• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Batin" Partizan počeo pobedom, gol Zakarića!

Autor mondo.rs

Crno-beli savladali Nordsjeland u Danskoj (2:1), u prvoj utakmici pod vođstvom klupske legende. Odličan debi i gol Gorana Zakarića.

Era Zorana "Bate" Mirkovića na klupi Partizana počela je važnom pobedom!

Crno-beli doneće u Beograd prednost u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, jer su u Farumu kod Kopenhagena pobedili Nordsjeland i napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of za Ligu Evrope!

NORDSJELAND - PARTIZAN 1:2 (0:1)

Golom Rikarda Gomeša, glavom posle centaršuta Danila Pantića iz kornera, crno-beli su u Skandinaviji u 10. minutu najavili svoje veče, a trijumf su potvrdili početkom drugog dela, pogotkom odličnog debitanta - Gorana Zakarića, za 0:2.

Novajlija među crno-belima bio je veoma zapažen i nagovestio je da će biti značajno pojačanje, a za dobru partiju se nagradio u 64. minutu, poslavši loptu u nebranjenu mrežu.

Pratio je dobro dodavanje raspoloženog Marka Jankovića, obišao sa loptom golmana Danaca i kaznio lošu reakciju odbrane domaćih, za oduševljenje navijača i njihov poklič "Mirković Bata!"

Nedugo potom Zakarić je napustio teren, a igra je posle više od sata Partizanove kontrole polako počela da klizi iz ruku crno-belih.

Dve nesigurne reakcije odbrane Beograđana bile su uvod u gol Nordsjelanda. Rezervista domaćih Matijas Rasmusen utrčao je u 71. minutu u peterac i prihvatio "asistenciju" Nemanje G. Miletića, koji je u nameri da reaguje "iz prve" nehotično poslao loptu upravo ka igraču domaćih.

Milan Smiljanić tražio je prethodno faul od španskog sudije Alehandra Ernandeza, ali je on odmahnuo, iako je srpski vezista bio "na lopti" u momentu kada je jedan danski igrač naleteo na njega i gurnuo je u šesnaesterac...

Ofanzive Nordsjelanda trajale su i posle tog momenta, Rasmusen je nekoliko minuta kasnije sa 18 metara šutirao blizu stative, njegovi saigrači su kružili ispred peterca, ali su crno-beli znali da odbrane vođstvo, da Rikardovim šutem glavom zaprete još jednom i da treneru na njegovoj prvoj utakmici na klupi podare trijumf.

Partizan je u Danskoj pokazao reakciju na dolazak novog trenera i predstavio novu energiju, koja je vratila samopouzdanje Batinoj ekipi. Pred crno-belima je i dalje dosta rada, ali su prvi pomaci u Danskoj bili sasvim očigledni.

Revanš je zakazan za sledeći četvrtak, u Beogradu, a pobednik ovog dvomeča igraće protiv boljeg iz duela Bešiktaš - LASK (posle prvog meča rezultat je 1:0 za turski tim).

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Marković, Valijente, Nemanja G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Pantić, Janković (od 90' Enake), Zakarić (od 70' Smiljanić) - Rikardo.

NORDSJELAND: Larsen - Bartolec, Hansen (od 65' Rasmusen), Skovgard, Pedersen - Kristensen (od 78' Strunk), Nelson, Kofod Andersen - Olsen, Damsgard - Rigard Jensen (od 65' Kudus).

Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

Tok meča:

Nordsjeland - Partizan 1:2

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA PARTIZANA! -

95' Oštar centaršut u Partizanov peterac i dobra reakcija Valijentea. Aut je za domaće, ali je odmah potom Nikolić izborio posed Beograđanima...

93' Bartolec sada nalazi nekoliko metara da šutne sa oko 18 metara, pa gađa bez previše snage i po zemlji. Stojkoviću ni ozbiljniji udarci nisu problem.

92' Zdjelar pravi faul na oko 25 metara od gola i za to dobija žuti karton. Bartolec je potom centrirao, a odbrana Partizana izbacila loptu u aut.

90' Treća i poslednja izmena među crno-belima. Marko Janković izlazi iz igre, a ulazi Gabrijel Enake. Četvrti sudija Montero pokazao je da će meč trajati još pet minuta.

89' Damsgard šutira za izjednačenje, a Stojković čeka loptu na mestu gde je "padala". Ponovo je bio dobro postavljen golman crno-belih.

88' Dobra prilika za Rikarda, ali je promašio gol sa ivice peterca. Šutirao je glavom Gomeš, na centaršut Miletića, trznuo i ipak nije pogodio metu. Kao da je i njega iznenadilo da je dobio prostor da nesmetano šutne.

87' Crno-beli su se oslobodili pritiska domaćih i sada su češće na polovini protivnika. N. G. Miletić utrčao je po levoj strani i iznudio korner.

82' Marko Janković šutira loptu posle dosuđenog faula za domaće na sredini i zbog toga dobija žuti karton.

79' Nordsjeland ponovo traži šansu u šesnaestercu, ali su se crno-beli odbranili izblokiravši dva pokušaja.

78' Mirković pravi drugu izmenu - oporavljeni Nemanja Nikolić ulazi u igru, a izlazi Kosović.

77' Opasna situacija pred golom crno-belih. Rasmusen je trčao duž crte na 16 metara, šutirao u bliži ugao i pogodio držač mreže. Nije bilo prijatno navijačima Partizana na stadionu...

76' Saša Zdjelar dobio je udarac u borbi posle kornera, Kudus ga je oborio na zemlju, ali će zadnji vezni srpskog tima ipak biti u redu.

75' Nordsjeland kreće još jače u napad, što ostavlja crno-belima prostor za kontre. Rikardo je "povukao" jedan takav napad, zadržao loptu i iznudio korner, koji je izveo Janković.

71' NORDSJELAND SMANJUJE ZAOSTATAK - 1:2.

Rezervista Rasmusen kaznio je grešku Nemanje G. Miletića, koji nije bio svestan gde se nalazi napadač domaćih, pa mu je nehotično, "iz prve" asistirao za gol. Neposredno pre toga Smiljanić je dobio udarac "na lopti", ali je sudija iz Španije rekao da nije bio faul.

70' Izmena u Partizanu - izlazi Zakarić, ulazi Smiljanić.

68' Domaći kreću snažnije u napad, Pedersen šutira sa ivice šesnaesterca, a lopta odlazi preko gola. Nije bilo potrebe da Stojković reaguje. Partizanovi navijači u međuvremenu su na tribinama zapevali "Mirković Bata".

64' PARTIZAN DUPLIRA PREDNOST! ZAKARIĆ!

Novajlija crno-belih kaznio je grešku odbrane domaćih, pratio dodavanje Marka Jankovića i pogodio na svom debiju! Obišao je golmana Nikolaja Larsena i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Odličan prvi meč Zakarića u crno-belom.

61' Kapiten domaćih Nelson faulira Rikarda, a španski sudija mu sasvim opravdano pokazuje žuti karton. Koristio je lakat i ostavio Partizanovog centarfora da leži na zemlji.

59' Nordsjeland kombinuje na Partizanovoj polovini, traži prostor da stvori priliku, ali crno-beli mirno odbijaju te pokušaje.

57' Mirniji start nastavka. Uglavnom se u ovim trenucima igra na sredini terena.

50' Drugi deo meča počeo je kako se domaći nisu nadali. Njihov kapiten Viktor Nelson legao je i žalio se na povredu, pa su na klupi Nordsjelanda pomislili i da će biti potrebna izmena.

- poluvreme -

Izvor: MONDO/V.Sukdolak



44' Najbolja šansa za crno-bele od gola! Rikardo je dodao loptu u prostor Jankoviću, Crnogorac je utrčao po desnoj strani, gađao, ali je golman Danaca odbranio nogom.

38' Andreas Olsen "zalama" na desnoj strani šesnaesterca, ulazi u sredinu i šutira nisko, a Stojković odbija loptu od sebe. Dok se bliži poluvreme češće se igra na Partizanovoj polovini.

34' Domaći opet gađaju iz daljine, Zakarić blokira i izbija loptu u korner.

33' Zakarić dobija dijagonalnu loptu od Jankovića, šutira sa ivice šesnaesterca i lopta odlazi metar pored leve stative.

31' Velike probleme prave crno-beli domaćinu posle prekida. Skoro svaki put posle ubačene lopte zaprete. Posle uzastopnih kornera Beograđana Olsen je na drugoj strani istrčao kontru, a Kosović ga je ispratio i zaustavio.

30' Opet Janković centrirao je sa leve strane, Miletić je gađao glavom, a golman domaćih izbio je loptu u korner.

28' Partizan preti po boku. Janković je centrirao sa leve strane, lopta je preletela Rikarda, ali je išla pravo ka Zakariću. Ipak, pred njim je intervenisao kapiten domaćih, Nelson.

24' Centarfor Olsen, najiskusniji igrač domaćih (1990) krenuo je ka kaznenom prostoru i imao bi zicer da mladi Marković (2000) nije na vreme zaustavio loptu, odličnom reakcijom.

21' Još jedan pokušaj iz daljine, po zemlji i Stojković opet mirno hvata loptu.

17' Rikardo pokušava iz daljine, sa oko 20 metara, ali lopta odlazi visoko preko prečke.

13' Prvi šut domaćih u okvir gola. Bartolec je utrčao sa desne strane, gađao sa oko 18 metara, a Stojković je bio na mestu da uhvati loptu.

12' "Tako je, tako je", hrabri svoje igrače Bata Mirković da "pritisnu" protivnika na polovini terena.

10' PARTIZAN VODI! 0:1!

Danilo Pantić centrirao je iz kornera sa leve strane, Rikardo Gomeš je utrčao na bližu stativu i glavom poslao loptu u mrežu! Odličan početak crno-belih!

10' Zakarić ponovo dobro centrira - ovog puta iz prekida, ali golman domaćih Larsen istrčava na vreme i izbacuje loptu u korner.

8' Miran početak meča i Partizanovi pokušaj da napravi još jednu šansu. Janković je na desnoj strani hteo da centrira, ali je bio blokiran.

3' Zakarić je počeo veoma dobro! Odlično je centrirao sa leve strane, pronašao Pantića, ali vezista Partizana nije dobro šutirao glavom.

2' Interesantan podatak: Bartolec i Zakarić vodiće duel, a nekada su igrali zajedno u mlađim kategorijama Dinama iz Zagreba.

1' Utakmica je počela!

Crno-beli u utorak u 19.45 časova u Danskoj gostuju rivalu protiv koga će tražiti kartu za plej-of za Ligu Evrope, gde će potencijalni protivnik pobednika ovog dvomeča biti Bešiktaš (Turska) ili LASK (Austrija).

Novi trener Partizana Zoran Bata Mirković debitovaće večeras na klupi kluba u kojem je dva puta igrao i čiji je bio potpredsednik, a zajedno sa njim debitovaće i prvotimac crno-belih, Goran Zakarić.

Novi Partizanov vezista zauzeće mesto u ofanzivi kraj aut linije i biće Mirkovićev adut u utakmici koju će obojica pamtiti. MONDO je, uostalom, njegov nastup i najavio.

Izvor: MONDO/V.Sukdolak



Pročitajte sastav Partizana i pratite meč uz naš portal. Reporter MONDA je na stadionu.

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Marković, Valijente, Nemanja G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Pantić, Janković (od 90' Enake), Zakarić (od 70' Smiljanić) - Rikardo.

NORDSJELAND: Larsen - Bartolec, Hansen (od 65' Rasmusen), Skovgard, Pedersen - Kristensen (od 78' Strunk), Nelson, Kofod Andersen - Olsen, Damsgard - Rigard Jensen (od 65' Kudus).

Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Srpski predstavnik ušao je u ovaj dvomeč tako što je eliminisao crnogorski Rudar iz Pljevalja (ukupnim rezultatom 6:0) i litvanski Trakai (2:1). Sa druge strane, danski klub je izbacio u 1. kolu predstavnika Severne Irske, Kliftonvil (3:1), a u drugom švedski AIK (2:0).

Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Na tribinama stadiona Nordsjelanda u Danskoj je i nekadašnji kapiten Partizana Nenad Đorđević (38).

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje živi u Malmeu i trener je Kalmara.

"Teško je da se odmah nešto desi. Ali, s Batom očekujem novu energiju i da se konačno nešto promeni", rekao je on srpskim izveštačima pre utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC