• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braća Inzagi "terorišu" Udineze

Autor mondo.ba

U samo nekoliko dana braća Inzagi vodili su svoje ekipe protiv Udinezea i obojica su slavili.

Trener Udinezea Hulio Vaskez u srijedu je čestitao Simoneu Inzagiju na pobjedi Lacija 2:1, a u nedjelju je čestitao njegovom bratu Filipu na identičnoj pobjedi.

Bolonja je nu nedjeljnom matineu sedmog kola Serije A odigranom na stadionu Renato Dal'Ara savladala Udineze 2:1 i tako se odmakla od samog začelja tabele.

Ekipa Filipa Inzagija stigla je do pobjede uprkos vođstvu „zebri“ koje je u 32. minutu donio Puseto svojim prvim pogotkom za Udineze.

Prethodno smo vidjeli promašeni „zicer“  Lazanje za Udineze, te spornu situaciju na drugoj strani kada Bolonji nije dosuđen jedanaesterac uprkos pregledanju video snimka.

Uspjela je, međutim, Bolonja da se vrati u igru prije odlaska na odmor. Sjajnu kombinaciju odigrali su paragvajski napadač Federiko Svanberg i švedski tinejdžer Matijas Svanberg, a ovaj prvi ju je završio „projektilom“ pod prečku za izjednačenje u 42. minutu.

Manje uzbuđenja viđeno je u nastavku, a meč je odlučio potez Filipa Inzagija, koji je u 79. minutu zamijenio devetnaestogodišnjeg Svanberga  i ubacio dve godine starijeg Rikarda Orsolinija.

Samo tri minute kasnije mladi reprezentativac Italije ispratio je prodor Matijela i udarcem sa desetak metara zatresao mrežu za veliki trijumf svoje ekipe. 

U posljednjim trenucima meča i jedan i drugi strijelac, Santander i Orsolini propustili su odlične prilike da Bolonji donesu i ubjedljiviju pobjedu.

Filipo Inzagi i njegova ekipa konačno su se malo odmakli od začelja tabele, odnosno prišli su samo na bod Udinezeu koje je nakon dva uzastopna poraza na 11. Poziciji sa osam osvojenih bodova.

SERIJA A - 7. KOLO:

Bolonja - Udineze 2:1 (1:1)
/Santander 42, Orsolini 82 – Puseto 32/

Kjevo - Torino
Fiorentina - Atalanta
Frozinone - Đenova
Parma - Empoli (18.00)
Sasuolo - Milan (20.30)

U ponedjeljak: 
Sampdorija - SPAL (20.30)

Odigrano u subotu:

Roma - Lacio 3:1 (1:0)
/Lo. Pelegrini 45, Kolarov 71 - Imobile 67, Facio 86/

Juventus - Napoli 3:1 (1:1)
/Mandžukić 26, 49, Bonući 76 – Mertens 10/

Inter - Kaljari 2:0 (1:0)
/Lautaro 12, Politano 89/

TABELA: Juventus 21, Napoli 15, Sasuolo (-1) 13, Inter 13, Lacio 12, Roma 11, Fiorentina (-1) 10, Đenova (-2) 9, SPAL (-1) 9, Sampdorija (-1) 8, Udineze 8, Parma (-1) 7,  Bolonja 7, Atalanta (-1) 6, Milan (-2) 6, Torino (-1) 6, Kaljari (-1) 6, Empoli (-1) 5, Bolonja (-1) 4, Frozinone (-1) 1, Kjevo (-1) -1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC