• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak novih "orlova" i po starom – KIKS!

Autor mondo.rs

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala samo nerešeno sa Belgijom 27:27 u Zrenjaninu na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U nedelju sa Švajcarskom.

 Početak novih "orlova" i po starom – KIKS! Izvor: MN PRESS

Ljubomir Obradović odveo je "orlove" na Svetsko prvenstvo, koje će se u januaru održati u Nemačkoj i Danskoj. Posle baraža povukao se sa mesta vršioca dužnosti selektora muške reprezentacije, a Rukometni savez Srbije odlučio je da dirigentsku palicu uručio Nenadu Peruničiću.

Pred njim je cilj da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se održati u tri zemlje – Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Nije dobro počelo!

Podmlađeni i dosta izmenjeni tim Srbije na početku kvalifikacija kiksnuo je protiv autsajdera Belgije i to u Zrenjaninu – 27:27 (15:14). "Orlovi" na kraju mogu da budu i zadovoljni, jer su se nalazi na rubu poraza i bili u situaciji da jure "minus dva", dok Belgija nije iskoristila poslednjih 20 sekundi za pobedu.

Ipak, ako je nešto bilo dobro, onda je to izdanje debitanata Lazara Kukića, koji je bio najbolji naš igrač, i vrlo dobrog Ivana Mošića. Kukić je postigao šest golova i bio najefikasniji igrač Srbije. Jedan manje, ali tri iz penala postigao je kapiten Nemanja Ilić. Mošić je sa pet golova bio među vodećim strelcima.

U ekipi Balegije, pored sjajnog golmana Letensa, istakao se Robins sa pet i levokrilni napadač Keziora, prvi strelac meča sa osam golova (tri iz penala).    

Srbija već u nedelju igra protiv Švjcarske u gostima, dok Belgija dočekuje Hrvatsku u 2. kolu Grupe 2. Hrvati i Švajcarci meč prvog kola odigraće u četvrtak.

SRBIJA: Pušica, Marjanović, Popović, Orbović, Đukić, Pešić 1, Radivojević 2, Đorđić 3, N. Ilić 5(3), Mošić 5, V. Ilić 1, Nikolić 2, Kukić 6, Sretenović 2, Cupara, Milosavljev.

BELGIJA: Letens, Ums, Spuren 2, Meldens 3, Deviš, Omiš, Robins 5, Pleser, Maršal, Dansel 3, Nojvil, Keziora 8(3), Vankosen, Bolaers 2, Kerimi 1, Kolman, De Bojle 1.

UŽIVO:

KRAJ - 27:27! De Bojle je ispoštopvao akciju i vratio prednost, a Kukić odmah izjednačio...

- Tajm-aut Belgija.

59' 26:26 Na silu! Pešić postiže gol za izjednačenje. Minut i po do kraja.

- Tajm-aut Nenad Peruničića.

58' 25:26 Golman Belgije sve brani i to uglavnom zicere. Konačno da i naši golmani nešto zaustave, Milosavljev dobro brani, ali "orlovi" uz dosta sreće postižu gol. Strelac je Sretenović. Braća Ilić kradu loptu, ali nema ništa od kontre.

55' 24:26 Letens dobija novi duel sa Đukićem na crti. Odličan je golman Belgije, koja nšto više od osam minuta pre kraa ima novo vođstvo. Strelac je Keziora. Imao je gost prednost i na početku drugog dela. Belgijanci greše u napadu za plus dva. Ali, iz drugog polušaja uspevaju...

51' 24:24 Letens još jednom brani napad Đukića. Ovaj put rukometaš Srbije nije imao najbolju poziciju. Belgija stiže do izjednačenja.

50' 24:23 Debitanti igraju sjajno. Mošić je skočio kroz odbranu Belgije i vratio "plus dva" polako se ulazi u završnicu utakmice, a "orlovi" još nemaju opipljivu prednost. Biće ovo uzbudljiv duel. Robins trese mrežu sa devet metara.

47' 23:22 Spuren koristi dekoncentraciju i nesmotrenost srpske odbrane i postiže atraktivan gol iz drugog pokušaja. Letens upisuje još jednu odbranu, "orlovi" seku napad, ali Đukić pravi korake. Gol postiže Ums.

43' 23:20 Sjajna igra Lazara Kukića. Debitant sa 23 godine pokazuje da je budućnost Srbije. Već je postigao pet golova. Dansel napada sa desnog krila i postiže pogodak. Pušica gubi loptu, pa je otima Belgijancima, pas napred za kapitena Ilića i gol za Srbiju.

39' 21:19 Vankosen je dobio drugo isključenje, sada mi imamo brojčanu prednost u napadu. Nikolić se lepo otvorio na pivotu, dobio loptu i dao gol. Podigao se Robins i prekinuo mini post "đavola". Kukić je omogućio Nemanji Iliću da postigne još jedan gol iz penala.

36' 19:18 Mošić daje gol sa igračem manje, a Belgija uspeva da stigne do novog penala. Cupara zaustavlja Kezioru. Lopta se dva puta vraća u posed Belgije. Razbranio se Cupara, Belgija je imala dva igrača više, ali je postigla samo jedan gol, toliko je i primila.

35' 18:18 Pušica je grubo startovao na Kerimija, dobio je isključenje.Odmah za njim i Nikolić dobija dva minuta, a Belgija sedmerac.

33' 18:17 Nemanja Ilić, pa Dansel, krila su vrlo raspoložena na početku drugog dela. Kerimi postiže gol za prvo vođstvo Belgije, ali odmah uzvraća Zoran Nikolić, a Vanja Ilić iz kontre postiže gol za prednost Srbije.

31' 15:15 Nemamo rešenja za Kezioru!

- Počelo je drugo poluvreme...

30' 15:14 Keziora postiže gol, drugi za redom i Belgija je na samo pogodak zaostatka. Ali odlično se diže Đorđić i daje gol. Nažalost, Mulders pogađa uz dosta sreće u poslednjoj sekundi.

27' 14:11 Bolaers je postigao gol, pa zaradio isključenje. Nikolić nema sreće da postigne gol, prvo je presupio, ali je onda izvukao penal. Nova prilika za Nemanju Ilića, koju koristi.

25' 13:10 Obrović je isključen, Keziora pogađa sa sedam metara. Mošić se podiže i daje gol za preko devet metara. Igrač zagreba Kerimi drži Belgiju u igri. Opet Kukić, prelepo1

22' 11:8 Cupara brani a Sretenović na drugoj strani donosi dva gola prednosti za "orlove". Opet imamo igrača više, a Đorđić pogađa za "plus tri".

19' 9:8 Brajan Mulders nije dozvolio da Srbija stekne prednost sa igračem više. Odlično igra Kukić, postiže golove, stvara šanse... Izborio je semerac, a ovaj je izveo Nemanja Ilić, kapiten Srbije. Pogodio je!

17' 8:7 Kukić postiže gol i primorava Belgijance na isključenje, ali za to ne mari odlični Robins. Ušao je Petar Đorđić i postigao prvi gol.

15' 6:6 Robins i Radovojević. Levo krilo Srbij ispravlja promašeni sedmerac, ali Belgijanci sa krila dolaze do novog izjednačenja.

12' 5:4 Robins sa devet metara vara Cuparu, ali Mošić nalazi put do mreže na drugoj strani.

- Golmani Cupara i Letens su vrlo raspoloženi!

9' 4:3 Radivojević iz kontre pogađa za "plus dva", a Keziora koristi prvi penal na utakmici da smanji prednost Srbije.

6' 3:2 I Ivan Mošić golom počinje reprezentativnu karijeru!

5'2:2 Meldens je anulirao početnu prednost Srbije, ali je Lazar Kukić vrlo raspoložen za igru. Spuren uzvraća.

3' Lazar Kukić debituje golom. Srbija vodi 1:0!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC