• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Vjerujem u tim - Begović dolazi na razgovor

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki je na okupljanju reprezentativaca istakao da BiH uprkos problemima sa sastavom, posebno u odbrani, može igrati dobar fudbal i najavio sastanak sa Asmirom Begovićem u Sarajevu.

 Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila na Ilidži pred nastupe u Ligi nacija.

"Zmajevi" 8. septembra igraju u Belfastu protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije u Zenici će odmjeriti snage sa selekcijom Austrije.

Okupljanje "zmajeva" nije prošlo bez "glavobolje" za Roberta Prosinečkog jer su Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić i Bojan Nastić povijeđeni, a pošto su bili u kombinaciji za prvih jedanaest selektor će sada morati tražiti alternativu.

"Medicinska služba je pregledala igrače koji su povrijeđeni. Vranješ, Bičakčić i Nastić neće ići sa nama, Eldar Ćivić će ostati jer se povreda može sanirati. Naknadnih poziva neće biti, zato što se ne mogu riješiti vize, ići ćemo sa onim što imamo. Vidjećemo šta će biti za Austriju, možda ćemo zvati neke igrače. Ali nema plakanja, igraćemo sa onim što imamo na raspolaganju, vjerujem u ove momke, možemo igrati dobar fudbal", rekao je Prosinečki.

Popularni "Žuti" je zadovoljan činjenicom da 95 odsto fudbalera igra standardno u svoijm klubovima.

"Svi su manje više u dobroj formi, do utakmice ćemo dobro odraditi posao, momci vole doći na okupljanje i vjerujem da ćemo sve odraditi kako treba”.

Hrvatski stručnjak smatra da je Liga nacija zanimljivo takmičenje i šansa manjim reprezentacijama da sa plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Dobili smo dvije jako dobro reprezentacije i očekujem da ćemo bez obzira na probleme biti dobri. Veselim se ovim utakmicama, sve ćemo analizirati, postaviti se što bolje i ostvariti pozitivne rezultate”.

Prosinečki se na kraju otkrio da će Asmir Begović, koji se nije našao na spisku (koji možete pročitati OVDJE) od 23 igrača za utakmice sa Sjevernom Irskom i Austrijom jer "bira utakmice", doći u hotel na razgovor.

"Tačno je da se Begović nalazi u BiH. Doći će u hotel na razgovor pa ćemo vidjeti", zaključio je Prosinečki.

Prvi trening Zmajevi će imati danas od 17 časova u Butmiru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC