• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH ima solidan tim i dobre igrače"

Autor mondo.ba

Nekadašnji kapiten Sjeverne Irske Stiv Lomas smatra da će debi protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija biti nimalo jednostavan jer "zmajevi" imaju dobre igrače i solidan tim.

Lomas je u reprezentativnoj karijeri zabilježio 46 nastupa u dresu Sjeverne Irske, a u klupskoj, branio je boje Mančester sitija, Vest Hema i Kvins Park Rendžersa.

U izjavi za "Belfast Telegraf" je pohvalno govorio o novoformiranom takmičenju, ali i o izabranicima Roberta Prosinečkog.

"UEFA je izbacila besmislene prijateljske utakmice, što je dobro za sve, ali očigledno je pred nama težak zadatak jer je Bosna i Hercegovina pristojna ekipa s mnogo dobrih igrača. U grupi je još i Austrija i naš primarni cilj je da ne ispadnemo u niži rang", izjavio je Lomas.

Za razliku od iskusnog bivšeg reprezentativca Sjeverne Irske, mnogo više optimizma pred utakmicu sa "zmajevima" u Belfastu pokazao je Džordž Saval, as Milvola na pozajmici u Midlsbrou, gdje je saigrač Muhameda Bešića.

"Na kraju mi želimo da se domognemo Evropskog prvenstva bez obzira na koji način. Kampanju krećemo protiv Bosne i Hercegovine i naš cilj je da pozitivno startujemo u Ligi nacija", izjavio je Saval lokalnim medijima.

Meč između Sjeverne Irske i BiH igra se u subotu s početkom u 15 časova na stadionu "Vindzor Park" u Belfastu. Utakmicu će suditi Pavel Kralovec iz Češke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC