• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel i Lokomotiva u humanoj misiji

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometna utakmica između Lokomotive i Borca m:tel u Premijer ligi Bosne i Hercegovine imaće i humanitarni karakter.

 RK Lokomotiva - Rk Borac, humanost Boris Bjedov Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U četvrtak u 19 časova u dvorani Ekonomske škole u Brčkom, banjalučki crveno-plavi će biti gosti Lokomotive u zaostalom meču sedmog kola šampionata BiH.

Biće to susret u kojem će izabranici Mirka Mikića tražiti prve gostujuće bodove nakon remija sa Zrinjskim u Mostaru, ali i dvoboj koji ima za cilj da pomogne Brčaku Borisu Bjedovu (39), kojem je neophodan novac za transplantaciju bubrega u Francuskoj.

Ovu akciju zajednički organizuju Lokomotiva i Udruženje "Trka za život", pa će sav prihod od prodaje ulaznica i kutija postavljenih na ulazu u dvoranu biti proslijeđene Borisu Bjedovu.

"Borac m:tel uvijek pruža podršku za takve akcije i rado se odazovemo humanitarnim akcijama svaki put. Iskreno se svi nadamo se da će Boris pobijediti bolest. A što se tiče bodova, mi idemo na pobjedu. Ozbiljno smo se spremali, idemo motivisani poslije dobre utakmice i ubjedljive pobjede nad trebinjskim Leotarom. Očekujem identičan pristup na meču u četvrtak i da ćemo pored humanosti zadovoljiti rukometnu publiku u Brčkom i ostvariti povoljan rezultat", rekao je Mikić našem portalu i zamolio Brčake da ispune dvoranu zbog svog sugrađanina.

Oni koji ne budu u mogućnosti da dođu i kupe ulaznicu za utakmicu, mogu da pomognu pozivanjem humanitarnog broja 1416 koji će biti aktivan na kraja decembra i putem kojeg korisnici m:tel mreže mogu donirati 1 KM.

Lokomotiva je trenutno na sedmom mjestu na tabeli prvenstva BiH sa 15 osvojenih bodova, dva više od Banjalučana, koji su na devetoj poziciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC