• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiks Juventusa, Đenova pokvarila Ronaldov jubilej!

Autor mondo.ba

Portugalac Kristijano Ronaldo upisao je svoje ime u istoriju evropskog fudbala, ali Juventus prvi put ove sezone nije uspio da osvoji sva tri boda!

„Stara Dama“ nije uspjela da zadrži  maksimalan učinak u Seriji A pošto je na svom terenu remizirala 1:1 sa Đenovom u meču devetog kola Serije A.

Juventus je poptuno nadigrao Đenovu u svim segmentima, napadao i promašivao, a jedan trenutak inspiracije gostujućih fudbalera na terenu gdje nisu postigli gol pet godina bio im je dovoljan za osvajanje velikog boda.

Nakon poraza Rome protiv SPAL-a, sigurno je da će i ovaj kiks Juventusa odjeknuti Apeninskom poluostrvu, posebno zbog činjenice da je ovo prvi meč "Stare Dame“ ove sezone u svim takmičenjima koji nije riješila u svoju korist, međutim, prostor u novinskim stupcima definitivno će dobiti i Kristijano Ronaldo.

Prva zvijezda kluba iz Torina na ovom meču nastavio je da teroriše protivničke golmane i piše istoriju postavljajući rekorde koje će generacije koje slijede teško da obore.

Kristijano Ronaldo prvo je pogodio stativu, a potom i mrežu poslije nespretne reakcije golmana gostiju Andreja Radua za vođstvo Juventusa i svoj jubilej.

Ovim pogotkom popularni "CR" je postao prvi igrač koji je postigao 400 golova u Ligama petice.

Podsjetimo se, nakon prelaska iz lisabonskog Sportinga u Mančester junajted u dresu „crvenih đavola“ postigao je 84, gola nakon čega je otišao u Real Madrid. U dresu „kraljevskog kluba“ zabio je 311 golova, a svojim petim pogotkom u Seriji A, večeras, protiv Đenove stigao je do kote 400!

Njegov rekord nije mnogo ismpresionirao fudbalere Đenove, koji su se nadali, da ako već ne mogu da savladaju aktuelnog šampiona, mogu bar da postignu pogodak u Torinu.

Đenova je naime posljednji put zabila gol Juventusu kao gost 2013. godine, kada je Marko Borijelo bio strijelac u remiju 1:1.

Sudbina je htjela da se istorija ponovi i da i ovaj duel završi identičnim rezultatom, a ovoga puta strijelac je Danijel Besa.

Brazilski plejmejker odlično se ubacio u 67. minutu i glavom poslao loptu u mrežu za svoj prvi pogodak ove sezone. U pravo vrijeme!

Gol Đenovljana i činjenica da je do tog trenutka praktično samo Ronaldo šutirao ka golu gostiju natjerala je Masimilijana Alegrija na izmjene.

Dibala je ušao umjesto Matuidija, nešto kasnije i Bernardeski je zamijenio prilično neprimjetnog Mandžukića, ali Juventus nije uspio da slomi otpor Đenove koja se grčevito branila i odbranila do samog kraja.

SERIJA A - 9. KOLO:

Roma - SPAL 0:2 (0:1)
/Petanja 38 pen, Bonifaci 56/

Juventus - Đenova 1:1 (1:0)
/Ronaldo 18 - Besa 67/

Udineze - Napoli (20.30)

U nedjelju:
Frozinone - Empoli (12.30)
Bolonja - Torino (15.00)
Kjevo – Atalanta
Parma – Lacio
Fiorentina - Kaljari (18.00)
Inter - Milan (20.30)

U ponedjeljak:
Sampdorija - Sasuolo (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 25, Napoli 18, Inter 16, Lacio 15, Sampdorija 14, Roma (+1) 14, Fiorentina 13, Sasuolo 13, Parma 13, Đenova 13, Milan (-1) 12, Torino 12, SPAL (+1) 12, Kaljari 9, Udineze 8, Bolonja 7, Atalanta 6, Empoli 5, Frozinone 1, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC