• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić o agresivnosti, mladima, 30 trojki...

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde na konferenciji za medije je opširno analizirao partiju svog tima u četvrtfinalu ABA Superkupa protiv Olimpije.

 Crvena zvezda u polufinalu ABA Superkupa Milan Tomić izjava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je na ABA Superkupu u Laktašima nastavila seriju pobeda započetu tokom priprema.

Olimpija je savladana rezultatom 86:60, vicešampion regiona plasirao se u polufinale, ali trener Milan Tomić se posle meča bavio uglavnom stvarima koje mu se nisu dopale u igri crveno-belih.

Oni su prvu četvrtinu izgubili 20:28, a poluvreme 40:42, nakon čega su primili samo još 18 poena.

"Ne možemo da krenemo u utakmicu tako što ćemo u prvih 10 minuta primiti 28 poena, ni od koga. Olimpija je kvalitetan tim, ali ne može tako... Otkriću vam šta sam rekao igračima u svlačionici. Ako ste daleko i ne igrate agresivno, pravićete faulove. Ja tražim da odbrana bude agresivna, ali ne na dva metra od igrača, jer onda ne možeš da odreaguješ i napad može da radi šta hoće", u jednom dahu je pričao Tomić.

"Nisam zadovoljan ovom utakmicom. Rezultat izgleda mnogo drugačije, ali Zvezda mora da podigne nivo svoje ekipe od prvog do 40. minuta. Jer, Evrokup je mala Evroliga, sa mnogo jakih timova, a i ABA liga nije kao što je bila prošle sezone, nego je mnogo jača. Ako hoćemo nešto da uradimo, moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta. Pogotovo naši mladi igrači".

Zvezdin trener samoinicijativno je pomenuo Borišu Simanića.

"Moram da radim sa njim i on će postati igrač. Ja vam dajem reč da će on biti vođa na poziciji 'četiri' u Crvenoj zvezdi. Ali, oni moraju da rade i da reaguju na terenu kao igrači. Ne da se spušta glava dole ako se napravi jedna greška. Ne samo Simanić, nego i Radanov, pa i Dobrić, koji nije neki iskusan igrač. Ima mnogo onih kojima je potrebna i moja i pomoć svih. To je naš posao i mi ćemo se boriti za sve njih, ali mora bolje da se radi", opomenuo je dugogodišnji asistent Dušana Ivkovića i drugih trenera Olimpijakosa.

NE GLEDAMO CEDEVITU

Protivnik u polufinalu, u subotu od 20.30 časova, biće ekipa Cedevite, koja nije blistala u susretu sa Zadrom (85:77). "Nećemo uopšte praviti skauting Cedevite, nego ćemo gledati prvih 10 minuta naše utakmice. Više možemo da naučimo iz toga".

Zamoljen da prokomentariše i napad, ukazao je na važnost odbrane za postizanje lakih poena.

"U drugom poluvremenu smo bolje čitali odbranu Olimpije na pola terena, ali mislim da je ključno to što smo mnogo bolje odigrali tranziciju i kontranapad. Hoću da više od 50 odsto poena postižemo na taj način. Kad igraš dobru odbranu, to ćeš i imati, a u prvom poluvremenu to nismo imali i zato je rezultat bio nepovoljan".

Tomić je apostrofirao još dvojicu igrača.

"Zadovoljan sam i borbenošću (u drugom poluvremenu - prim. aut), pogotovo Brankom (Lazićem). On je igrač koji je promenio ritam u odbrani, zajedno sa Radanovim".

Igrači Zvezde na ovom meču su šutnuli 30 trojki, za šta je šef struke imao jednostavno objašnjenje.

"Odbrana Olimpije nam je davala puno prostora, posebno u prvom poluvremenu, rizikovali su sa Fajea i Simanića. Igračima govorim da ako je šut otvoren, on mora da se uzme. Košarka je igra u kojoj treba da uzmeš ono što ti protivnik da. Pa, ako ne daš koš, ići ćeš na klupu, ući će neko drugi... Naša igra se ne zasniva na tome da šutnemo 30 trojki, treba da postoji balans spoljne i unutrašnje igre, ali 39 odsto preciznosti večeras nije bilo loše", ocenio je Milan Tomić.

On je otkrio i da je ekipi posle lošeg početka skrenuo pažnju da ništa nije gotovo.

"Nijedna utakmica se ne dobija u prvih 10 minuta. Ako vodiš 15 razlike u prvoj četvrtini, to će 90 odsto biti 'egal' na poluvremenu i posle ćeš možda i izgubiti. Pobeda treba da se gradi polako".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC