• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobedio Zemun

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana savladali Zemun 1:0 u 19. kolu Superlige Srbije. Strelac jedinog gola bio je Rikardo Gomeš u 27. minutu.

 Partizan pobedio Zemun Izvor: MN PRESS

Fudbal, onaj zanimljiviji deo igre igre, malobrojna publika u Humskoj mogla je da gleda do 27. minuta. Tada je Rikardo Gomeš savladao Marka Miloševića i Partizanu obezbedio trijumf protiv Zemuna 1:0.

"Parni valjak" je i u trećem meču ove sezone savladao sastav iz Gornje varoši, koji ni posle 270 minuta nije uspeo da postigne gol protiv Partizana. S druge strane, crno-beli su zabeležili identičnu pobedu kao u avgustu mesecu u Zemunu, dok je oktobarski duel u Kupu okončan trijumfom kluba iz Humske 2:0.

Partizan je igrao bez povređenog Marka Jankovića i suspendovanog Slobodana Uroševića, na čijem se mestu levog beka posle dužeg vremena našao Nemanja G. Miletić.

Bilo je zanimljivo prvih pola sata. Videli smo šanse na obe strane, prvu za Zemun preko Miljana Vukadinovića i odličnu odbranu Vladimira Stojkovića.

Partizan je pretio u 12, 16. i 25. minutu, ali Rikardo Gomeš nije uspeo da savlada Miloševića, baš kao ni Goran Zakarić posle centaršuta sa desne strane Nemanje R. Miletića. U jednom situaciji kod udarca reprezentativca Zelenortskih Ostrva golman Zemuna je uspeo glavom da odbrani snažan šut sa šest-sedam metara.

Dobru igru od početka utakmice Partizan je konačno krunisao u 27. minutu.

Desni bek Miletić je opet ubacio loptu, ona je zakačila igrača Zemuna, u visokom luku pala na "penaltik", gde ju je Rikardo sačekao na volej i smestio u mrežu, uprkos tome što je Miloševiću malo falilo da i ovaj udarac zaustavi. Napadač Partizana je postigao osmi prvenstveni gol i on je najbolji strelac vicešampiona Srbije.

A, onda zatišje…

Skoro 45 minuta nije viđena nijedna šansa u Humskoj. Tek u 73, posle ispucavanja Stojkovića i skoka Zakarića, Rikardo je izašao ispred Miloševića, ali ga nije savladao.

Partizan je osvojio tri boda i približio se Radničkom na "minus četiri", dok prvoplasirana Crvena zvezda ima ogromnih "+13".

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Zakarić, Pantić, Ivanović (od 82' Šćekić)– Nikolić (od 71' Tošić), Rikardo.

Rezerve: Kljajić, Vulićević, Tošić, Đerlek, Šehović, Šćekić, Kosović.

ZEMUN: Milošević – Stojković (od 59' Podunavac), Azemović, Trajković, Živković – Đalović, Toševski – Vukadinović, Milutinović, Tomić (od 68' Kovačević) – Mrkaić (od 80' Somaeb). 

Rezerve: Šćekić, Stanimirović, Kukuličić, Somaeb, Luković, Podunavac, Kovačević. 

Izvor: MN PRESS


Iz minuta...

KRAJ!

77' Imao je i Zemun priliku... Sveta Marković i Nemanje R. Miletić su pogrešili, lopta je prošla sa desnog boka posle centaršuta Kovačevića, da bi Miljan Vukadinović pucao iz prve sa leve strane, ali neprecizno.

73' I konačno šansa. Malobrojna publika u Humskoj čekala je priliku 45 minuta, a ona je stvorena tako što je loptu ispucao Stojković, Zakarić glavom prebacio do Rikarda, koji ne koristi dobru priliku. Istakao se Milošević.

- Izmena i u Partizanu. Izašao je napadač Nikolić, ušao je Zoran Tošić.

- Bile su dve izmene u Zemunu. Nemanja Tomić, nekadašnji igrač Partizana, dobio je aplauz publike u Humskoj. Prilika nema, pa nema...

66'...

55' Posle zanimljivog početka u Humskoj, uspavanka traje od gola Partizana. Nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu, nema prilika. Crno-beli napadaju, pokušavaju da stvore novu šansu, ali im ne ide.

- Nastavljena je utakmica... Prilika posle gola Partizana nije bilo. 

Kraj prvog poluvremena.

GOOOL (27')!

Dobru igru od početka utakmice Partizan je krunisao u 27. minutu. Nemanja R. Miletić je centrirao, lopta je zakačila igrača Zemuna, u visokom luku pala na pentaltik, gde ju je Rikardo sačekao na volej i smestio u mrežu, uprkos tome što je Miloševiću malo falilo da i ovaj udarac zaustavi. Napadač Partizana je postigao osmi prvenstveni gol.

25' Još jedna odlična prilika za Partizan. Nemanja R. Miletić je centrirao, Goran Zakarić skočio ispred Miloševića na "prvoj stativi", ali je bio neprecizan.

16' ŠANSA! Marko Milošević skida zicer Rikardu. Sve je krenulo od Nemanje G. Miletića, koji je presekao napad Zemuna, odigrao za Ivanovića, ovaj predao loptu na ivici kaznenog prostora Danilu Pantiću... Vezni fudbaler "parnog valjka" je sa dva driblinga došao nadomak gola, uposlio je Rikarda, koji se okrenuo oko Trajkovića na pet-šest metara, snažno šutirao, ali je Milošević glavom uspeo da odbrani.

12' I Partizan je imao dobru šansu. Posle centaršuta sa desne strane na drugu stativu, Ivanović je glavom vratio loptu u sredinu, gde je u naletu bio Rikardo Gomeš, tukao je glavom, ali je pogodio protivničkog igrača u rame. Tražili su crno-beli penal, međutim usporen snimak nas je uverio da je sudija Lazar Lukić ispravno reagovao.

9' ŠANSA ZA ZEMUN! Miljan Vukadinović je iskoristio grešku Nemanje R. Miletića, stekao je poziciju za udarac, to je i učinio, ali je Vladimir Stojković bio na visini zadatka.

7' Nema prilika u Humskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC