• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević o ugovoru: Zvezdi ne mogu to da radim!

Autor mondo.rs

"Ako u nešto vjerujem, vjerujem. Neću ostati da bih ostao, ako neke stvari ne mogu da budu", rekao je trener Crvene zvezde, upitan o tome da li se dogovorio sa klubom oko nastavka saradnje.

 Vladan Milojević o novom ugovoru sa FK Crvena zvezda Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U danu kada se pojavila vijest o navodnom dogovoru između generalnog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića i trenera, Vladana Milojevića, o produžetku saradnje na još dvije sezone po boljim finansijskim uslovima za aktuelnog šefa struke...

...on se pojavio pred novinarima na redovnoj "press" konferenciji pred meč 35. kola Superlige, pretposljednjeg pred raspust i potom početak priprema što za Svetsko prvenstvo u Rusiji, što za početak sezone 2018/19 kada su klubovi u pitanju.

Pred utakmicu Crvena zvezda - Spartak (subota, 20.00, Arena sport 1), koja će zbog incidenata na 157. "vječitom derbiju" biti odigrana iza zaključanih kapija Stadiona "Rajko Mitić", Milojević je rekao da će "u narednim danima razgovarati sa upravom oko svog statusa" i da će odluka o produžetku saradnje biti donesena, kako je rekao, "vrlo brzo".

"Nisam razgovarao, razgovaraću narednim danima. Ne želim da izbjegnem odgovor. Nije to po mom karakteru da to bude tema broj jedan i ne bih volio da to bude tako. Razgovaraćemo o svemu, odluku ćemo donijeti vrlo brzo. Ne mogu ništa više da kažem o svemu tome", rekao je Milojević ovog petka nešto poslije podneva novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda, u koju je prošlog ljeta došao iz grčkog Panioniosa, u jednoj sezoni uspjela je da se plasira u grupnu fazu evropskog takmičenja poslije deset, a izbori proljeće u Evropi posle 25 godina i potom povrati titulu prvaka iz Humske uz bolji skor u tri "vječita derbija" sa Partizanom (1-2-0).

Prokometarisao je i situaciju što će se utakmica igrati pred praznim tribinama rečima da "kazna mora da se poštuje, ali da se fudbal igra zbog navijača".

Sve to, Milojeviću je uspjelo nakon što je ekipa okupljana tokom cijelog ljeta, praktično kroz same pripreme i kvalifikacije za LE, nakon što je klub bio primoran da se zbog limitiranog budžeta za pojačanja odlučuje mahom za slobodne fudbalere i naše igrače iz inostranstva čije su karijere "zapele" u međuvremenu, nakon što su tokom januarske pauze morala da budu prodana dva ključna fudbalera u prvom dijelu sezone, Gelor Kanga i Ričmond Boaći i nakon što je, na tom putu, promovisana plejada mladih fudbalera od kojih su neki stigli do reprezentacije, a drugi do znanja koje ih stavlja u krug kandidata za liderske uloge u narednim sezonama.

Milojević i ljetos okupljen tim, u koji je malo ko vjerovao s obzirom na to u kakvim su periodima karijera bili, recimo, Filip Stojković, Vujadin Savić, Srđan Babić, Nenad Krstičić, Milan Rodić, Milan Borjan, pa i Aleksandar Pešić i Branko Jovičić za koje je plaćeno obeštećenje, obezbijedili su 28. titulu prvaka države prošlog vikenda u Kruševcu nakon čega je trenerov kratkokročni ugovor postao ključna tema u zvezdaškoj javnosti.

"Odrasli smo ljudi, razgovaraćemo i vidjeti", demantovao je između redova Milojević da je po tom pitanju postignut konačan dogovor sa Terzićem i njegovim najbližim saradnicima.

"Zbog moje Crvene zvezde, neću dovoditi u cajtnot. Jako sam studiozan i ima puno stvari koje želim da znam. Ako u nešto vjerujem, vjerujem. Neću ostati da bih ostao, ako neke stvari ne mogu da budu. Nisam tip koji voli da priča velike stvari. Titula je bila zadatak, dao sam sve od sebe da dođemo do nje i drago mi je i srećan sam. Ne vodim se logikom da ako neko galami misli da je više u pravu. Prije svega sam profesionalac, imam porodicu. Razgovaraćemo i na kraju krajeva donijeti najbolju moguću odluku što se tiče Crvene zvezde. Jedno su želje i šta volimo, drugo možda neka realnost", kazao je Milojević.

/KAKO JE MILOJE KOVAO TITULU U SEZONI 2017/18/

Proslava titule će sačekati do posljednje runde, s obzirom na to da će crveno-bijeli u subotu od 20.00 pred praznim tribinama svog stadiona igrati protiv Spartaka.

"Cilj nam je bio da to što prije uradimo. To nam daje komfor da u narednim utakmicama probamo igrače koji apsolutno zaslužuju da igraju. Bez obzira na sve, mi smo Crvena zvezda i daćemo sve od sebe da dobijemo sve utakmice do kraja, bez obzira u kom sastavu budemo bili", rekao je Milojević.

Milojević je naveo da je Spartak hit prvenstva i da je ovo jedna od najboljih sezona subotičkog kluba u istoriji.

On je dodao da mu nije drago što će se utakmica igrati pred praznim tribinama, ali da ne sumnja da će biti puno u pretposljednjem kolu u Novom Sadu, a posebno "na fešti" protiv Voždovca u posljednjem.

Pročitajte sve parove, termine, delegirane sudije, određene TV prenose i listu strijelaca pred 35. kolo Superlige u plej-of i plej-aut grupi.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC