• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Juve do osvete, a Sevilja do iznenađenja?

Autor mondo.rs

Pred nama su prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona.

Četvrtfinale Lige šampiona u utorak od 20.45 (prenosi na TV Arena Sport) otvoriće repriza prošlogodišnjeg finala i duel u kojem je možda i najmanja neizvesnost, barem na papiru.

Juventus - Real Madrid,
Sevilja - Bajern Minhen.

Anketa

Ko će u polufinale

  • Juventus

    30% (12)

  • Real Madrid

    70% (28)


Anketa

Ko će u polufinale?

  • Sevilja

    10% (1)

  • Bajern Minhen

    90% (9)



"Stara dama" će pokušati da se kroz predstojeći dvomeč revanšira Madriđanima za ubedljiv poraz pre 10 meseci u Kardifu (1:4), dok će "kraljevski klub" pokušati da preskoči i Torineze na putu ka željenoj trećoj uzastopnoj tituli prvaka Evrope.

Real je postao prvi koji je uspeo da odbrani trofej, a posle neuspešne sezone u Primeri, jasno je da će svim silama krenuti na evropske rivale.

"Real je bolji tim od Juventusa. Ne kažem to ja, to kaže istorija. Osvajanje Lige šampiona je i dalje san, ali će biti teško ostvariti ga. Mi možemo da se takmičimo sa Realom, ali oni su uvek pokazivali da imaju nešto posebno, drugačije. Šta ih čini drugačijima? Pa, oni su daleko najbolji tim na svetu. Da li iko sumnja u to? Osvojili su tri puta Ligu šampiona u poslednje četiri godine, to sve govori", iskren je Đanluiđi Bufon i svestan težine zadatka koji čeka njegov tim.

Juve i Real u sredu će voditi 20. međusobni duel. Statistika je na strani španskog predstavnika, koji ima devet pobeda, jednu više od rivala iz Italije, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

"Svaka utakmica je drugačija. Ne bih voleo da bude kao u Kardifu. Naš cilj je da se borimo do poslednjeg minuta revanša u Madridu", istakao je golman Juventusa.

Uprkos debaklu u prošlogodišnjem finalu, Juventus je uspešniji od Reala u prethodna četiri dvomeča eliminacione faze.

"Da li je ovaj Real Madrid nepobediv u Evropi? Ne. Nijedan tim nije nepobediv", zaključio je Bufon.

Real je u seriji od 10 pobeda u poslednjih 11 utakmica (savladao ih Espanjol 1:0), tokom koje je dva puta pobeđen i izuzetno motivisani PSŽ (3:1, 2:1). To uliva veliko samopouzdanje ekipi Zinedina Zidana.

"Duel sa Juventusom dolazi u dobrom trenutku po nas. Dobro igramo poslednjih nekoliko meseci, postižemo više golova i pokušaćemo da iskoristimo situaciju u kojoj se ekipa trenutno nalazi", poručio je Realov napadač, Lukas Vaskez.

Zinedin Zidan u utorak će se prvi put kao trener protivničkog tima gostovati u Torinu, gde je svojevremeno uspešno nastupao za Juve.

"U Torinu sam postao čovek, uvek ću navijati za Juventus, uz Real Madrid koji klub mog života".

Francuski trener, za razliku od svog igrača, ne želi da se osvrće na učinak u Primeri.

"Ovo je drugačije takmičenje i drugačija utakmica. Moramo da uđemo maksimalno motivisani u duel i da damo sve od sebe da postignemo gol u Torinu", najavio je Zidan.

Real je na put u Italiju krenuo sa 24 fudbalera, među kojima je oporavljeni defanzivac Naćo, a neizvesno je da li će "roviti" Geret Bejl moći da zaigra u startnoj postavi ili će prednost dobiti Isko ili Marko Asensio.


Masimilijano Alegri ima glavobolju zbog Marija Mandžukića, Federika Bernardeskija i Aleksa Sandra, čiji su nastupi pod znakom pitanja zbog povreda, dok su Miralem Pjanić i Mehdi Benatija suspendovani zbog žutih kartona.

Fudbaleri Sevilje će protiv Bajern Minhena ispisati klupsku istoriju, pošto će prvi put od 1958. godine igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.

Eliminacijom Mančester junajteda, španski predstavnik je napravio veliko iznenađenje, ali je po prikazanom u dvomeču sa ekipom Žozea Murinja apsolutno zaslužio mesto među osam najboljih.

Pobeda 2:1 na Old Trafordu (uz 0:0 na Sančez Pishuanu) opomena su za favorizovane Bavarce, koji su u subotu napravili sjajnu uvertiru "oduvavši" Borusiju Dortmund u velikom derbiju nemačkog fudbala (6:0).

Bajernu, međutim, ne leži Španija, jer je savladan u prethodnih pet gostovanja, dok Sevilja nikada nije poražena na svom terenu u 11 utakmica sa nemačkim timovima.

"Ne smemo da se opustimo. Videli smo i protiv Junajteda, kada su poveli 1:0, da su nastavili da igraju ofanzivno. Zato ću pogledati nekoliko video-analiza Seviljinih igara i pokušati da što bolje pripremim ekipu za tu utakmicu", najavio je Bajernov trener, Jup Hajnkes.

Sevilja je u nedelju odigrala 2:2 protiv Barselone, ali je ispustila prednost 2:0.

"U utorak ćemo pokušati da imamo što duže loptu u našem posedu i da što manje moramo da trčimo", otkrio je strateg Sevilje, Vinćenco Montela.

Bajern je od ranije bez Manuela Nojera i Kingslija Komana zbog povreda, a neizvestan je nastup Artura Vidala, dok domaćin neće moći da računa na suspendovanog Evera Banegu i Muguela Lajuna.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

utorak

Juventus - Real Madrid 20.45 (TV Arena Sport 3)
Sevilja - Bajern Minhen 20.45 (TV Arena Sport 1)

- revanši su 11. aprila

sreda

Barselona - Roma 20.45 (RTS 1)
Liverpul - Mančester siti 20.45 (TV Arena Sport 5)

- revanši su 10. aprila

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC