• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern je moćan i kada je loš!

Autor mondo.rs

U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona između Sevilje i Bajerna, šampion Nemačke pobedio 2:1. Sevilja igrala odličnu u prvom delu, ali umesto da trese mrežu Bavaraca, pogađala je svoju.

Odlika velikih - i kada su loši, oni pobeđuju!

Bajern nije briljirao u Sevilji, gde se ni Barsa nije naigrala pre nekoliko dana. Ali, Bavarci su pobedili iako je nastup ekipe Jupa Hajnkesa u prvom delu bio daleko od nivoa na koju su nas navikli. Čak ni u nastavku Bajern nije bio sjajan...

Teško da u četvrtfinale Lige šampiona može da stigne neozbiljna i nekvalitetna ekipa. Takve slučajnosti su isključene u elitnom UEFA takmičenju. Jasno je da Sevilja poseduje kvalitet da bude među osam najboljih u Evropi, ali ne i više. Barem ne preko prvaka Nemačke.

Jednostavno, i kada je bila bolja od Bajerna, a bila je prvih 45 minuta i jednaka na terenu u većem delu drugog poluvremena, nije uspela čak ni nerešeno da izvuče pred punim stadionom "Ramon Sančez Pichuan".

Poraz, svakako, nije zaslužila!

Sevilja - Bajerm 1:2 (1:1). Da muka po navijače, igrače i trenera Sevilje, Vićenca Montelu, bude veća, sve golove na utamici dali su upravo fudbaleri iz Andaluzije. Jednostavno, vratili su Bajern u život kada su ga ošamutili i doveli u prednokaut stanje.

Pablo Sarabija je doveo atmosferu u Sevilji do usijanja, kada je u 32. minutu ispravio veliki promašaj iz 20. Serhio Eskudero je centrirao, a Sarabija lako rešio duel sa zemljakom i večeras vrlo lošim Huanom Bernatom. Došao mu je s leđa, primio loptu i zakucao je pored Svena Ulrajha.


Sevilja je tako krunisala bolju igru s manjim posedom, a Bernat dobio pozivnicu za klupu od iskusnog trenerskog vuka Hajnkesa, a Rafinja znak da se na poluvremenu spremi za drugi deo meča.

Ko zna kako bi se odvijala utakmica u drugom poluvremenu da Bajern u 37. nije imao sreću, a Sevilja dobro postavljenog, ali nedovoljno koncentrisanog Hesusa Navasa. Samo što se Arturo Vidal povredio, a Džejms Rodrigez dobio priliku da uđe, Bajern je izjednačio. Upravo je Kolumbijac spusio loptu na levo krilo prema Franku Riberiju, kome je namera bila da niskom i jakom loptom pronađe nekoga na "drugoj stativi", ali je pogodio Navasa i tako prevario odličnog Davida Soriju.


Takođe, ostaće misterija kako je Sorija branio, a ne Sergio Riko.

Već u drugom delu odbrana Bajerna delovala je dosta stabilnije, čemu je doprinelo jačanje levog boka, odnosno ulazak Brazilca. Sevilja nije više lako prodirala po krilima i sve je manje bila ispred gola Nemaca.

Iz mirnije igre, što je očigledno bio još jedan od ciljeva Hajnkesa, Bajern je u 68. minutu stigao do pobede. I opet uz pomoć fortune, ali se gol, ipak, pripisuje Tijagu Alkantari. Riberi je centrirao, Španac "zaplivao", ali je pogodio Eskudera i lopta je, dok je Sorija već leteo ka daljem, završila u bližem uglu gola Sevilje.


Imao je domaćin još nekoliko opasnih napada i pokušaja, ali je ostalo 1:2.

Bajern je napravio veliki korak ka polufinalu, međutim, definitivno ništa nije rešeno. Umela je Sevilja još bolje da zaigra u gostima i da iznenadi velikane. Baš tako je bilo protiv Mančester junajteda, ko zna, možda je sledeći Bajern...

SEVILJA: Sorija - Sarabija, Kjer, Lengle, Eskudero – N'Zonzi, Pizaro – Korea (od 78. Sandro), Vaskez, Navas - Ben Jeder (od 80. Murijel).

BAJERN: Ulrajh – Kimih, Boateng, Humels, Bernat (od 46. Rafinja) – Javi Martinez, Alkantara – Riberi (od 79. Riberi), Vidal (od 36. Rodrigez), Miler - Levandovski.

ĆETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA (prve utakmice):

utorak


Juventus - Real Madrid 0:3 (0:1)
/Ronaldo 3, 64, Marselo 72/

Sevilja - Bajern Minhen 1:2 (1:1)
/Sarabija 32 - Navas 37ag, Alkantara 68/

sreda

Liverpul - Mančester siti (20.45)

Barselona - Roma (20.45)

Revanši su na programu sledeće nedelje.


UŽIVO:


Stadion
: Ramon Sančes Pichuan
Meč  sudi: Danijele Orsato

SEVILJA: Sorija - Sarabija, Kjer, Lengle, Eskudero – N'Zonzi, Pizaro – Korea, Vaskez, Navas - Ben Jeder.

BAJERN: Ulrajh – Kimih, Boateng, Humels, Bernat – Javi Martinez, Alkantara – Riberi, Vidal, Miler - Levandovski.

IZ MINUTA...

KRAJ!

82' Napada Sevilja, ali je neće gol. N'Zonzi i Ramirez su tukli iz daljine, pa se stvorila gužva... Ostalo je 1:2.

- Nema šta, Bajern je bolji u drugom poluvremenu. Teško i da Bavarci mogu da ponove očajno izdanje iz prvog dela.

GOOOL!

68' Igrači Bajerna ne mogu da daju samo gol. Zato im u pomoć priskaču domaći fudbaleri. Doduše, ovaj drugi je pripisan Tijagu Alkantari, ali pitanje je da li bi lopta završila u mreži da Eskudero nije postavio nagu i skrenuo je iz leđa Sorije. Riberi je centrirao, Alkantara glavom pokuaša i uspeo...


66' AU! Bolja prilika za Bajern nije mogla, ali je David Sorija upisao jednu od najlepših odbrana ove sezone. Majstorski je reagovao na volej Havija Martineza i skrenuo loptu u korner. A da napomenemo da nije to bio klasičan volej, već od zemlju, što još više podiže ocenu golmanu Sevilje. Bajern je iz kontre, kao odgovor na presing Sevilje, stigao do šanse. Centrirao je Tomas Miler!

60' Sat vremena igre na stadionu "Ramon Sančez Pichuan", tempo je znatno opao. Osim dve prilike na početku drugog dela, nema više uzbuđenja.

49' Havi Martinez spasava Bajern, a Sevilja je minut posle šanse Bajerna bila još opasnija. Bila je to velika prilika za domaćina. Prelep fudbal igra Sevilja!

48' Riberi je imao dobru šansu, ali je sada sreća bila saveznik Španaca. Lopta je pogodila Roberta Levandovskog. Bajern je, izgleda, mnogo odlučnije ušao u drugo poluvreme i odmah je napravio akciju i stvorio priliku.

- Nema izmena osim prinudne u Bajernu, kada je Rodrigez zamenio Vidala. Nastavljena je odlična utakmica u Sevilji.

Gotovo je prvo poluvreme...

GOOOL!

38' Maler za Sevilju. Rodrigez, samo što je ušao u igru, spustio je loptu na levo krilo prema Riberiju, Francuz je želeo da je ubaci u sredinu, ali ju je zakačio Hesus Navas i skrenuo je dovoljno da Sorija ne može da s "krive" noge da spreči njen ulazak u gol.


36' Vidal ne može da nastavi zbog povrede, a na terenu je Džejms Rodrigez.

GOOOL - SARABIJA!

32' Sevilja je "gazila" Bajern i posle 32 minuta ga zagazila. Možda i pregubo zvuči, ali je španski tim zaista bio bolji u prvih pola sata. Prvo je Sarabija sjajno tukao iz daljine, a Urlih paradom sprečio gol. Nepun minut kasnije nije uspeo da odbrani, Eskudero je centrirao, a Sarabija prvo dobio duel u kaznenom prostoru, a onda zakucao loptu u mrežu.


26' Tijago Alkantara je uputio prvi udarac u gol Sevilje. Sorija je uhvatio "živu" loptu!

BRUKA!

20' Pablo Sarabija je promašio nemoguće, poziciju bolju čak i od penala. Ben Jeder je ubacio loptu, ona je, posle duela igrača Sevilje i Bajerna, ostala na 10-11 metara po sredini, gde je bio i Sarabija. Igrač Sevilje je gađao ugao i promašio ceo gol. Navijači Sevilje, svi do jednoga, uhvatili su se za glavu.

Svima je jasno da ovakve prilike MORAJU da se koriste!

Odavde je Sarabija promašio, šutirao je u levi (golmanov) ugao.



15' Danijele Orsato će imati pune ruke posla! E, izgleda da je pogrešio u 15. minutu, mada je činjenica i da je Karlos Korea teatralno pao. Prošao je Argentinac u vrlo opasnom napadu pored Žeroma Boatenga, sve to dešavalo u kaznenom prostoru... Boateng je postavio nogu i čim je to osetio, Korea je pao. Argentinac je dobio žuti karton. 

KUVA SE U SEVILJI!

13' I u Evropi se velikima "gleda kroz prste. Frank Riberi je morao "napolje" (crveni karton). Prvo je napravio nameran faul, a onda se zaleteo prema Ben Jederu, koji je malo pre drugog prekršaja pokušao da iscenira faul. Riberi se zemljaku uneo u lice, a ovaj je pao... 

10' Nema prilika. Sevilja, inače, ovu utakmicu igra bez Evera Banege, koji nema pravo nestupa zbog žutih kartona. Van stroja, ali zbog povreda su Hoze Mena, Markado, Korčija... Na drugoj strani fale dugo povređeni Manuel Nojer i Koman.

- Dok u Torinu Real već vodi u Sevilji se igra šesti minut i nema prilika. Bajern se nikada ne brani, a neće i Sevilja pred svojim navijačima. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC