• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real pao na "Lužnjikiju", Junajted opet loš

Autor mondo.rs

CSKA pobedio prvaka Evrope golom Vlašića u 65. sekundi utakmice. Bez golova na "Old Trafordu", asistencije Kolarova i Tadića, čiji Ajaks je odoleo Bajernu.

Trener Reala Đulen Lopetegi "tražio je đavola" kada je povrh povreda Bejla, Iska, Marsela i Santosa odlučio da za meč protiv CSKA u Moskvi ostavi na klupi Luku Modrića.

Takav, pretumbani tim aktuelnog evropskog šampiona kapitulirao je samo što je istekao prvi minut utakmice, a taj rezultat ostao je na snazi i nakon čak osam minuta sudijske nadoknade - 1:0!

Nikola Vlašić u 2. minutu je iskoristio povezane greške Tonija Krosa i Rafaela Varana da savlada Kejlora Navasa. Real je u nastavku bio daleko ofanzivniji tim, alu mu je nedostajalo kvaliteta i sreće da dođe makar do boda.

Čak tri puta su "kraljevići" pogađali okvir gola! U prvom poluvremenu su to uradili Kazemiro i Karim Benzema, a u 90. minutu i "rezervista" Marijano.

Ovu "ludu" utakmicu upotpunilo je isključenje golmana CSKA Igora Akinfejeva u 96. minutu, ali ni to "armejce" nije skrenulo sa pobedničkog puta i oni posle 2. kola vode na tabeli grupe G Lige šampiona, sa po bodom više od Reala i Rome.


Roma je na "Olimpiku" dominirala protiv Plzenja od prvog do poslednjeg minuta. Edin Džeko zabeležio je het-trik, kao i Paulo Dibala iz Juventusa protiv Jang Bojsa, a asistent kod gola za 1:0 bio je Aleksandar Kolarov.

Asistenciju je upisao i Dušan Tadić, koji je sa Mazrauijem odigrao lep dupli pas i to je već u 22. minutu bilo konačnih Bajern - Ajaks 1:1.



Mančester junajtedu bila je potrebna pobeda nad Valensijom, ne toliko radi plasmana u "nokaut" fazu, jer je u prvom kolu savladao Jang Bojs u gostima, koliko zbog mira u kući i stišavanja britanskih medija, koji ne prestaju da spekulišu o smeni Žozea Murinja.

Međutim, "crveni đavoli" su protiv Valensije odigrali očajno prvo poluvreme, u drugom bili znatno konkretniji, ali je u raštimovanoj partiji oba tima, uvek nešto falilo u završnici akcija. Da je bilo ko osvojio sva tri boda, može se reći da bi to bilo nezasluženo, s obzirom na to šta su pružili. Po jedan bod im je "puna kapa"!

Zanimljivo, Mančester junajted je bez pobede u poslednja četiri meča u svim takmičenjima - što se Murinjovim timovima nikada nije dogodilo - Real u poslednja tri, ujedno i bez postignutog pogotka. Prethodno je tako nešto zabeleženo 2007. godine, kada je trener čete sa "Santjago Bernabeua" bio Fabio Kapelo...

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

REZULTATI 2. KOLA LIGE ŠAMPIONA:

Grupa E

Bajern - Ajaks 1:1 (1:1)
/Humels 4 - Mazraui 22/

AEK - Benfika 2:3 (0:2)
/Klonaridis 53, 63 - Seferović 6, Grimaldo 15, Semedo 74/

TABELA: Ajaks 4, Bajern 4, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Hofenhajm - Mančester siti 1:2 (1:1)
/Belfodil 1 - Aguero 8, D. Silva 87/

Lion - Šahtjor 2:2 (0:1)
/Dembele 70, Duboa 72 - Moraeš 44, 55/

TABELA: Lion 4, Mančester siti 3, Šahtjor 2, Hofenhajm 1.

Grupa G

CSKA Moskva - Real Madrid 1:0 (1:0)
/Vlašić 2/

Roma - Viktorija Plzenj 5:0 (2:0)
/Džeko 3, 40, 90+2, Under 64, Klajvert 73/

TABELA: CSKA 4, Roma 3, Real 3, Plzenj 1.

Grupa H

Juventus - Jang bojs 3:0 (2:0)
/Dibala 5, 33, 69/

Mančester junajted - Valensija 0:0

TABELA: Juventus 6, Mančester junajted 4, Valensija 1, Jang bojs 0.


UŽIVO

- Gotovo je i na "Lužnjikiju" i na "Old Trafordu". Poraz Reala, remi Junajteda!

22.53 Varan promašuje "zicer" i propušta poslednju priliku da Realu donese bod. Golman CSKA Akinfejev u 96. minutu(!?) dobija dva žuta kartona.



- Pet minuta pre kraja Rašford pogađa prečku iz slobodnog udarca sa levog boka. Očekivao se centaršut...

22.51 Završeno je bez pobednika u Lionu i Minhenu. Veliki bod za Tadićev Ajaks!

22.45 Realov "rezervista" Marijano pogađa stativu! Još dva-tri minuta nade za "kraljeviće".

22.37 Benfika opet vodi! Semedo je strelac za "orlove"... Sjajan pogodak sa 20 metara, ali i loša intervencija golmana... Romelu Lukaku tera golmana Valensije Neta na paradu. I dalje 0:0.

22.30 I Lion stiže od 0:2 do 2:2, a 19-godišnji Džastin Klajvert nastavlja Romino rešetanje nedorasle ekipe Plzenja.

22.25 Viktor Klonaridis sa dva pogotka za 10 minuta uspeva da izjednači: AEK - Benfika 2:2. Podsećamo da Atinjani celo drugo poluvreme imaju igrača više... Real i dalje gubi u Moskvi, ali je Lion smanjio protiv Šahtjora.

- Preti Junajted... Pogba, pa Rašford izblokirani u izglednim situacijama.

- Valensija diktira tempo na početku drugog poluvremena. Guedeš sa 16 metara tuče pored stative.

22.12 San Liona o novom pozitivnom rezultatu, posle pobede nad Mančester sitijem, raspršio se u razmaku od dva minuta. Prvo je izjednačujući gol Auara poništen zbog ofsajda, a onda je Žunior Moraeš povećao na 0:2!


- Poluvreme na "Old Trafordu"! Tek po jedan (bezopasan) udarac u okvir na obe strane, rezultat 0:0. Nije to utakmica za fudbalske sladokusce...

21.45 Benfika je pred odlazak na odmor ostala bez isključenog Rubena Dijasa. Videćemo može li AEK sa igračem više da se vrati u život.

21.44 Šahtjor vodi u Lionu, golom brazilskog napadača Žuniora Moraeša.

21.40 Roma je posle drugog pogotka Džeka na putu da rutinski upiše tri boda protiv Plzenja. Skandalozno loša igra uže odbrane češkog tima.

- Slobodan udarac Aleksisa Sančeza u 32. minutu zaustavlja "živi zid", lopta dolazi do Erika Baija, koji zaista optimistično pokušava da ugrozi golmana Neta sa 35 metara!?

- Najaktivniji u napadima Mančester junajteda je Markus Rašford, koji je imao nekoliko prodora, dva šuta iz daljine i jedan izblokiran pokušaj glavom. Što se tiče igre - "tanko".

- Real je večeras primio najraniji gol (65 sekundi) u meču Lige šampiona još od marta 2007, kada mu je napadač Bajerna Roj Makaj zatresao mrežu samo 10 sekundi nakon što je lopta krenula sa centra!

21.22 Nusair Mazraui donosi Ajaksu izjednačenje na "Alijanc areni". Asistent? Naravno, Dušan Tadić! On i Mazraui odigrali su dupli pas, nakon što je Riberi odustao od odbrambenog zadatka i omogućio Marokancu da se sjuri u kazneni prostor.

- Posle jalove inicijative Junajteda, Valensija je zapretila dva puta u razmaku od jednog minuta. Prvo su Guedeš i Gaja "doneli" loptu sve do peterca, ali je odbrana domaćih intervenisala na centaršut. Potom je udarac Guedeša zaustavio dobro postavljeni De Hea.

21.15 Benfika u Atini povećava na 2:0. Odlična reakcija na poraz od Bajerna u Lisabonu, na početku grupne faze.

- Real je primio gol posle početničke greške, ili bolje je reći začuđujuće nespretnosti Rafaela Varana, nakon dodavanja unazad Tonija Krosa.

21.09 U međuvremenu je i slovenački sudija Slavko Vinčić dao znak da počne utakmica Junajteda i Valensije.

21.06 Za promenu, jedno vođstvo gostiju. Napadač Benfike Haris Seferović, reprezentativac Švajcarske poreklom iz Bosne i Hercegovine, zatresao je mrežu AEK-a na Olimpijskom stadionu "Spiros Luis".

21.04 "Pljusak" golova na samom startu! Vodi CSKA protiv Reala, golom Hrvata Nikole Vlašića,
a za očekivanih 1:0 za Romu protiv Plzenja i za Bajern protiv Ajaksa, postarali su se Edin Džeko, odnosno Mats Humels. Džeko je izbegao ofsajd zamku i iskosa sa leve strane pogodio mrežu na pas Aleksandra Kolarova.

20.55 Meč na "Old Trafordu" će početi u 21.05, zbog kasnog dolaska fudbalera domaćeg tima na stadion.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC