• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo "slomilo" Krupu u 94. minutu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva slavili su u Krupi na Vrbasu u sudijskoj nadoknadi vremena u osmom kolu Lige za šampiona Bosne i Hercegovine - 2:3 (1:2).

Iako su izabranici Slobodana Starčevića bili umorni zbog prvog meča finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara (2:0) na "Grbavici", uspjeli su u subotu da ostanu u egalu do 94. minuta u odličnom meču u Krupi na Vrbasu.

A tada je na scenu stupio Mićo Kuzmanović i svojim drugim goloma na utakmici osigurao važne bodove klubu sa "Koševa" u trci za plasmanom u Evropu.

KRUPA - SARAJEVO 2:3 (1:2)

Sarajevo je u kanjon Tijesno stiglo sa imperativom pobjede u trci za trećim mjestom na tabeli, dok je domaćin sve karte bacio na Kup BiH s namjerom da po prvi put u istoriji stigne do međunarodnih takmičenja.

Ipak, rasterećena Krupa je do prednosti stigla u 12. minutu nakon odličnog prodora Gorana Galešića i asistencije ka Lazaru Marjanoviću, koji je ubacio loptu u mrežu Dejana Pavlovića - 1:0.

Dvadeset minuta kasnije, "bordo" tim je izjednačio odličnim udarcem Miće Kuzmanovića, da bi do odlaska na odmor u poluvremenu gosti sa "Koševa" uspjeli da naprave preokret.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kad je sudija Ermin Sivac iz Zenice pokazao na jedanaesterac nakon što je lopta u ruku pogodila kapitena Krupe Aleksandra Vukotića, a Krste Velkoski sa "kreča" pogodio mrežu Nevresa Fejzića za 1:2.

Početkom drugog dijela, kapiten Krupe Aleksandar Vukotić iskupio se za jedanaesterac, nakon što je dobro reagovao na centaršut iz kornera, primirio loptu i sa nekih 16 metara pogodio desni ugao sarajevskog gola - 2:2.

Do kraja susreta nije bilo posebno dobrih šansi, do 90. minuta kad je Velkoski pogodio prečku!

Tada se činilo da će se meč okončati podjelom bodova, da bi u četvrtom minutu nadoknade Mićo Kuzmanović odlično reagovao na centaršut sa desne strane i osigurao pobjedu Sarajeva!

Sad je pritisak na Širokom Brijegu da u 50. hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog u Mostaru pokuša da ponovo "preskoči" ekipu Husrefa Musemića pred odlučujuća dva posljednja kola u Ligi za šampiona.

Sarajevo: Pavlović, Stanojević, Kuzmanović, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor, Halilović. Trener: Husref Musemić

Krupa: Fejzić, Galešić, Maksimović, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Milanović, Marjanović, Šamara. Trener: Slobodan Starčević

PLBIH, osmo kolo:

Liga za šampiona


Krupa - Sarajevo 2:3 (1:2)
/Marjanović 12, Vukotić 49 - Kuzmanović 32, 90+4, Velskoski 45+2 pen/

BIJELJINA: Radnik - Željezničar (16.30) (Zoran Grbić – Prijedor)

MOSTAR: Zrinjski - Široki Brijeg (17) (Tomislav Čuić - Tomislavgrad)

TABELA: Zrinjski 63 boda, Željezničar 60, Sarajevo (+1) 53, Široki Brijeg 52, Krupa (+1) 40, Radnik 38.





Liga za opstanak


ZENICA: Čelik - Sloboda (17) (Adis Mulahasanović - Sarajevo)

KAKANJ: Mladost DK - GOŠK (17) (Zoran Soknić - Istočno Sarajevo)

VITEZ: Vitez - Borac (17) (Emir Spahalić - Mostar)


TABELA: Mladost DK 39 bodova, GOŠK 36, Borac 35, Sloboda 33, Čelik 25, Vitez 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC