• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najvažnija vest u istoriji norveškog fudbala!"

Autor mondo.rs

Pročitajte kako su Norvežani dočekali vijest da će Ole Gunar Solskjer biti novi trener Mančester junajteda. Makar privremeni. Reagovala je čak i norveška premijerka! Kad je stigao u Mančester, poklonio norvešku čokoladu staroj poznanici.

Odlazak Žozea Murinja sa klupe Mančester junajteda jeste bila očekivana vijest, ali je svakako odjeknula evropskim i svjetskim fudbalom. A sličan odjek imalo je i imenovanje nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda Ole Gunara Solskjera za vršioca dužnosti novog trenera.

Najviše, očekivano, u njegovoj zemlji Norveškoj, odakle se i vratio u Veliku Britaniju.

Norvežani su oduševljeni imenovanjem svog zemljaka za trenera Mančester junajteda, a na naslovnoj strani dnevnika "Dagsavisen" istaknuto je: "Najvažnija vijest u istoriji norveškog fudbala!".

"Norvežanin je postao trener najčuvenijeg fudbalskog kluba u istoriji. Ne, ne najboljeg, ali najznačajnijeg, najpopularnijeg. Ovo je najvažniji trenerski posao na svijetu", dodao je ovaj list.

Drugi dnevnik "Daglabet" primijetio je: "Mančester junajtedu nije potreban čovjek koji je smetnja. Junajtedu je potrebna prijateljska duša. Potreban mu je neko ko može da okupi sve oko sebe. Potreban mu je neko ko neće staviti svoj interes ispred interesa kluba. Potrebna mu je legenda".

Nekadašnji fudbaler Liverpula i norveške reprezentacije Jor Arne Rise nije krio razdraganost.

"Soslkjer je novi trener Mančester junajteda! Ljudi, pa to je ludilo! Veoma sam ponosan na njega i kao Norvežanin i kao neko ko je imao zadovoljstvo da igra sa njim i protiv njega. Ovo je dokaz da je sve moguće ako naporno radiš, želim mu svu sreću".

I fudbaleri su oduševljeni.

"Imamo najboljeg rukometaša na svijetu, imamo najbolju fudbalerku na svijetu. A sad imamo i našeg čovjeka na poziciji trenera najvećeg kluba na svijetu. Logično, zar ne?", napisao je na Twitter nalogu bivši norveški fudbaler Mini Jakobsen.

Ole Gunar Solskjer (45) je ujedinio i vlast i opoziciju u svojoj zemlji. Norveška premijera Erna Solberg mu je ovo poručila:

"Ovo je veliki dan za norveški fudbal. Srećno ti, Ole Gunar, sa 'crvenim đavolima'".

A lider opozicije u Norveškoj Jonas Gar Store je dodao: "Ovo je za ponos svih nas! Ole Gunar, sjeti se lekcije koje si naučio od ser Aleksa: 'Pojedinci daju golove, tim dobija utakmice!'".

Solskjerov šmekerski potez

Kada je stigao u trening kamp Junajteda, Ole Gunar Solskjer je poklonio norvešku čokoladu recepcionerki Kat Fips, koja već 50 godina radi na tom mjestu.

Ovo opštenacionalno slavlje u Norveškoj mogla bi da pomuti zbrka oko televizijskog prenosa prve utakmice Solskjera kao trenera Mančester junajteda.

Naime norveška televizija koja ima pravo prenosa mečeva Premijer lige ranije je najavila da će na "Boksing dej" da prenosi meč Liverpula, a ne Mančester junajteda i sada je pod velikim pritiskom da promijeni prenos.

Klub navijača Liverpula u Norveškoj traži od TV2 da ostane pri svojoj odluci, ali klub navijača Mančester junajteda nada se i očekuje promjenu prenosa, jer... "Sada je cijela Norveška uz Solskjera! Šta se važnije dogodilo u istoriji norveškog fudbala od ovoga da jedan Norvežanin bude trener Mančester junajteda?!", pitaju se u klubu navijača Mančester junajteda u Norveškoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC