• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odbranio set loptu i "uništio" Andersona

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale turnira Masters 1000 serije u Šangaju, nakon čega se nalazi na korak od drugog mesta na ATP listi.

Novak Đoković "po navici" je pobedio Kevina Andersona - 7:6 (7:1), 6:3 - i time održao stopostotan učinak u četvrtfinalima mastersa u Šangaju!

Do svog osmog polufinala na ovom turniru, koga je osvajao tri puta (2012, 2013, 2015), stigao je posle potpuno izjednačene igre u prvom setu, kada je pri rezultatu 5:6 spasao brejk i set loptu i u narednih petnaestak minuta potpuno slomio otpor dvometraša iz Johanesburga.

Izjednačenje na 6:6 Novaku je dalo krila za "taj brejk" i početak drugog seta, kada je dobio 18 od 20 odigranih poena i stekao kontrolu rezultata, koju je čvrsto držao do kraja meča.

Tako je čak i rutinski slavio sedmu uzastopnu pobedu nad Andersonom, od koga je izgubio samo prvi susret, u Majamiju 2008. godine, a onda ga po pravilu ubedljivo "tukao", osim na Vimbldonu 2015. Tada je posle 0:2 u setovima morao duboko da "zaore" da bi napravio preokret.



Novak će u polufinalu (subota, 10.30) igrati protiv Aleksandra Zvereva, koji je dobru formu potvrdio u četvrtfinalnom duelu sa Britancem Kajlom Edmundom - 6:4, 6:4.

Biće to njegov drugi okršaj sa Nemcem ruskog porekla, trenutno petim reketom sveta.

Prošle godine u finalu mastersa u Rimu, slavio je Zverev 6:4, 6:3. On je od pre dva meseca učenik legendarnog Ivana Lendla, koji je svojevremeno pokazao put do vrha Endiju Mareju.

U donjoj polovini "kostura", kasnije u petak, igraće Ćorić - Ebden i Federer - Nišikori.

Novaku bi plasman u finale doneo proboj na drugu poziciju ATP liste i u tom slučaju bi se u nedelju borio za četvrtu titulu na ovom mastersu. Do "broja dva" može i prečicom, ako Federer izgubi od Nišikorija.

UŽIVO

6:3 - Kraj! Novak je obezbedio tri vezane meč lopte, prve dve je propustio, ali ipak nije dozvolio da se situacija iskomplikuje.

5:2 - Novak demonstrira vrhunski tenis.

4:1 - Meč se bez ikakvih turbulencija bliži kraju.

3:0 - Đoković je na pola puta do osvajanja drugog seta, a samim tim i pobede. Anderson ne deluje da ima snage i volje da preokrene.

2:0 - Evo i prvog brejka! Južnoafrikanac je evidentno pao u igri, a Novak nastavio da diktira ritam. U poslednjih 20 poena, rezultat je čak 18:2.

1:0 - Odličan start drugog seta za Đokovića, koji je nakon set lopte Andersona uzeo 14 od narednih 15 poena!


"TAJ BREJK": Novak vodi 3:0 ... 3:1, pa neiznuđena greška Andersona za 4:1 ... 6:1, posle dva odlična servisa i jednog uspešnog izlaska na mrežu ... 7:1! Prvi set je posle 63 minuta igre pripao Đokoviću!

6:6 - Anderson je nadirao, Nole bio na mukama, ali je posle tri izjednačenja na 40:40 i jedne odbranjene brejk (set) lopte uspeo da izbori odlučujući 13. gem!

5:6 - Novak je u ovom gemu bio samo posmatrač.

5:5 - Set neumoljivo ide ka "taj brejku"...

4:5 - Treći dug gem na servis Andersona, u kome je Novak imao šansu da napravi nešto više, međutim, napravio je neke neiznuđene greške u razmenama sa osnovne linije.

4:4 - Južnoafrikanac je pripretio (30:30), a Novak ga "ohladio" njegovim oružjem, tako što je odservirao dva uzastopna asa!

3:4 - Sada i Anderson ubedljiv.

3:3 - Još jedan servis gem protekao je bez problema za Đokovića, koji nastavlja da vreba svoju šansu za prelazak u vođstvo.

2:3 - Poveo je Novak 0:30, osvojivši oba poena na impresivan način, ali Anderson se vratio servisima (40:30) i posle dva izjednačenja nekako izbegao brejk.

2:2 - Obojica su bez problema odbranila svoj servis.

1:1 - Lagan gem za Đokovića.

0:1 - Anderson je krenuo silovito, Novak je uzvratio, ali stigao je samo do 40:40 (dva puta).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC