• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gubio sam vrijeme u Srbiji, bolje je u BiH"

Autor mondo.ba

Kapiten Radnika iz Bijeljine Dušan Martinović odlučio je da završi fudbalsku karijeru u Premijer ligi BiH, za koju tvrdi da je bolja od Superlige Srbije. "U Srbiji mi je svaki klub ostao dužan".

Jedan od najboljih vezista Premijer lige Bosne i Hercegovine u protekle dvije sezone odlučio je da okonča karijeru, ali je naglasio da nije u pitanju ishitrena odluka.

"Odluku sam donio poslije dosta razmišljanja. Jednostavno, shvatio sam da više ne mogu da pružim onoliko koliko sam do sada pružao. Kada je to saznanje sazrilo u meni, odlučio sam se na ovaj korak. Mislim da sam dao svoj maksimum fudbalu i da ne može dobiti više od mene", rekao je Martinović.

Osvrćući se na karijeru, prisjetio se da je bilo dosta teških perioda, povreda i nekorektnosti, u nekim ranijim godinama, ali i da se mnogo toga promijenilo po dolasku u Premijer ligu BiH i Bijeljinu.

"Zbog povreda sam izgubio četiri i po godine karijere, imao sam sedam operacija. Sve to je moja porodica morala da prolazi sa mnom. Iskreno, imao sam tešku karijeru, praćenu i nepravdama. Sve to pričam o trenucima kada sam igrao Superligu Srbije. Dolaskom u Bijeljinu situacija je bila mnogo bolja. Danas će neko reći: 'Zašto si sada odustao poslije svega', ali jednostavno ne mogu više - osjetio sam da je kraj".

Martinović je u Premijer ligu BiH došao u ljeto 2016. godine, nakon velike "komšijske" borbe Radnika i Slobode iz Tuzle za njegov potpis. Danas, na kraju svoje igračke karijere smatra da je taj potpis trebao da se desi i ranije.

"Mnogo mi je žao što i ranije nisam došao. Prije svega, žao mi je što sam gubio vrijeme u srpskom fudbalu. Neki smatraju da je fudbal u BiH slabiji, jer nema klubova kao što su Crvena zvezda, Partizan ili Vojvodina, ali u svim ostalim segmentima fudbal ovdje je dosta bolji. Na primjer, to što se ovdje dogovoriš, to i dobiješ. U Srbiji mi je svaki klub ostao dužan".

U Radnik je stigao na početku istorijske sezone 20016/17, koja je krunisana nastupima u Ligi Evrope. Za dvije i po godine uspio je da se ostvari kao kapiten i jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH.

"Za Radnik me vežu najljepše uspomene. Siguran sam da period proveden u klubu nikad neću zaboraviti. Krasio nas je uvijek sjajan odnos sa trenerima, među igračima i navijačima, koji su sve vrijeme bili uz mene. Zaista mi je bila čast igrati i biti kapiten Radnika".

Sa terena se povlači u zenitu karijere, kada bi iskustvom i nespornim kvalitetom mogao još mnogo da pruži, što je pokazao i u prvom dijelu sezone kada su rezultati semberskog tima zavisili od njegovog prisustva na terenu. Međutim, Martinović smatra da je upravo to najbolji trenutak.

"Osjećao sam se odlično u prethodnoj godini. Pružao sam i dobre partije. Možda to i jeste najbolji trenutak da odem, kada sam na vrhuncu. Ne bih mogao da podnesem da igram fudbal i dalje, a da ne pružam svoj maksimum, da se ne borim za svoj klub".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten je siguran da Radnik ostavlja na "zdravim temeljima" i da će imati čime da se ponosi i u budućnosti.

"Ima dosta talentovanih momaka, ali svima njima mogu samo jedno da poručim: 'Ako ste u fudbalu, budite mu posvećeni sto odsto'. Trudite se da date maksimum, jer, to je lijep posao i uživajte u tome".

Iu karijeri je nastupao za Napredak, Borac iz Čačka i Jagodinu, dok je jednu sezonu bio internacionalac u Pegasusu iz Hong Konga. Kaže da malo za čim žali, a skromno ističe da ga ponosnim čini što teren napušta "čistog obraza".

"Igrao sam u dobrim klubovima u Srbiji, koji su tada bili u vrhu. Ostala mi je možda neostvarena ta želja da zaigram u jednom od dva najbolja kluba u Srbiji. Bio sam u jednom trenutku jako blizu potpisa, ali spletom okolnosti to se nije desilo. S druge strane, ponosnim me čini to što sam uvijek davao sto odsto sebe i što sam bio veliki profesionalac. Od početka svoje karijere bio sam takav i onda kad se osvrnem unazad znam da sam 'čist' i srećan".

Iako tek “svjež penzioner”, Martinović, kao uostalom i uvijek tokom igračke karijere, ima plan da ostane u fudbalu.

"Planiram da se vratim u svoj matični klub, za početak. Imao bih tamo šta da radim. Za poslije ćemo vidjeti. U svakom slučaju, ostaću u fudbalu, jer to sam uvijek radio, bez toga ne mogu".

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Ne lupetaj vise sta ima kvalitet fubala sa dugovima.Pobjeao si jer tamo nebi vise ni igrao ovako ko skart iz Srbije doso si u Bosnu jer tu i mozes igrati.a pitanje je koliko

Jaaa

Bolje je jer nisi za ligu Srbije. A da pokušaš u Tunguziji, možda budeš mvp

postar

@Jaaa Ne bubaj, MVP.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC