• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković pred Želju: Remi nije opcija za Zrinjski

Autor mondo.ba

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Mostaru, gdje aktuelni šampion Zrinjski dočekuje lidera na tabeli sarajevski Željezničar (subota, 14.30).

 PL BiH (21. kolo): Zrinjski - Željezničar, najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najozbiljniji kandidati za titulu prvaka BiH, Zrinjski i Željezničar sastaće se u derbiju 21. kola na mostarskom stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Strateg "plemića" Blaž Slišković je optimista kad je predstojeći dvoboj u pitanju posebno nakon što se tim konsolidovao poslije lošeg meča sa GOŠK-om i upisao pobjedu nad Mladosti.

POVEZANE VIJESTI

"Pobjeda u Doboju kod Kaknja nam je dala određeni optimizam poslije meča sa timom iz Gabele, koji smo odigrali loše. Meč protiv Mladosti smo odigrali kvalitetno i iskusno i to nam daje nadu protiv Željezničara. Zato očekujemo derbi u dobrom raspoloženju, iako nas je vrijeme poremetilo, ali kako nama tako i drugima", izjavio je Slišković, koji za sutrašnju utakmicu nema kadrovskih problema osim što neće računati na Marina Galića zbog viroze.

Popularni Baka ima izuzetno visoko mišljenje o sarajevskim plavima i vjeruje da neće biti nikakvih nepoznanica.

"Znamo njihove vrijednosti, neće biti posebnih iznenađenja, dobro se poznajemo i vjerujem da će pobjednika odlučiti samo želja i volja. Željo će doći rasterećen u Mostar i od Sarajlija očekujem otvorenu borbu, iako teren nije baš najbolji. Ipak vjerujem da ćemo gledati jedan kvalitetan fudbal".

Slišković je mišljenja da bez obzira na ishod subotnje utakmica, to u konačnici neće imati nekog ogromnog značaja s obzirom da objema ekipa predstoji borba u Ligi za šampiona.

"Ako dobijemo imaćemo dva boda prednosti, tako da nismo previše opterećeni rezultatom već se fokusiramo kako da što kvalitetnije odigramo. A igraćemo, napadački, na pobjedu i onda iz jedne takve partije možemo da se nadamo pozitivnom ishodu. Nikad neću reći da neriješeno dobar rezultat za Zrinjski. Tako razmišljamo i tako ćemo ući, a poslije meča ćemo vidjeti šta smo postigli".

Premijer liga BiH, 21. kolo (subota, 14.30):

GABELA: GOŠK - Vitez (glavni sudija Miloš Gigović, Gradiška)

ZENICA: Čelik - Mladost (Admir Šehović, Sarajevo)

MOSTAR: Zrinjski - Željezničar (Elvis Mujić, Banovići)

TUZLA: Sloboda - Borac (Irfan Peljto, Sarajevo)

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sarajevo (Tomislav Čuić, Tomislav Grad)

BIJELJINA: Radnik - Široki Brijeg (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

TABELA: Željezničar 47, Zrinjski 46, Široki Brijeg 41, Sarajevo 36, Krupa 34, Radnik 28, Mladost 25, Borac 24, GOŠK 20, Sloboda 19, Čelik 13, Vitez 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC