• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpulovih pola sata iz raja i povreda Salaha!

Autor mondo.rs

Liverpul pobedio Mančester siti 3:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i prišao vrlo blizu polufinalu takmičenja u kojem je pobedio 2005. Da li se nastavlja prokletstvo Sitija...

U transu, energično i izrazito ofanzivno. Precizno i vrlo efikasno. Nošeni podrškom Kopa i ostatka publike na Enfildu kakva se samo poželeti može, fudbaleri Liverpula su za pola sata prvog četvrtfinalnog meča Lige šampiona deklasirali Mančester siti 3:0.

To je bio i konačan rezultat.

Slavlje i radost, ali i briga "crvenih", najveća za Jirgena Klopa. Mohamed Salah je posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu napustio teren. Požalio se maestralni Egipćanin na povredu u predelu propona. Nije mogao više, morao je napolje...

Zabrinuo je momenat senku na veliki trijumf Liverpula, ali radost Ali, radost zbog velikog trijumfa, koji ih dovodi na korak od polufinala, ništa nije moglo da pokvari.

Verovatno novi šampion Enegleske (možda i najraniji od kada se igra Premijer liga), jednostavno, večeras nije mogao ništa "redsima". Mančester siti, koji je u prvom delu sezone, 9. septembra, Liverpulu na "Itihadu" dao pet komada, sada je utakmicu završio bez udarca u okvir gola!

Uostalom, ovaj podatak sve govori.

Liverpul je nadigrao Mančester siti, Klop je dobio Pepa Gvardiolu, a Mohamed Salah, iako ovaj duel ne ulazi u konkurenciju za Premijer ligu, možda pokazao da zaslužuje titulu najboljeg igrača Engleske pre Kevina de Brujnea.

Ali, pred nama je i drugih 90 minuta, kada će "građani" imati podršku svojih navijača i veliku nadu da mogu da ponove septembarski ples, eliminišu Liverpul i skinu prokletstvo Lige šampiona. Istina je jedna, deleko od toga da su "redsi" završili posao! Videćemo za nedelju dana da li Siti ima još snage i kako će na ofanzivu protivnika odgovoriti Klop, možda i bez sjajnog Salaha.

Nemac je u prvom meču imao viziju. Postavio je igru, a igrači je sporvodili u delo bez ijedne greške. Prividnih pet minuta inicijative Sitija brzo je zaboravljeno. Već u 12. minutu sevnula je kontra Liverpula i gol Mohameda Salaha. "Faraon" je sačekao promašaj Firmina, tačnije odbranu Edersona i grešku Kajla Vokera. Poklonu je odmah otpakovan...


Senku na ovaj pogodak bacio je nedosuđeni ofsajd Salaha u početku kontre. Pogrešio je linijski sudija...

Umesto povlačenja, Liverpul je pojačavao.

U 20. minutu Džejms Milner dodaje do Okslejda Čemberlejna, a ovaj iz levice šalje pravi projektil sa 20 metara pod prečku gola Mančester sitija. Enfild je ponovo na nogama, navijači u transu. Grmi Enfildom, a napadi domaćina ne prestaju.


Minut je bio 31!

Salah je želeo i 11. gol u 2018. godini. Šutirao je sa distance, lopta mu se od bloka vratila. Usledio je centaršut, servirana lopta kao na tacni za Sadija Manea i 3:0. Poklonio se Senegalac za svoj deveti pogodak u 2018. godini. Impresivno!


Napadao je Liverpul do 44. minuta, kada je konačno Siti došao do daha. Bilo je kasno za prvo poluvreme.

U drugom delu i druga slika. Zadovoljan visokim vođstvom i svestan da Mančester mora da ide po gol, Klop je odustao od ofanzivnog fudbala i demonstirao sjajne defanzivne karakteristike protiv najefikasnijeg tima Premijer lige.

Jedva čekamo revanš...

Liverpul: Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Milner, Henderson, Okslejd Čemberlejn (od 85. Moreno) - Mane, Salah (od 53. Vajnaldum), Firmino (od 71. Solanki).

Mančester siti: Ederson - Voker, Kompani, Otamendi, Laport - Fernandinjo, D. Silva - De Brujne, Gundogan (od 57. Sterling), Sane - Žezus.


ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA (prve utakmice):

utorak


Juventus - Real Madrid 0:3 (0:1)
/Ronaldo 3, 64, Marselo 72/

Sevilja - Bajern Minhen 1:2 (1:1)
/Sarabija 32 - Navas 37ag, Alkantara 68/

sreda

Liverpul - Mančester siti 3:0 (3:0)
/Salah 12, Okslejd Čemberlejn 20, Mane 31/

Barselona - Roma 4:1 (1:0)
/De Rosi 38ag, Manolas 55ag, Pike 59, Suarez 87 - Džeko 80/

Revanši su na programu sledeće nedelje.


UŽIVO:

Na dve utakmice ove sezone između Liverpula i Mančester sitija u Premijer ligi viđeno je čak 12 golova. "Građani" su razneli petostrukog prvaka Evrope 9. septembra (5:0), ali su se "redsi" revanširali 14. januara. Utakmica je završena rezultatom 4:3, iako je Liverpul u 68. minutu imao 4:1...

Slavna istorija i mnoštvo trofeja ne znače mnogo četi Jirgena Klopa, jer je pred njima najbolji tim Premijer lige i ekipa koja će se vrlo brzo okititi petom titulom prvaka Engleske.

Ako se gledaju evopski trofeji, Liverpul je favorit. "Crveni" su pet puta bili prvaci Evrope, a pored tih najvrednijih pehara imaju i tri Kupa UEFA, odnosno Lige Evrope.

Nedostoje im samo trofej Kupa pobednika kupova, takmičenja koje ukinuto i u kojem je Mančester siti uspeo da dođe do jedine UEFA titule, ali pre 48 godina.

Liverpul, ako se pogledaju sva takmičenja, daleko je ispred Sitija u međusobnim duelima. Mančester ima 39 pobeda, dok je Liverpul stigao do 82, a 48 utakmica je završeno bez pobednika.

Najubedljivija pobeda Liverpula je 6:1, a Sitija 6:0...

Sudija: Feliks Brih

LIVERPUL: Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Milner, Henderson, Okslejd Čembrlejn - Mane, Salah, Firmino.

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Kompani, Otamendi, Laport - Fernandinjo, D. Silva - De Brujne, Gundogan, Sane - Žezus.

IZ MINUTA...

KRAJ!

+3'!

85' "Oks", strelac drugog gola, izlazi, Moreno će igrati poslednjih osam-devet minuta.

83' Arnold je promašio loptu ispred svog gola, ali to nije očekivao Silva. Karijus je odneo loptu i otklonio opasnost. Imao je Siti veliku priliku da smanji rezultat. Žezus je postigao gol nešto kasnije, ali je Sane bio u ofsajdu, a možda i nije. Pomoćni sudija ga je, ipak, video.

80' Utakmica ima tempo, ali nema prilika u drugom delu. Siti napada, Liverpul se, za sada, uspešno brani. Odoleva napadima lidera Premijer lige.

71' Liverpul igra loše u drugom poluvremenu. Klop mora da menja i odlučio se da to bude Firmino, koji nije baš najsrećniji zbog ove odluke Nemca. Dominik Solanki je umesto Brazilca na terenu.

IZMENA!

57' Gundogan je izašao, a zvižduci su dočekali Rahima Sterlinga, nekadašnjeg ljubimca čuvenog Kopa.

55' Siti je u ofanzivi, ređaju se napadi, udarci i šanse. Pogešio je Van Dajk i gostima omogućio da žestoku pritisnu odbranu Liverpula. "Crveni" ne mogu preko polovine terena. Biće na Enfildu još uzbuđenja. 

SANE!

52' Velika prilika za Siti, najbolja na utakmici. Fernandinjo je pronašao Sanea, a ovaj iskosa sa leve strane šutirao pored gola. 

POVREDA!

- Salah ne može da nastavi, Klop ubacuje Vahnalduma. Veliki peh za Liverpul. Siti napada...

51' Enfild je zanemeo. Salah je otišao do klupe da mu se ukaže pomoć. Drži se za preponu, nije u igri.

- Nastavljeno je na Enfildu. Nema izmena...

+2'!

45' Siti je počeo da daje znake života, pošto je dobrih 40 minuta bio klinički mrtav. U pravom trenutku stiže poluvreme i malo odmora za Liverpul, koji je odigrao sigurno najbolje prvo poluvreme ove sezone. Perfektno!

41' Liverpul, jednostavno, ne staje. Nastoji da uveća prednost. Prvo je Mane imao dobar prodor pre nekoliko minuta, a onda je Firmino snažno tukao iz daljine, ali nije bio precizan ako saigrač u 21. minutu.

RAPSODIJA LIVERPULA!

3:0!

31' Liverpul igra u transu, Enfild je u transu. Rezultat je 3:0. Mohamed Salah ne samo da daje, već i asistira. Sada je prvo šutirao, a kada mu se lopta od bloka Kompanija vratila, Egipćanin je centrirao i kao na tacni poslužio Sadija Manea! Senegalac se poklonio, a Ederson nije znao šta ga je snašlo. Proživljava pakao u prvih pola sata. 


Ovako je na ulicama Liverpula dočekan autobus Mančester sitija.



GOOOL - 2:0!

Tačnije, GOLČINA!

21' Nekako je lopta stigla do Aleksa  Okslejd-Čembrlejna, namestio se i opalio sa preko 20 metara. Bila je to prava bomba iz noge bivšeg igrača Arsenala. Ederson je po drugi put bio nemoćan. Goleada je najavljena, goleada se dešava na Enfildu. Ori se pesma domaćih navijača na legendarnom stadionu


14' Leroj Sane je dugo vukao loptu, Kevin de Brujne se oslobodio na levoj strani, ali je odvukao igrača na sebe, špto je Saneu obezbedilo prostor da šutira sa ivice kaznenog prostora. Lopta je otišla pored gola...

GOOOL - MOHAMED SALAH!

12' Liverpul je poveo, a strelac je Mohamed Salah. Taman kada je domaćin počeo da se oslobađa pritiska, izveo je brzu kontru, Salah je odigrao ispred Firmina, koji se driblingom oslobodio čuvara, ali nije jako šutirao, Ederson je odbio loptu, Kajl Voker se spetljao, dodao je do Egipćanina, a ovaj je sa sedam-osam metara zakucao u mrežu.


U začetku kontre Salah je bio u ofsajdu!!!

5' Siti kontroliše loptu i plete mrežu oko gola Liverpula. Za sada nema prilika, ali tek je početak. Atmosfera na Enfildu je fenomenalna. Sane je dobro prošao, ali nije uspeo da ugrozi gol domaćina. Prvi korner za Siti, pošto je Lovren bio dobro postavljen.

- Počelo je!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC