• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apolon ipak prejak za Želju

Autor mondo.ba

Sarajevski plavi poraženi su na "Grbavici" od kiparskog Apolona (1:2) čime su praktično eliminisani iz Lige Evrope ukoliko se ne dogodi neko čudo za sedam dana u Limasolu.

Izabranici Slobodana Krčmarevića nisu uspjeli da pariraju Kipranima, koji su bili bolji u svim segmentima fudbalske igre i zasluženo odnose lijepu zalihu i pobjedu pred oko 11.000 navijača na dobro popunjenoj "Grbavici".

ŽELJEZNIČAR - APOLON 1:2 (0:1)

Do sredine prvog poluvremena utakmice ništa se posebno nije dešavalo, a tada je gostujući tim stigao do prednosti autogolom Jadranka Bogičevića.

Centrirao je Portugalac Žoao Pedro, a defanzivac Želje glavom prevario golmana Vedrana Kjosevskog - 0:1.

Apolon je već u narednom napadu mogao da udvostruči prednost poslije udarca kapitena Fotsisa Populisa, ali je sarajevsku ekipu spasila stativa.

Izabranici Slobodana Krčmarevića nisu u prvom dijelu mnogo pokazali, da bi u nastavku bili nešto angažovanije prema gostujućem golu, što je otvorilo više prostore za brzonoge Kiprane, koju su preko Antona Maglice ponovo bili blizu pogotka.
Nakon hrvatskog internacionalca, na scenu stupio je i Adrijan Sardinero, ali je i on bio neprecizan.

Očekivala je armija navijača Želje da će plavi kazniti sve te promašaje gostiju iz Limasola, reagovao je i trener Krčmarević sa izmjenama, ali u četvrtak uveče Željo je jednostavno bio neprepoznatljiv.

Nakon kornera u 79. minutu pogriješio je i golman Vedran Kjosevski poslije voleja Argentinca Estebana Saćetija, koji je stavio tačku na pobjedu i vjerovatni prolaz u treće kolo kvalifikacija gdje će Apolon igrati protiv boljeg iz dvoboja između Dinama iz Bresta i Atromitosa.

Bjelorusi su u prvoj utakmici do 75. minuta vodili sa 4:0, a onda su Grci uspjeli da postignu tri pogotka i vrate neizvjesnost i nadu u prolaz.

Nadu je na "Grbavici" djelimično vratio i Sulejman Krpić u 90. minutu kad se odlično snašao na lijevoj strani i matirao golmana Kiprana nakon asistencije Ivana Čurjurića.

A da li će Krpićev pogodak značiti Želji saznaćemo poslije revanša za nedlju dana u Limasolu.

Željezničar: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Arežina (od 84. Veselinović), Bogičević, Zajmović (od 46. Zec), Šabanadžović, Rodin, Vranješ (od 70. Blagojević).

Apolon: Bruno Vale, Saćeti, Marković (od 68. Pereira), Žoao Pedro, Suma (od 46. Vasiliu), Roberž, Kiriakov, Papulis (od 84. Skembri), Juste, Adrian Sardinero, Maglica.

...
Izvor: Dailymotion

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - GOOOL! Željo je smanjio rezultat na 1:2. Pogodak je postigao Sulejman Krpić na dodavanje Ivana Čurjurića. 

84. minut - Mladen Veselinović je ušao umjesto Filipa Arežine.

79. minut - GOOOL! Apolon vodi 0:1 sjajnim golom Argentinca Estebana Saćetija, koji je uhvatio volej poslije kornera i pogodio mrežu. Doduše uz svesrdnu pomoć golmana Vedrana Kjosevskog.

69. minut - Krčmarević je izveo Stojana Vranješa i u igru uveo Jovana Blagojevića.

65. minut - Polušansa Želje poslije solo prodora FIlipa Arežine, međutim, njegov udarac sa nekih 25 metara iskosa sa desne strane, završio je visoko iznad prečke.

59. minut - Nova šansa za kiparsku ekipu, ali na sreću Željinih navijača, neprecizan je bio Adrijan Sardinero.

56. minut - Brza kontra gostiju u nekoliko poteza, ali najbolji strijelac Apolona, Hrvat Anton Maglica loše je šutirao sa ivice kaznenog prostora. 

53. minut - Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Želje, Miloša Bakrača je lopta pogodila u ruku ili tijelo, ali austrijski sudija Aleksander Harkam je samo pokazao da se igra nastavi.

46. minut - Nastavljen je susret u Sarajevu, Željo gubi od Apolona 0:1. Asim Zec je u igri umjesto Dženana Zajmovića u timu plavih.

- poluvrijeme - 

45. minut - Korner za Želju, ali je propala prilika za izjednačenje. 

42. minut - Plavi ne mogu da sastave tri-četiri dodavanja i navijači na "Grbavici" nikako ne mogu biti zadovoljni prikazanom partijom.

35. minut - Željo se poslije primljenog pogotka malo konsolidovao, ali još nije opasnije zaprijetio golmanu Apolona.

25. minut - Umalo 0:2! Sreća i stativa su spasile Želju poslije akcije i udarca Fotisa Papulisa.

...
Izvor: Dailymotion

23. minut - GOOOL! Apolon vodi protiv Želje! Zasluženo po prikazanoj igri! Poslije centaršuta iz kornera Portugalca Žoaa Pedra, najviši u skoku bio je defanzivac bh. predstavnika Jadranko Bogičević, koji je u namjeri da izbaci loptu u korner pogodio vlastitu mrežu - 0:1!

20. minut - Nijedna šansa nije viđena dosad ni na jednoj strani.

14. minut - Apolon je bolji i konkretniji u dosadašnjem dijelu utakmice, ali se Željo zasad dobro brani. Prespustili su plavi loptu gostima i vrebaju priliku iz kontre da ugroze protivnički gol.

6. minut - Početno ispitivanja snaga, igra se uglavnom odvija između dva kaznena prostora. Kiprani za nijansu agilniji, ali nema opasnosti za golmana Vedrana Kjosevskog.

1. minut - Počeo je susret na "Grbavici".

NAJAVA

Sarajlije su sa dvije pobjede nad Trans Narvom iz Estonije (0:2, 3:1) izborile dvomeč sa Apolom iz Limasola, gdje je Krčmarević proveo tri godine kao i igrač i dvije kao trener.

Stručnjaku iz Srbije malo su zasmetala potcjenjivanja Kiprana, koja izuzetno poštuje, ali vjeruje da će Željo uz pomoć pune "Grbavice" uspjeti da izbori povoljan rezultat pred revanš na Kipru.

Željo pred Apolon: Samo nek' potcjenjuju...

Krčmarević je napravio i pomalo iznenađujuću izmjenu u početnom stasvu - umjesto dosadašnjeg startera Jovana Blagojevića, u početnih 11 igraće Banjalučanin Stojan Vranješ.

Ovo neće biti prvi put da Željezničar u igra sa kiparskim predstavnicima. Podsjetimo se da su plavi u sezoni 2003/04 u okviru kvalifikacija za Kup UEFA igrali sa Anortozisom. Na "Koševu" je bilo 1:0 za Želju pogotkom Almira Gredića, dok je u revanšu u Larnaki bilo 3:1 za sarajevski tim. Ponovo je strijelac bio Almir Gredić, a još dva gola je dodao Sanel Jahić.

U slučaju prolaska u dalje takmičenje, Željo će odmjeriti snage sa boljim iz susreta bjeloruskog Dinama iz Bresta i grčkog Atromitosa. Ako prođu Bjelorusi, na "Grbavicu" će doći Dijego Maradona, odnedavno prvi čovjek Dinama iz Bresta, što bi jako volio Krčmarević.

Sastavi

Željezničar: Kjosevski - Pavić, Bakrač, Bogičević, Rodin - Vranješ, Šabanadžović, Čurjurić, Zajmović, Arežina - Krpić.

Apolon: Vale, Suma, Roberž, Juste, Pedro - Saćeti, Kirjkov Marković - Papulis, Sardinero, Maglica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC