• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Robi radi odličan posao

Autori mondo.ba Autori Fena

"Selektor insistira na posjedu lopte jer i on je bio takav igrač. Zadovoljan sam onim što traži od nas i vjerujem da će se pokazati da radi odličan posao", rekao je fudbaler Empolija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine popodnevnim treningom u Kampu FK Sarajevo na Butmiru završava mini pripreme za prvi nastup u Ligi nacija, novom takmičenju UEFA-e.

U prvom susretu bh. fudbaleri će 8. septembra gostovati u Belfastu protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije u Zenici će odmjeriti snage sa selekcijom Austrije.

Reprezentativci Rijad Bajić i Rade Krunić očekuju teške susrete sa oba protivnika.

"Austrija ja za mene kvalitetnija ekipa, ali sigurno je da će nam biti teže na gostovanju u Belfastu, jer je Sjeverna Irska odlična ekipa, pogotovo na svom terenu. Sigurno je da će u ovom ciklusu to biti teža utakmica", rekao je povratnik u reprezentaciju Krunić.

Naglasio je da je presrećan zbog poziva selektora.

"Sve je odlično, selektor traži od nas ono što mi najviše volimo, da igramo lopte, da držimo posjed lopte, jer je i on bio takav igrač. Prezadovoljan sam onim što traži, što traži lično od mene i mislim da će obaviti odličan posao sa nama", dodao je Krunić.

Bajić je dodao da radi se o dvije dobre reprezentacije.

"Mi smo spremni za sve protivnike. Znamo o kakvim ekipama se radi i spremno ćemo dočekati utakmice ", rekao je Bajić.

Elvir Rahimić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog, uoči treninga je kazao da su uslovi za pripreme veoma dobri, da igrači dobro rade i da sve ide po planu.

"Protiv Sjeverne Irske očekujemo dobar rezultat i pobjedu. U ekipi nedostaje nekoliko povrijeđenih igrača, ali se nadamo da nas to neće omesti. Sigurno da će biti teško. Analizirali smo reprezentaciju Sjeverne Irske, vidjeli smo da su najopasniji u prekidima, to im je glavno oružje i na to ćemo igračima skrenuti pažnju", kazao je Rahimić.

Nekadašnji reprezentativac najavio je da za susret s Austrijom selektor Prosinečki i stručni štab traži nove igrače.

"Ima mnogo imena. Pratimo i mladu reprezentaciju, i tamo ima dosta igrača koji mogu da pomognu seniorskoj selekciji", kazao je Rahimić.

"Zmajevi" sutra u 11:00 časova sa Aerodroma Sarajevo polaze čarter letom za Belfast, gdje u subotu od 15 časova igraju protiv Sjeverne Irske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC