krivicu za poraze u prva dva kola, ali kad pogledamo realno, nismo imali ni sreće protiv Krupe. Njima od srca čestitam na prolasku u Ligu za šampiona, ali u tom meču nisu pokazali da su bolji od Borca", izjavio je Janković i izrazio nadu da će se u narednom kolu protiv Zrinjskog navijači vratiti na Gradski stadion.

"Pozivam 'Lešinare' da se vrate protiv Zrinjskog jer nam stvarno daju ogroman vjetar u leđa, a mi možemo da obećamo maksimum volje, truda i zalaganja. Naravno, ne mogu da prognoziram rezultat protiv aktuelnog šampiona".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mahir Karić, ofanzivni vezni igrač crveno-plavih, koji je ove zime stigao na Gradski stadion u prethodne dvije utakmice je pogađao stative...

"Nadam se da ću ovaj put imati više sreće, kako ja tako i moja ekipa, koja je dobro odigrala posljednji meč. Bili smo svi za jednog, zalaganje i koncentracija, sve je bilo na nivou koliko nam je teren dozvolio. Nisam imao sreće kod stative, ali vjerujem da će sve krernuti na bolje. Radim pošteno, maksimalno se trudim i nadam se da će rezultati početi da dolaze. Očekujem pozitivan ishod, odnosno da se vratimo neporaženi sa 'Tušnja'. Naravno, ako se ukaže prilika i da osvojimo sva tri boda", rekao je Karić.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 14.30 časova, a sudiće je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Premijer liga BiH, 21. kolo (subota, 14.30):

GABELA: GOŠK - Vitez (glavni sudija Miloš Gigović, Gradiška)

ZENICA: Čelik - Mladost (Admir Šehović, Sarajevo)

MOSTAR: Zrinjski - Željezničar (Elvis Mujić, Banovići)

TUZLA: Sloboda - Borac (Irfan Peljto, Sarajevo)

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sarajevo (Tomislav Čuić, Tomislav Grad)

BIJELJINA: Radnik - Široki Brijeg (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

TABELA: Željezničar 47, Zrinjski 46, Široki Brijeg 41, Sarajevo 36, Krupa 34, Radnik 28, Mladost 25, Borac 24, GOŠK 20, Sloboda 19, Čelik 13, Vitez 7.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajmo Borac

Ajmo Borac iznenaditi i pobijediti u Tuzli, niste toliki nesposobnjakovići

Borcevac

Sto ne prica o Bijeljini.Trebali smo primiti 7 komada

Vultures

O kakvoj fortuni ovaj prica. Pobjedi na Tusnju, a ne pricaj o astrologiji....

Da

Jedino su teski tereni za Borac a ostalima nisu jer nas trpaju. Uglavnom kad ne stvoris ni jednu sansu najlakse je reci sreca kriva.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC