• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma dala tri gola i izgubila tri razlike!

Autor mondo.rs

"Vučica" savladala sama sebe i praktično ispala iz Lige šampiona.

Naivno, malerozno i neiskusno!

Fudbaleri Rome su na "Kamp Nou" odneli mnogo darova Barseloni i praktično ih častili polufinalom Lige šampiona za ovu sezonu pošto je teško očekivati da će ekipa Ernestea Valverdea ispustiti tri gola prednosti koja ima pred revanš u Rimu.

De Rosi i Manolas su nespretnim reakcijama savladali sopstvenog golmana, nakon grešaka odbrane pogađali su Pike i Suarez, dok je Džeko postigao tek utešni gol.

Imaće Roma za mnogo čim da žali pošto Barselona nije odigrala "savršen meč", čak se činilo i da je Euzebio di Frančesko odlično pripremio taktiku za ovaj susret koja je pala u vodu kada su igrači Rome postali ubojitiji po svog umesto protivničkog golmana.

BARSELONA - ROMA 4:1 (1:0)

Roma je tako drugi italijanski tim koji su Španci "pregazili" u ovoj rundi Lige šampiona, pošto je Real bez većih problema slavio u Torinu protiv Juventusa. Ukupna gol-razlika u korist španskih predstavnika je čak 7:1 i teško je reći da li "stara dama" ili "vučica" imaju manju šansu pred revanš za sedam dana...

Barsa je agresivno ušla u meč, postigla gol posle ofsajda (Suarez) i pogodila stativu (Rakitić), dok je na drugoj strani Roma znala da istrči kontru, doduše bez pravog udarca.

Posle zatišja, Barsa je povela u 38. minutu posle neuspešnog duplog pasa Inijeste i Mesija, pošto je ispred Argentinca uklizao Danijele de Rosi zakačio loptu i savladao svog golmana Alisona. Videli smo dve sporne situacija na koje će se žaliti u Romi - prvo na start Semeda na Džeku u kaznenom prostoru, ali i na start istog igrača na Florenciji što je arbitar ocenio izvan kaznenog prostora.

Međutim, Roma više može da bude ljuta na sebe i šanse koje nije iskoristila na otvaranju drugog dela igre (Peroti i Florenci), što je Barsa opet kaznila.


Opet, uz pomoć Rome...

U 56. minutu je Manolas bio još nespretniji - prvo je pogodio sopstvenu stativu, pa kolenom prevario Alisona, da bi Đerar Pike u kontri u 58. reagovao kao pravi "sidraš".

Ušla je potom i Barselona u krizu, a nalet pred golom Ter Štegena, koji je zabeležio tri velike odbrane, iskoristio je Edin Džeko kada je bio snalažljiviji od Đordija Albe. No, Barsa je ponovo pokazala da je prava takmičarska ekipa i došla je do četvrtog gola kada se to nije očekivalo po dešavanjima na terenu.

Luis Suarez je sačekao da mu Maksim Gonalon "uštopuje" loptu i lako ju je sproveo u mrežu za miran revanš u Rimu.

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Pike, Umtiti, Semedo - Buskets (od 66. Paulinjo), Rakitić, Inijesta (od 85. Suarez), Roberto (od 83. Gomeš) - Suarez i Mesi.

ROMA: Alison - Perez, Facio, Manolas, Kolarov - De Rosi (od 78. Defrel), Florenci (od 72. El Šaravi), Strotman, Pelegrini (od 59. Gonalon), Peroti - Džeko.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA (prve utakmice):

utorak

Juventus - Real Madrid 0:3 (0:1)
/Ronaldo 3, 64, Marselo 72/

Sevilja - Bajern Minhen 1:2 (1:1)
/Sarabija 32 - Navas 37ag, Alkantara 68/

sreda

Liverpul - Mančester siti 3:0 (3:0)
/Salah 12, Čembrlen 21, Mane 31/

Barselona - Roma 4:1 (1:0)
/De Rosi ag 38, Manolas ag 55, Pike 59, Suarez 87 - Džeko 80/

Revanši su na programu sledeće nedelje.


IZ MINUTA U MINUT: 

90' - KRAJ! POBEDA BARSE!

87' - GOL! SUAREZ! BARSA VODI 4:1!

Taman kada je Džeko doneo kakvu-takvu nadu Romi - nova greška Rome. Ovoga puta je Maksim Gonalon "uštopovao" loptu za Suareza koji postiže gol posle godinu dana u Ligi šampiona i praktično vodi Barsu u polufinale.

80' - GOL! DŽEKO! ROMA SMANJUJE 3:1!

Visio je gol u vazduhu...

Trenutak baš loše igre Barselone koristi Dijego Peroti koji nalazi Edina Džeka, odlično se snašao "Dijamant" pored Albe i postigao svoj peti gol u LŠ ove sezone

78' - Ter Štegen!

Velika greška nemačkog golmana koja je mogla da vrati neizvesnost u meč, ali Defrel, koji je tek ušao, šutira pravo u njega... Potom Peroti testira Ter Štegena, ali sada odličnom paradom šalje loptu preko gola.

72' -
El Šaravi menja Florencija, a Paulinjo umesto Busketsa.

59' - GOL! SAD STVARNO GOL! PIKE! 3:0!

Sve je počelo promašajem Džeka i očas posla Barselona stvorila se na drugoj strani terena. Mesi je povukao po levoj strani, prebacio težište igre na desnu odakle se lepo na šut namestio Suarez, a odbranu Alisona u mrežu je smestio Đerar Pike.

Štoper Barse se fantastično kretao i poput pravog "sidraša" natrčao na odbijenu loptu.


56' - GOL! AUTOGOL! MANOLAS! 2:0!

Neverovatno, ponovo autogol!

Drugi put na meču, a peti put ove sezone u Ligi šampiona, protivnik Barselone je savladao samog sebe. Sada je u dobroj poziciji bio Umtiti, ali je posao umesto njega završio Kostas Manolas

Grk e prvo pogodio stativu, a na odbijenu loptu nije natrčao Umtiti nego Manolasovo koleno koje je na idealan način za Barsu prevarilo Alisona.

53' - Mesi!

Opet dobar napad Barselone i prilika za Mesija koji šutira pravo u Alisona. Odlično Barselona dolazi u situacije da ugrozi gol Brazilca, ali slabe reakcije za sada...

50' -
Zanimljiv početak drugog dela; prvo Alison Beker ne interveniše najbolje i dovodi sebe u opasnost, dok na drugoj strani nije sigurna ni odbrana Barse.

Srećom po njih, Florenci je napustio igralište pre nego što je uputio loptu...

46' - Peroti!

Najbolja šansa za Romu u prvim sekundama drugog dela... Idealan centaršut sa desne strane, loša procena Semeda i idealna prilika za Perotija koji sam kao duh šutira glavom pored gola koji čuva Ter Štegen.

40' -
Ovde bi teško i VAR pomogao...

Sporna, baš sporna situacija na "Kamp Nou". Startovao je Nelson Semedo na Alesandra Florencija, ali nije do kraja tačno da li je to bilo van ili unutar kaznenog prostora. Arbitar je posle dugo razmišljanja pokazao "samo" slobodan udarac iz kog je loše šutirao Lorenco Pelegrini, dok je Aleksandar Kolarov stajao pored. U nastavku akcije Kolarov dobija žuti karton.



38' - GOL! AUTOGOL! DE ROSI!

Kružila je Barselona dugo, a onda iznenada došla u šansu i vođstvo.

Inijesta je ispred kaznenog prostora odigrao "dupli pas" sa Leom Mesijem, ali malo pre njega reagovao je malerozni Danijele de Rosi i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Možda i bolje nego što bi sam Mesi šutirao...



26' - Alison skuplja odbrane protiv Suareza!

Otvorio se lepo Urugvajac na levoj strani, uspeo da uputi šut iz veoma teške pozicije, ali Alison je na pravom mestu, ponovo odlično brani i šalje loptu u korner. Jedan od najboljih golmana ove sezone u svetu...


18' - STATIVA!

Mnogo bolja Barselone za sada, ali ne vodi...

Zbunjeno je delovala odbrana posle kornera i skoka Kolarova pošto je lopta stigla do Ivana Rakitića koji šutem po zemlji pogađa dalju stativu Alisona. U nastavku akcije lopta opet do Suareza koji "tuče" jako preko gola.

11' - Dobar šut Mesija koji odbija Alison, a na drugoj strani i Džeko pada u kaznenom prostoru Barselone. Ipak, nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

7' - GOL! Ipak nije...

Barselona kontroliše za sada sve i dolazi do gola posle kombinacije Inijeste i Suareza, ali je očigledno bilo da je Urugvajac bio u nedozvoljenoj poziciji.

1'
- Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC