• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma iz ofsajda u "nokaut" fazu, Junajted pod pritiskom

Autor mondo.rs

Burna utakmica odigrana je u Rusiji gde je "vučica" protiv desetorice domaćih stigla do tri boda pogotkom iz nedozvoljene pozicije.

CSKA Moskva - Roma 1:2 (0:1)!

Legendarni Igor Akinfejev "otvorio" je utakmicu 4. kola Lige šampiona novim kiksom i pomogao da gosti odu na odmor sa golom zaostatka, a kada su se ekipe vratile na teren "Lužnjikija", stvari su  postale samo još interesantnije: regularni i neregularni golovi, crveni kartoni, promašeni ziceri...

0:1 - Manolas (4)

Akinfejev, koji se posle Mundijala povukao iz reprezentacije Rusije, loše je procenio let lopte kod kornera koji je sa leve strane odlično izveo Pelegrini i praktično "pozvao" Kostasa Manolasa da postigne rani gol po hladnom vremenu.

Pelegriniju je tako postao prvi igrač sa asistencijom u tri uzastopne utakmice Lige šampiona još od 2007. i Klarensa Sedorfa, asa Milana.

Trener domaćih Viktor Gončarenko morao je u 12. minutu da napravi prinudnu izmenu, zbog povrede Marija Fernandeša umesto koga je zaigrao Georgi Šenikov.

Nikola Vlašić i Hordur Bjervin Magnuson dva puta propuštali su lepe prilike da izjednače pre poluvremena, a najbolja je otišla u nepovrat u 40. minutu kada se obrukao Ivan Obljakov. Na kraju je i Šenikov propustio priliku da pogodi mrežu, iako nije bio planiran za startnih 11, ali je Robin Olsen i to zaustavio.

Roma, u čijim redovima od starta nastupa kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov, bila je uglavnom u podređenom položaju do odlaska na pauzu, ali je i sama mogla da postigne gol - prvo se nije snašao Florenci, a onda je Kolarov tukao iz slobodnjaka u golmanov donji levi ugao i verovatno pomislio da je postigao gol, no "pojavio" se Akinfejev i donekle iskupio.

1:1 - Sirgurdson (51)

Svakako mu je lakše bilo kada je u 51. minutu odgledao impresivan beg svojih vezista iz presing zamke italijanskog tima, posle kog se sa polovine CSKA razvila brza kontra i šansa koju Arnor Sigurdson nije mogao da ne iskoristi - iako nje idealno primio loptu.

Najveće zasluge za izjednačenje "armejaca", zasluženo prema prikazanom u prvom poluvremenu, pripadaju Ilsatu Ahmetovu koji je u nezadrživom sprintu "izneo" loptu sa svoje polovine sve do ivice šesnaesterca, gde je Islanđanin bio spreman kao "zapeta puška".

2:1 - Pelegrini (59)

Navijači nisu stigli ni da se poraduju golu kako treba, a već su pogledima pratili u svlačionicu još jednog "vikinga", Hordura Bjervina Magnusona, koji je dobio direktan crveni karton za start na Džastina Klajverta u gol šansi.

Cunejt Čakir nije imao kud, mada su "armejci" imali i sreće utoliko što je brzonogi Holanđanin "skinuo" loptu Magnusonu sa noge van šesnaesterca, pa je izostao jedanaesterac. Nije, međutim, izostala brza kazna.

Pelegrini je samo dva minuta kasnije asistenciji iz prvog dodao gol u drugom poluvremenu, doduše iz ofsajd pozicije.

Treći pogodak na meču ne bi bio sporan da Edin Džeko nije potpuno bespotrebno "dirao" pas Brajana Kristantea za raspoloženog Pelegrinija, kom iskosa sa leve strane nije bilo teško da zatrese mrežu, ali su turski arbitri napravili previd i oštetili domaćina.

"RADI" TANDEM SOLER/MINA

Golovima Santija Mine oba puta na asistencije Karlosa Solera, u 14. i 42. minutu, domaćin je stekao prednost posle prvog poluvremena iako su i gosti pogodili na "Mestalji":

Valensija - Jang bojs 3:1 (2:1)

U duelu timova koji nisu zabeležili pobedu u prve tri runde gosti su kratko imali egal, posle pogotka Rožea Asalea u 37. minutu, ali je novu radost navijačima doneo 22-godišnji Mina, povratnik u startnu postavu posle duge pauze i teše povrede.

Soler je u 56. minutu postigao i prvi gol ove sezone, posle odlične lopte Rodriga u prostor. Iako je sprintao 30-ak metara sa loptom u nogama, 21-godišnjak je mirno i precizno plasirao loptu u dalji ugao udarcem desnom - sa desne strane.

Temperamentnih 36.480 navijača Valensije skočilo je u 77. minutu i s pravom tražilo od sudije rumunskgo arbitra Ištvana Kovača da Sekuu Sanogu pokaže direktan crveni karton - što se i dogodilo.

Fudbaler švajcarskog tima pregrubo je startovao na Fransesa Kokelana, kom je dugo ukazivana pomoć, ali je Francuz nastavio sa igrom. Kada bude video usporeni snimak, biće mu drago što je bio u stanju - Sanogo je bio blizu da mu nanese otvoreni prelom potkolenice.

Sa četiri boda iz dva meča sa Švajcarcima, ekipa trenera Marselina Garsije Torala bar na nekoliko sati biće na drugom mestu u grupi, a da li će tu i ostati zavisiće od ishoda derbija večeri zakazanog za 21 čas u Torinu. Juventus dočekuje Mančester junajted sa maksimalnih devet bodova iz prve tri runde, dok su "đavoli" u Italiju poneli samo četiri boda.

Valensija u narednom kolu gostuje Juventusu, pa dočekuje Mančester junajted, koji ima i meč sa Jang bojsom na "Old trafordu" pre puta na "Mestalju".

Ostantie uz Mondo, pratićemo utakmice UŽIVO.

Pogledajte ekskluzivne video izveštaje sa svih mečeva odigranih u utorak, računajući i onaj u Beogradu u kom je Crvena zvezda golovima Milana Pavkova savladala Liverpul 2:0.

Rezultati 4. kola:


sreda

Grupa E

Bajern - AEK 21.00 (Arena sport 4)
Benfika - Ajaks 21.00 (Arena sport 1)

Tabela: Ajaks 7, Bajern 7, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Lion - Hofenhajm 21.00 (Arena sport 2 - multiprenos)
Mančester siti - Šahtjor 21.00 (Arena sport 5)

Tabela: Mančester siti 6, Lion 5, Šahtjor 2, Hofenhajm 2.

Grupa G

CSKA Moskva - Roma 1:2 (0:1)
/Sigurdson 51 - Manolas 4, Pelegrini 59/

Viktorija Plzenj - Real Madrid 21.00 (Arena sport 3)

Tabela: Roma (+1) 9, Real 6, CSKA (+1) 4, Plzenj 1.

Grupa H

Valensija - Jang Bojs 3:1
/Mina 14, 42, Soler 56 - Asale 37/

Juventus - Mančester junajted 21.00 (RTS 1)

Tabela: Juventus 9, Valensija (+1) 5, Mančester junajted 4, Jang Bojs (+1) 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC