• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đenova se kockala, Inter ju kaznio "petardom"!

Autor mondo.ba

Trener Đenove Ivan Jurić ostavio na klupi najboljeg strijelca Serije A Kržištofa Pjonteka, a onda gledao sedmu uzastopnu pobjedu Intera u prvenstvu. I to kakvu!

Najmanje 60.000 gledalaca na Đuzepe Meaci u 51. minutu ovacijama je ispratilo svog nekadašnjeg igrača Gorana Pandeva.

Makedonac je ovog puta u dresu Đenove napustio teren i zamijenio ga je Kžištof Pjontek, međutim potez gostujućeg trenera Ivana Jurića došao je kasno. Meč je već bio riješen i na semaforu je stajalo INTER – ĐENOVA 3:0. 

Tek u sudijskoj nadoknadi Žoao Mario I Naingolan postaviće konačnih: INTER - ĐENOVA 5:0 (2:0).

Lučijano Spaleti “promiješao je karte” i ostavio na klupi Ikardija, Naingolana, Vesina… što je bilo i logično, jer “neroazure” za samo tri dana očekuje duel Lige šampiona protiv Barselone.

Iznenađujuću odluku pred ovaj meč, međutim, napravio je trener Đenove Ivan Jurić ostavivši na klupi  najboljeg strijelca Serije A, Kržištofa Pjonteka.

Ovo “kockanje” nije mu se isplatilo, jer su bez strijelca devet golova u prvenstvu gosti bili potpuno bezopasni, pa je Inter mogao bez problema da se posveti napadu.

I to je učinio. Prvi put ove sezone Inter je riješio meč u ranoj fazi utakmice.

U samo dvije minute, od 14. do 16. Inter je stigao do dva pogotka, pogađali su Galjardini i Politano, oba puta poslije tačnog dodavanja Žoaa Marija.

Mladi Lautaro Martinez nije iskoristio poziciju startera da se upiše u strijelce, iako je bio blizu tome već u drugom minutu, kada je sa tri metra od stative Raduovog gola koljenom šutirao preko gola. Odličnu priliku u završnici prvog dijela imao je Politano, ali je Radu odličnom intervencijom zaustavio njegov šut.

Ipak, samo četiri minuta i malo sreće trebali su Interu u drugom poluvremenu da stigne do tri gola prednosti. Poslije dugačkog ubacivanja iz auta, lopta se odbila od nekoliko igrača i stigla do Galjardinija koji postiže svoj drugi gol za konačnih 3:0.

Ulazak Pjonteka u igru samo dvije minute kasnije nije promijenio odnos snaga na terenu, čak je Inter bio bliži četvrtom, nego Đenova počasnom pogotku.

Prva "nula" Đenove

Bio je ovo najubjedljiviji poraz Đenove ove sezone i ujedno prva utakmica na kojoj nije uspjela da postigne pogodak.

Spaleti je do kraja odmorio Politana i Perišića i dao priliku Keiti i Borhi Valeru, a kasnije ubacio i oporavljenog Naingolana, što je odlična vijest za navijače Intera pred revanš meč sa Barselonom.Belgijanac je čak uspio da se upiše u strijelce u posljednjim sekundama meča.

Žoao Mario u sudijskoj nadoknadi povisio je na 4:0, a Naingolan je sekund prije posljednjeg zvižduka postavio konačnih 5:0.

Zahvaljujući sedmoj pobjedi za redom i boljoj gol-razlici Inter se vratio na drugo mjesto na tabeli, ispred Napolija, dok je Đenova na 11. poziciji, sa ozbiljnim šansama da završi i nešto niže nakon što se kompletira 11. kolo.

SERIJA A - 11. KOLO:

U subotu:

Inter - Đenova 5:0 (2:0)
/Galjardini 14, 49, Politano 16, Žoao Mario 90+2, Naingolan 90+3/


Fiorentina - Roma (18.00)
Juventus - Kaljari (20.30)

U nedjelju:

Lacio - SPAL (12.30)
Kjevo - Sasuolo (15.00)
Parma - Frozinone
Sampdorija - Torino
Bolonja - Atalanta (18.00)
Udineze - Milan (20.30)

Odigrano u petak
Napoli - Empoli 5:1 (2:0)
/Insinje 9, Mertens 38, 64, 90+3, Milik 90 - Kaputo 58/

TABELA: Juventus 28,  Inter (+1) 25,Napoli (+1) 25, Milan 18, Lacio 18, Fiorentina 15, Sampdorija 15, Roma 15, Sasuolo 15, Torino 14, Đenova (+1) 14, Kaljari 13, Parma 13, Atalanta 12, SPAL 12, Udineze 9, Bolonja 9, Empoli (+1) 6, Forzinone 5, Kjevo -1*.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC