• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zubčić o Igokei: Privukla me vizija košarke

Autor mondo.ba

Zadranin je otkrio razloge zbog kojih je došao u Laktaše.

 Zubčić o Igokei: Privukla me vizija košarke Izvor: MN PRESS

Tomislav Zubčić je najnovije pojačanje Igokee.

Hrvatski košarkaš je u Laktaše došao iz Bona u kojem je prošle sezone nastupajući u njemačkoj Bundesligi bilježio 16 poena i pet skokova po meču što su mu najbolje "brojke" u karijeri.

Zadranin je u razgovoru za portal "Košarka24.ba" istakao da je saradnja sa Igokeom došla spontano.

"Meni se svidjela njihova vizija košarke, a oni u očigledno u meni pronašli četvorku koju su čekali. Moj agent ima sjajnu dosadašnju saradnju sa upravom ovog kluba pa sam uvjeren da će tako biti i kada je moj angažman u pitanju”, rekao je Zubčić.

U regionalnom takmičenju Zubčić je nastupao za Cibonu i Cedevitu.

"Sa uzbudjenjem očekujem početak utakmica ABA lige. Ovoga puta sam zreliji i spremniji, te samim tim imam i puno veća očekivanja od samog sebe kada je u pitanju moje ponovno pojavljivanje u ABA ligi. Događanja u ABA ligi sam pratio, onoliko koliko mi je raspored omogućavao. Sa ovogodišnjim sastavom Igokee sam upoznat i zadovoljan, te sam veoma optimističan kada je ovogodišnji uspjeh moje nove ekipe u pitanju”, kaže Zubčić koga i trener Igokee Nenad Trajković dobro poznaje pošto su zajedno radili individualne treninge.

“Poznajemo se već duži niz godina i izuzetno sam srećan što imam priliku sarađivati s njim, upoznat sam sa svim njegovim trenerskim kvalitetima i svjestan koliko toga može da pruži igračima. Trudiću se da ispunim njegova očekivanja i spreman sam da objeručke prihvatim ulogu koju mi je namjenio”, zaključio je Zubčić u razgovoru za portal "Košarka24.ba".

Zubčić, koji može da pokrije pozicije centra i krilnog centra, je nakon šest godina u Ciboni otišao u Lijetuvos Ritas, ali se 2013, nakon polusezone u Litvaniji vratio u Zagreb, ali tada u redove Cedevite koja je sa njim na polovini treće sezone u klubu raskinula ugovor, uz obrazloženje da svojom igrom i ponašanjem nije zadovoljio klupske standarde. Nakon toga je proveo sezonu u NBA razvojnoj ligi i potom nastupao za Šaratov i Njižnji Novogorod u Rusiji da bi sezonu 2017/18 počeo u turskom Trabzonu, a završio u Bonu.

Igokeu su ove sezone još pojačali Domen Lorbek, Sava Lešić, Džimi Gevin i Trej Kel.

Tomislav Zubcic Scouting Report - Strengths 2018
Izvor: YouTube/B Hoops

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC