• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmić prva želja Repeše

Autor mondo.rs

Ognjen Kuzmić (28), srpski košarkaš i centar Real Madrida, prvi je pik trenera Budućnost Volija Jasmina Repeše za mjesto novog centra podgoričkog evroligaša, saznaje "Pobjeda".

 Kuzmić prva želja Repeše Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kuzmić se perfektno uklapa u profil igrača koji Repeša traži nakon odlaska Alena Omića u Milano. Sada je pitanje, da li će trener Reala Pablo Laso dozvoliti 215 santimetara visokom centru, da napusti redove šampiona Evrope.

Kuzmić, bivši centar Golden Stejta u dvije NBA sezone, na visokom evroligaškom nivou igrao je u Crvenoj zvezdi kod Dejana Radonjića u sezoni 2016-17, kao i Panatinaikosu sezonu ranije. Tešku povredu koljena doživio je u uvodnom dijelu sezone 2017-18. U ovoj sezoni je oporavljen, ali je kod trenera Lasa odigrao devet utakmica (dvije u ligi). Ne radi se slaboj formi ili problemima nakon duge pauze, već o izuzetnoj konkurenciji na centarskim pozicijama. Starter na “petici” je Tavares, sa klupe izuzetan doprinos daje Gustavo Ajon. Minutažu dobija i veteran Felipe Rejes, simbol kluba, dok kvalitet u nižoj petorci daje Trej Tompkins, stoga je jasno, zbog čega Kuzmića nema mjesta u petorci prvaka Evrope nakon sezone pauze, piše "Pobjeda".

“Opcija na tržištu ima, ali ne želim da igrač kojeg dovedemo bude samo zakrpa za naše trenutne probleme. Želim rješenje koje će nam donijeti dugoročan i dodatni kvalitet”, kazao je trener Repeša nakon trijumfa nad Igokeom u nedjelju.

Kuzmić se, kako prenosi Pobjeda, perfektno uklapa u profil igrača koji bi, sa klupe, bio izuzetna podrška mladom Gogi Bitadzeu u finišu sezone. U Crvenoj zvezdi je u sezoni 2016-17 na 30 evroligaških mečeva bilježio 9,4 poena i 4,3 skoka po utakmici. Sada sve zavisi prije svega od spremnosti trenera Reala Pabla Lasa da se odrekne jednog igrača. Ukoliko se to desi, Budućnost Voli mogla bi dobiti izuzetno pojačanje u borbi za odbranu ABA trona na proljeće.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC