• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić poslije debija: "Igosi" pokazali reakciju

Autor mondo.ba

Razlog pobjede je što smo ispoštovali dosta defanzivnih stvari, ofanzivno baš i ne, posebno u drugom dijelu, kaže novi trener Igokee poslije trijumfa nad Cibonom.

 Dragan Nikolić izjava poslije Igokea - Cibona 87:69 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Igokee savladali su Cibonu u Laktašima na debiju novog trenera Dragana Nikolića i to zahvaljujući "dalekometnoj paljbi" izvan linije za tri poena - 87:69 (14:17, 34:14, 15:24, 24:14).

"Igosi" su pogodili čak 13 trojki i stigli do petog trijumfa u regionalnom takmičenju, nakon kojeg su pobjegli sa "fenjeraške" pozicije na tabeli.

"O samoj utakmici i usponima i padovima oba tima, najvažnije za Igokeu je da je pobijedila, da su momci pokazali neku reakciju, posebno u defanzivnom planu. To je prvi utisak ove utakmice. Hvala svima na podršci koju sam imao prethodnih dana i igračima što su pokazali drugačije lice i stigli do veoma bitne pobjede", rekao je novi strateg Aleksandrovčana, koji je na klupi naslijedio Žarka Milakovića.

"Pobjedu poklanjam preminulom Ranku Bulatoviću jednom od najbližih ljudi, meni i mojoj porodici", posebno je naglasio Nikolić.

Nikolić nije želio da daje nekakve ocjene "igosa" iz prošlosti dok su ih s klupe vodili drugi treneri jer je to, kako je istakao, veoma nezahvalno, već je naglasio da su pod njegovim vođstvom Aleksandrovčani krenuli od nule.

"Ovu utakmicu smo pobijedili jer sam prepustio sportski moral igračima, spremili smo meč odradili stvari a sada da poredim sebe sa drugima, ne želim jer ni meni ne bi prijalo da sam u obrnutoj situaciji. Što je bilo prije, bilo je...Razlog pobjede je što smo ispoštovali dosta defanzivnih stvari, ofanzivno baš i ne, posebno u drugom dijelu. Vidio sam neke nedostatke i individualne, što me brine, ali i timske, na kojim trebamo da radimo. Najviše me brine što smo primali lake poene kad smo gubili loptu u prenosu na pola terena. To ne smije da se radi na našem parketu".

Njegov kolega sa klupe zagrebačke ekipe Ivan Velić smatra da je voljni momenat presudio u ovom 13. kolu ABA lige.

"Igokea je očigledno više željela pobjedu, vjerovatno isprovocirana dolaskom novog trenera. Mi smo odigrali dosta lošu utakmicu, imali smo prevelike oscilacije. Prvu četvrtinu jako dobru u drugoj smo imali totalni pad, primili 34 poena. U trećoj smo se vratili u meč ali nismo imali ni snage ni pameti da uđemo u neizvjesnu završnicu. Razlog tome je skraćena rotacija jer znate da smo došli bez dva Amerikanca i na pozicijama dva i pet tražimo rješenja", rekao je trener Zagrepčana.

Igokea i Cibona sada imaju identičan omjer pobjeda i poraza - pet i osam i nalaze se na šestom odnosno sedmom mjestu na tabeli ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC