• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je vreme za prvog trenera-stranca u Partizanu?

Autor mondo.rs

Favorit predsednika Mijailovića košta prilično i pitanje je može li klub da ga plati trenutno, pa je i dalje otvorena mogućnost da Čanka nasledi Kesar, trener po Todorićevom ukusu.

 Da li je vreme za prvog trenera-stranca u Partizanu? Izvor: MN PRESS

Već posle 11 utakmica u sezoni 2018/19, čelnici Košarkaškog kluba Partizan imaju malo vremena da se odluče za petog trenera od leta 2015. i rastanka sa Duškom Vujoševićem (59).

Ostavku koju je Nenad Čanak podneo u petak uveče odmah posle neprijatnog poraza crno-belih od Zadra u "Areni", petog u nizu u ABA ligi i Evrokupu, rukovodstvo kluba prihvatilo je dan kasnije i prema saznanjima Monda iz izvora bliskih klubu intenziviralo pregovore sa dvojicom trenera, koji su već dolazili na utakmice prvog tima ove sezone.

Reč je o italijanskom stručnjaku Andrei Trinkjeriju (50), koji je viđen letos na ABA Superkupu u Laktašima i za kog se zalaže predsednik kluba Ostoja Mijailović, odnosno o nekadašnjem Vujoševićevom pomoćniku Aleksandru Kesaru (46), koji je favorit dugogodišnjeg operativca crno-belih Dragana Todorića.

Trinkjeri svakako jeste "jako ime", kakvo bi Mijailović voleo da vidi na treninzima letos ambiciozno sastavljenog tima, Italijan koji odlično govori naš jezik slobodan je od februara kada se rastao sa Bambergom, ali nezvanično ne pristaje da radi za manje od 400.000 evra po sezoni što bi u ovom trenutku mogao da bude nepremostiva prepreka za klub opterećen dugovima.

Izvor: MN PRESS



Utoliko, Kesar bi bio prihvatljivija opcija za crno-bele, čiji su navijači mogli posle dugo vremena da ga vide u "Pioniru" prošle nedelje tokom utakmice Evrokupa sa Asvelom.

Čanak je ostavku podneo pred dve veoma važne utakmice u dva takmičenja, Partizan u sredu igra sa Turk Telekomom i još jedan poraz praktično bi ga izbacio iz konkurencije za Top 16, nakon čega se u subotu sastaje sa Megom u meču koji već ima važnost plej-ofa.

Rival iz Sremske Mitrovice mogao bi pobedom u tom meču da ode na 5-1 ili čak 6-0 na tabeli, dok bi crno-beli pali na 2-4 i dodatno produbili krizu u svlačionici u kojoj se dogodio neshvatljiv pad posle obećavajućeg starta i nastupa u utakmicama sa Cedevitom, Trentom, Zenitom…

Dok se čeka povratak Radeta Zagorca, koji je propustio četiri utakmice zbog povrede zadnje lože, debi Entonija Brauna i uklapanje dugo iščekivanog Stefana Jankovića, moguće je da će ekipu u pomenuta dva meča voditi pomoćni trener Aleksandar Matović, koji je i prošle sezone "premostio" u periodu između otkaza Miroslavu Nikoliću i dogovora sa Čankom.

Partizan u poslednje vreme nije igrao timski, previše se oslanja na šut spolja i solo partiture Đorđa Gagića u "reketu", ponovo se kasnilo sa pojačanjima i ona su uklapana u hodu, što je jedan od zadataka koji čeka i novog trenera - bez obzira na to da li će u salu za trening ući već u ponedeljak ili narednih dana.

Izvor: MN PRESS



Samo jedan trener u post-vujoševićevskoj počeo je i završio takmičarski ciklus, Aleksandar Džikić u sezoni 2016/17. Ostala trojica nisu. Petar Božić izdržao je do zime, Miroslav Nikolić ni toliku, a Čanak kalendarski ima punu godinu na klupi, ali ne i celu takmičarsku sezonu.

Poslednji nastupi upućuju na to da je ekipi potreban autoritet koji će zavesti red i igrače učiniti odgovornijim za odluke na parketu. Rekreativna odbrana pred skoro 8.000 ljudi u "Areni" delovala je sramno, samo 20 dana nakon što je taj segment igre nagoveštavao ohrabrujuće rezultate u sezoni pred nama.

Ove nedelje pre podne na društvenim mrežama pojavila se navodna slika Trinkjerija koji je doputovao u Beograd, ali prema saznanjima našeg portala ona nije verodostojna, što ne znači da se Italijan uskoro neće pojaviti u srpskoj prestonici i postati prvi trener-stranac u istoriji najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Trofejnoj sali u Humskoj od sezone 2013/14 dodat je samo jedan trofej, prethodni Kup Radivoja Koraća, osvojen pod Čankovim vođstvom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC