• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dibala spasio Juventus

Autor mondo.ba

Golom u posljednjim sekundama meča Paolo Dibala donio Juventusu veliku pobjedu na Olimpiku protiv Lacija. Rimljani oštećeni za jedanaesterac.

Jednim šutom u okvir gola, sa načinjenim, ali ne i sankcionisanim prekršajem u svom šesnaestercu, Juventus je osvojio cijeli plijen na gostovanju Laciju.

Rovovska borba na sredini terena, koja nikako ne može opravdati epitet derbija, završena je pobjedom „Stare Dame“ zahvaljujući Paolu Dibali.

Sjajni Argentinac bio je potpuno neprimjetan 92 minute na terenu, a onda u 93. minutu provukao kroz noge jednom, izdržao duel sa drugim štoperom Lacija i matirao golmana Strakošu za pobjedu Juventusa! 

LACIO – JUVENTUS 0:1 (0:0)

Ni ekipa Filipa inzagija, ni tim Masimilijana Alegrija nije srljala u napad, što se može i opravdati s obzirom na značaj utakmice, ali duel aktuelnog šampiona i lidera protiv trećeplasirane ekipe u Seriji A morao je mnogo više da ponudi od par udaraca pored gola i NITI JEDNE OZBILJNE PRILIKE u drugom poluvremenu.

I jedni i drugi imali su dovoljno motiva, Juventusu su bila potrebna tri boda da u pobjedničkom ritmu nastavi trku za Skudeto sa Napolijem, a Laciju u borbi za Ligu šampiona, međutim, to nisu pokazali na terenu.

„Stara Dama", koja je druga najefikasnija ekipa u Seriji A, upravo poslije Lacija, meč je završila sa jednim udarcem u okvir gola, onim koji je uputio Paolo Dibala desetak sekundi prije nego što je sudija Banti odsvirao kraj i dao znak za veliko slavlje fudbalera Juventusa.

Prethodnu priliku Juventus je imao u devetom minutu, kada se Mandžukić našao u protivničkom šesnaestercu, ali nije dobro ispratio centaršut, loše je šutirao glavom i Strakoša nije morao da interveniše.

Lacio (ni)je bio opasniji.

Dve solidne prilike imali su „lacijali“ u prvom dijelu, ali se u oba navrata istakao Bufon. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić dobro je skočio u 20. minutu poslije kornera i uputio udarac glavom, ali je to bilo preblizu Bufona, koji hvata loptu na pola metra od gol-linije.

Drugu priliku za Rimljane propustio je Imobile, koji je u 23. minutu poslije kontranapada snažno šutirao, ali je Bufon odbio loptu u korner.

Navijači Lacija žaliće zbog pogotka koji je njihova ekipa primila u posljednjim trenucima utakmice, vjerovatno zamjerati mnogo toga svojim ljubimcima, ali bijes će gotovo sigurno biti upućen ka arbitrima, koji su propustili da dosude jedanaesterac za Lacio u drugom poluvremenu.

Lukaš Leiva pokušao je u šesnaestercu Juventusa da prihvati upućenu loptu i stigao do nje prije Benatije, koji je neoprezno startovao ka lopti i oborio Brazilca, međutim pištaljka Bantija nije se oglasila.

Uzalud je Simone Inzagi zahtjevao od četvrtog sudije da se pregleda video snimak, još jednom u Seriji A arbitri su odlučili da ne koriste VAR i igra se nastavila.

Da li je Lacio oštećen, procijenite sami:

Juventus se desetom pobjedom u nizu u Seriji A revanširao Laciju za poraz u Torinu 2:1 u jesenjem dijelu prvenstva, odnosno poraz 3:2 u Superkupu Italije.

Nadali su se „lacijali“ da bi mogli produžiti taj pobjednički niz, ali nisu uspjeli da savladaju Juventus na Olimpiku, što se posljednji put desilo 2003. godine.


Serija A, 27. kolo:

SPAL – Bolonja 1:0 (0:0)
/Grasi 48/

Lacio – Juventus 0:1 (0:0)

/Dibala 90+3/

Napoli – Roma (20.45)

U nedjelju

Đenova – Kaljari 12.30

Atalanta – Sampdorija (15.00)

Benevento – Verona

Kjevo – Sasusolo

Torino – Krotone

Udineze – Fiorentina

Milan – Inter (20.45)

TABELA: Napoli 69, Juventus 68, Lacio (+1), Inter 51, Roma 50, Sampdorija 44, Milan 44, Atalanta (-1) 38, Torino 36, Fiorentina 35, Udineze 33, Bolonja (+1) 33, Đenova 30, Kaljari 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, SPAL (+1) 23, Krotone 21, Verona 19, Benevento 10

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC