• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik: Hrabro na lidera

Autori mondo.ba Autori Fena

Osmoplasirani Čelik na sutrašnje gostovanje u 19. kolu Premijer lige BiH putuje sa samo 21 bodom, što je skoro duplo manje bodova od njihovog rivala Sarajeva, koje s 40 bodova drži lidersku poziciju.

Zeničani su u finišu sezone potpuno kompromitovali dobar ulazak u sezonu, a zanimljivo je da je upravo Sarajevo 1. septembra i u okviru 8. kola, bilo prva ekipa koja je s "Bilinog polja" ove sezone otišla neporažena. Tada je rezultat bio 0:0.

"Čeka nas još jedna teška utakmica, a stanje na tabeli pokazuje da je to najbolja ekipa u ligi. Sarajevo je prvo i u sjajnoj su formi, ali i mi očekujemo veliku borbu naše ekipe. Ne želimo se unaprijed predati. Idemo da izvučemo što bolji rezultat", kazao je trener Čelika Adnan Ornek, koji je za poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Mladosti iz Doboja kod Kaknja kaznio svoje pulene novčanom kaznom u visini jedne premije za pobjedu.

Međutim, on smatra da se njegov tim oporavio od tog šoka te da su spremni da se iskupe za poraz pred svojim navijačima.

"Sama činjenica da igramo protiv Sarajeva, dovoljno je saznanje da zaboravimo poraz od Mladosti. Psihički smo spremni i želimo da odigramo najbolje što možemo na kraju ove polusezone", ističe Ornek, koji ponovo ima problema i s igračkim kadrom.

Zbog povreda će ovog puta izostati Fenan Salčinović, Ivan Livaja i Dino Bevab, a Luka Miletić i Aldin Šišić imaju kartone.

"Pozitivno je što se vraća Nermin Jamak, koji nam je puno falio protiv Mladosti. Ali, uprkos tome što imamo i s čim raspolažemo, želimo da se borimo i fokusiramo samo na igrače koji su tu", kaže Ornek, koji je još ranije najavio da će u zimskoj pauzi remontovati ekipu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC