• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević: Više niko da ne kaže NE Srbiji

Autor mondo.rs

Selektor košarkaša Srbije ne ume da objasni šta se dogodilo njegovom timu u finišu meča sa Nemačkom u Novom Sadu. Očekuje mnogo jači sastav za drugi krug kvalifikacija. "Voleo bih da sa tribina češće čujem 'Srbija, Srbija'", kaže on.

 Saša Đorđević Srbija Njemačka Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kada ti tim odigra dobro ili solidno 38 minuta, nadaš se da će mirno privesti kraju utakmicu. Ali, dešava se, ponekad, da ta završnica obiluje glupostima tih istih igrača, koji srljaju iz greške u grešku... Poraz je tada neminovan.

Upravo to se dogodilo košarkašima Srbije u meču protiv Nemačke u poslednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem su "orlovi" jurili pobedu od 6 razlike, za prvo mesto u grupi i nešto lakši put ka Kini.

Nemci nisu dali. Ili bolje reći: srpski košarkaši su Nemcima dozvolili da naprave čudesnu seriju i rastuže više od 7.000 ljudi u novosadskoj dvorani SPENS.

"Napravili smo neobjašnjive greške", izustio je selektor srpskog tima Aleksandar Đorđević posle poraza 81:88, ne želeći da potencira sve probleme sa kojima su se suočili "orlovi", uključujući skraćenu rotaciju

Zapravo, ponovio je ono što je rekao igračima:

"Samo ću reći ono što sam rekao u svlačionici - dali smo zaista srce, energiju u 38 minuta da odbranimo sjajne pik-en-rol igrače, veoma kvalitetan tim, na kraju smo napravili neobjašnjive greške. Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. Bio sam veoma zadovoljan kako smo igrali ovih 10-12 dana, znate za sve probleme - o njima nismo hteli da pričamo iako su očigledni. Moramo da se fokusiramo na sledeći meč i septembar. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumemo i delimo, prihvati zlatni poziv za našu reprezentaciju".

Dodao je da sa konferencije za novinare odlazi tužan.

"Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu...".

Nije želeo o pojedinačnom učinku igrača, ali je detektovao problem - spoljna linija.

"Bobi Marjanović je imao solidnu rolu, kao i Nikola Milutinov, ali košarka se igra ne samo 'in', nego i sa spoljnih pozicija. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, Todorović nije nalazio te svoje šuteve, Vasa Micić je uprkos dobrom plejmejkerskom zadatku, vodio ekipu, ušao je u 'slamp' i nije pogodio otvorene šuteve. Osetio bi i publiku iza sebe... Ali to su noći kada ima tog pritiska... Mislim da smo bez obzira na to imali utakmicu i mogli smo u penal završnici da je dovedemo do kraja i to bi nam dosta značilo u kvalifikacijama, ali moraćemo da bez ikakvih kalkulacija idemo u sledeće prozore".

U drugom krugu kvalifikacija Srbija će igrati protiv Grčke, Estonije i Izraela. Nimalo lako i navino.

"Čini mi se da je prvo putovanje u Grčkoj, pa Estonija ovde... Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže 'NE', ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane... To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi".

O publici...

"Rekao sam, ovde se zaista osećam sjajno, kao domaćini su sjajni. Voleo bih češće da čujem 'Srbija Srbija' sa tribina, mi igramo za ovu državu i to nam znači kad nosimo ovaj dres, grb... Nije na meni da učim, ali očigledno je. Sigurno ćemo se opet vratiti u Novi Sad". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC