• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zasad je Šalke 03, a stiže Porto

Autor mondo.ba

Katastrofalan start sezone za klub iz Gelzenkirhena! Poslije tri kola u Bundesligi - nula bodova!

  Šalke je upisao jedan od gorih početaka sezone od osnivanja kluba 1904. godine. Najgori dosad za "kraljevsko plave" u klupskoj istoriji bio je 2016/17. kad su nanizali pet uzastopnih poraza.

Ove sezone u Bundesligi su "na dobrom putu" da ponove "uspjeh" jer je poslije Volfsbruga i Herte, pobjedu nad Šalkeom zabilježila i Borusija iz Menhengladbaha!

BORUSIJA (M) - ŠALKE 2:1 (1:0)

Izabranici Domenika Tedeska su poslije trećeg kola ostali prikucani za dno tabele sa "krompirom" osvojenih bodova uz Bajer iz Leverkuzena, koji je danas izgubio u Minhenu od Bajerna (3:1) i takođe ostvario "tri od tri" poraza.

Već poslije dva minuta i šest sekundi, Borusija je povela poslije centaršuta iz kornera Jonasa Hofmana, a sam "kao duh" našao se Matijas Ginter i glavom pogodio suprotan ugao - 1:0.

Srpski internacionalac Matija Nastasić, koji je nedavno izjavio da neće igrati za Srbiju dok je selektor Mladen Krstajić, nastupio je svih 90 minuta u fluorescentno zelenom dresu poraženog tima i zaradio žuti karton.

Bilo je još nekoliko dobrih šansi za ekipu iz Menhengladbaha, prednjačili su Francuz Alesan Plea i Belgijanac Torgan Azar, ali je na visini zadatka bio čuvar mreže Šalkea Ralf Ferman.

I golman Borusije Jan Zomer spasio je u nekoliko navrata domaćina svojim odličnim intervencijama, a posebno je impresivna bila odbrana u 32. minutu kad je skinuo "zicer" s pet metara internacionalcu iz Senegala Salifu Saneu.

Početkom nastavka, napadač Šalkea Marko Ut uspio je da pogodi mrežu domaćina, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja je Borusija u 73. minutu najprije pogodila stativu nakon udarca Jonasa Hofmana, ali okvir gola nije mogao da spasi Šalke četiri minuta kasnije kada je "rezervista" Patrik Herman pogodio desni ugao - 2:0.

Herman je tako prekinuo golgeterski post od februara 2017. godine kada je bio strijelac protiv Frajburga.

Tek u trećem minutu sudijske nadoknade gosti su uspjeli da postignu samo počasni pogodak preko rezerviste Brila Emboloa, ali bilo je prekasno za nešto više od novog neuspjeha.

Ukoliko se ovaj trend poraza Šalkea nastavi, a već u utorak dočekuje Porto na početku Lige šampiona, vrlo brzo bi tridesetrogodišnji Tedesko mogao da postane "bivši". Čak su navijači iz Gelzenkirhena po društvenim mrežama već počeli da "prizivaju" povratak bivšeg stratega Markusa Vajncirla.

BUNDESLIGA, 3. KOLO

Bajern - Bajer Leverkuzen 3:1 (2:1)
/Toliso 10, Roben 19, Rodrigez 89 - Vendel pen. 5/

Fortuna - Hofenhajm 2:1 (1:0)
/Morales 45, Lukebakio 88 - Nelson 86/

Majnc - Augzburg 2:1 (0:0)
/Udžah 87, Maksim 90+3 - Dong-Von 82/

RB Lajpcig - Hanover 3:2 (2:1)
/Poulsen 9, Verner 40, 63 - Fulkrug 13, Albornoz 65/

Volfsburg - Herta 2:2 (0:0)
/Mali pen. 87, Mehmedi 90+3 - Dilorsun 61, Duda 90+1/

Borusija Menhengladbah - Šalke 2:1 (1:0)
/Ginter 3, Herman 76 - Embolo 90+3/

u nedjelju

Verder - Nirnberg (15.30)
Frajburg - Šutugart (18.00)

u petak

Borusija Dortmund - Ajntraht Frankfurt 3:1 (1:0)
/Dialo 36, Volf 72, Alkaser 88 - Haler 68/


TABELA: Bajern 9, Borusija D. 7, Volfsburg 7, Herta 7, Majnc 7, Borusija M. 7, Verder 4 (-1), Fortuna 4, Augzburg 4, Lajpcig 4, Hofenhajm 3, Ajntraht 3, Hanover 2, Nirnberg 1 (-1), Frajburg 0 (-1), Štutgart 0 (-1), Šalke 0, Bajer 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC