• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić razočaran: Kao da Borac m:tel nije pobijedio

Autor mondo.ba

Uprkos pobjedi nad Konjuhom u prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, trener Banjalučana Mirko Mikić nije bio zadovoljan izdanjem crveno-plavih rukometaša.

 Mirko Miki razočaran poslije RK Borac - RK Konjuh 33:29 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel su u "sablasno" praznom "Boriku" savladali ekipu iz Živinica rezultatom 33:29 (18:15) u prvom od tri dvoboja sa Konjuhom s obzirom da im za vikend slijedi prvenstveni, a potom i naredne srijede revanš meč u Kupu BiH.

Crveno-plavi su večeras vodili od prvog do posljednjeg minuta i zasluženo su stigli do pobjede i pristojne zalihe pred revanš za sedam dana, ali strateg Banjalučana Mirko Mikić je zadovoljniji rezultatom nego igrom.

"Koliko god sam bio prezadovoljan nakon Vogošće u Čelendž kupu, večeras nemam nikakav osjećaj da sam pobijedio. Slično kao i u Doboju (poraz od Sloge), nisam zadovoljan pristupom jer smo pojedine igrače Konjuha olako shvatali, znali smo da je pivot (Mirko Marčeta) opasan, ali ne vjerujem da je baš toliko opasan da nam napravi ogromne probleme. Realizacija je bila loša, a svemu tome je uzrok loš ulazak u utakmicu. Pokušavali smo iz nekih nerezonskih šuteva. Ne znam šta su mislili, probali su da ponize protivnika a to se uvijek obije o glavu", nije krio razočaranje Mikić.

Braniocu trofeja u Kupu BiH u subotu predstoji prvenstveni dvoboj sa istim protivnikom, a Mikić je mišljenja da će bodovi pripasti onoj ekipi koja budu više željela pobjedu.

"Godinama su Živinice neugodan teren, puna dvorana, koja jedva čeka bilo kakvu utakmicu, a kamoli da igraju protiv Borca. Očekujem muški meč, sa dosta kontakta i dobrim odbranama, a onaj ko bude više želio da osvoji bodove, sigurno će pobijediti".

Priznao je Mikić da je planirao za revanš u Kupu BiH narednu srijedu čak i da odmori nekoliko igrača, ali...

"Pokušao sam da spremim ekipu na način da već večeras riješimo pitanje prolaska u četvrtfinale, ali očigledno je da ćemo morati dobro da zapnemo i u Živinicima. Planirao sam da odmorim neke igrače za taj meč, ali sad nemamo tu opciju. Razlika od četiri gola je solidna, ali moraćemo zapeti u revanšu".

Odbacio je mogućnost da je lošijoj igri njegovih izabranika "kumovala" gotovo prazna dvorana "Borik", iako je banjalučki klub častio navijače besplatnim ulazom.

"Nije loša posjeta kriva za naš meč već naš loš pristup. Od mene prvog, pa do svih ostalih igrača. Šta je razlog slabog odziva navijača? Radni dan, hladno je vani i ljudi bi poslije posla radije ostali kod kuće nego da dođu u dvoranu", zaključio je trener crveno-plavih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC