• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Borac m:tel može mnogo više

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Optimizam u redovima Banjalučana pred gostovanje u Vogošći u prvom meču trećeg kola EHF Čelendž kupa (subota, 17 časova). Novi trener Mirko Mikić najavljuje promjene u igri.

 Vogošća Borac m:tel EHF Čelendž kup treće kolo Mirko Mikić najava Borac m:tel može mnogo više Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vogošća i Borac m:tel u subotu od 17 časova odigraće prvi meč trećeg kola EHF Čelendž kupa.

Novi trener "crveno-plavih" Mirko Mikić uspio je da odradi nekoliko treninga sa ekipom, nakon što je od smijenjenog Bojana Unčanina preuzeo kormilo.

Mladi stručnjak pokušao je u kratkom periodu da sprovede određene taktičke zamisli u djelo i vjeruje da je u tome uspio.

"U ovom trenutku, da tako kažem, više od rezultata interesujemo kako ćemo se pokazati na terenu, odakle želimo da izađemo srećni i da svi budu ponosni na način kako smo odigrali utakmicu. Znam koliko ova ekipa može i siguran sam da možemo pobijediti u Vogošći", jasan je Mikić.

Banjalučani će probati ostvariti što bolji rezultat pred revanš, koji je na programu u narednu subotu u "Boriku".

"Naše ambicije uvijek su iste, što znači da idemo na pobjedu. Ekipa je potpuno spremna, svi igrači su zdravi i idemo kompletni u Vogošćim, na moju veliku radost. Momci su motivisani, spremni da pokažu koliko mogu i da pruže dobru partiju", rekao je novi kormilar banjalučkog kluba..

Mikić je dobro upoznat sa stanjem u timu, s obzirom da je, uprkos činjenici da je bio sportski direktor, mnogo vremena provodio sa igračima, tako da je svjestan njihovih mogućnosti.

"Dugo sam u ekipi, poznajem ih sve, a imao sam velikog uticaja prilikom dovođenja pojačanja za ovu sezonu, što je bio jedan od glavnih preduslova zašto je uprava izabrala baš mene. Trebalo nam je nešto što će 'prodrmati' ekipu. Odluka je pala, nažalost, da se Bojan Unčanin smijeni. Smatram da savršeno dobro znam koliko ova ekipa može, jer sam od prvog dana s njima. Ova ekipa je bolja od prošlogodišnje i tek treba da pokaže svoj puni potencijal", tvrdi Mikić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prije nepunih mjesec dana, Mikić je upravo protiv Vogošće, kada je Borac m:tel upisao pobjedu 32:28, sjedio na klupi umjesto Unčanina, koji nije mogao da predvodi tim zbog privatnih problema.

Ta prva utakmica u ulozi trenera dobro je prošla i trebalo bi da bude putokaz kako "crveno-plavi" trebaju igrati u subotu.

"Ta utakmica će mi značiti jer nisam morao mnogo da se spremam za sutrašnji meč. I naši igrači su ih upoznali, pregledali smo još neke njihove utakmice, tako da znamo sve o njima. Naravno, to ne znači da neće biti nekih promjena u redovima Vogošće. Trener Danijel Riđić je inteligentan čovjek, moguće je da spremi neka iznenađenja, ali nemoguće je u potpunosti u nekoliko dana promijeniti stil igre."

Na pitanje šta je to što u dosadašnjem dijelu sezone nije funkcionisalo kako treba u banjalučkom timu, Mikić je apostrofirao igru u napadu.

"Mislim da ekipa može mnogo bolje igrati u fazi napada. Pokušao sam da uvedem neke novitete, kako bismo ubrzali polukontre. Smatram da smo odbrambeno jedna od najboljih ekipa u ligi, a isto to mislim i za napad. Vjerujem da imamo individualni kvalitet koji kroz taktičke zamisli treba da ispliva na vidjelo. Na bekovskim pozicijama imamo po dva kvalitetna igrača, ali oni moraju pokazati mnogo više nego u prethodnim utakmicama", jasan je Mikić.

Na kraju, poručio je da će, iako početnik u trenerskom poslu, učiniti sve da opravda povjerenje uprave, kako bi Borac m:tel zaigrao onako kako to od njega očekuje armija navijača.

"Svako ko je ikada ušao u 'Borik', zna koliko je težak zadatak voditi Borac m:tel. Ali, ja ne bježim od toga. Privhatio sam se posla, imam podršku momaka i uvjeren sam da možemo igrati bolje. Ekipa je dobro radila, nasmijani su, tako da je sve u najboljem redu. Mislim da sam dobro odradio pripremu ovog meča, ali ćemo sutra vidjeti kako smo radili", zaključio je na kraju Mikić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

STRUČNI ŠTAB

Pomoćnici u stručnom štabu Mikiće će biti Aleksandar Međedović i Goran Garić te saradnik iz omladinskog pogona Dejan Knežević, dok će mu u radu pomagati i najiskusniji igrači u timu, Dejan Unčanin i Bojan Ljubušić.

Novinarima se ispred igrača obratio Stefan Miljković.

"Idemo na pobjedu i vjerujem da samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata, a to bi bio trijumf ili remi. Dobro smo ih upoznali, igrali smo već sa njima i znamo šta možemo da očekujemo. Dobro smo se pripremili i vjerujem da neće biti problema ako ispoštujemo ono što smo radili na treninzima".

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC