• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nije uspio, Bratunac je šampion Srpske!

Autor mondo.ba

Košarkaši Bratunca novi su šampioni Republike Srpske i učesnici Premijer ligie Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni.

 KK Borac nije uspio, KK Bratunac šampion Republika Srpska u košarci! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Borac nije uspio da u četvrtom meču u Bratuncu izbjegne poraz, pa su izabranici Milivoja Mađenovića stigli do treće pobjede u seriji finala plej-ofa i ukupnim rezultatom 3:1 osvojili titulu šampiona. 

BRATUNAC - BORAC 67:52 (16: 11, 13:7, 14:11, 24:23).

Već poslije prvih 10 minuta, Bratunac je stekao pet poena prednosti (16:11), što je poprilična razlika kad se uzme u obzir da su svi mečevi Bratunčana i Banjalučana bili izuzetno tvrdi i sa čvrstim odbranama, da bi se na odmor u poluvremenu otišlo dvocifrenom prednošću domaćina - 29:18.

Briljirao je u tim trenucima Miroslav Kovač, koji je bio nezaustavljiv za crveno-plave sa 12 postignutih koševa.

U nastavku je ekipa Marka Taušana dodatno "pala", prednost je rasla iz minuta u minut do "plus 15" i Bratunac je praktično prelomio meč i slavlje je moglo da počne.

U posljednjoj četvrtini su domaći rutinski održavali prednost od desetak razlike iako su Banjalučani smanjili na "minus sedam" na dva minuta do kraja, ali nije bilo snage za preokret, pa su Bratunčani uknjižili treću "recku" nad banjalučkim klubom.

Bratunac je tako stigao do šampionske titule, iako sam nastup ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske može da zahvali bilećkom Heu, koji je odustao prije početka takmičenja.

Najefikasniji u taboru novog šampiona bio je Nebojša Erkić sa 23 poena, Miroslav Kovač sa 12 pogodaka, te Miroslav Milidrag i Nikola Pilindavić sa po dva koša manje, dok su kod gostiju iz Banjaluke prva imena četvrte finalne utakmice bili Nebojša Nikolić sa 20 poena i Srđan Lončar sa 14.

BRATUNAC: Nebojša Erkić 23, Goran Bogičević 5, Zoran Kupusović 5, Miroslav Kovač 12, Miroslav Milidrag 10, Miloš Deurić, Dejan Alempić, Miloš Milošević, Dušan Maksimović 2, Ivan Jokić, Aleksandar Deronjić, Nikola Pilindavić 10. Trener: Milivoje Mađenović

BORAC: Jovica Kecman 6, Srđan Lončar 14, Nikola Lakić, Peđa Lončar 8, Nebojša Nikolić 20, Dejan Barbarez 3, Vanja Omerkadić, Luka Ćulum, Andrej Mikeš 1, Vanja Samardžić, Miloš Aničić, Miloš Stupar. Trener: Marko Taušan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC