• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani iz snijega krenuli ka opstanku

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaleri Alfa Modriče započeli pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, sa primarnim ciljem da sačuvaju prvoligaški status.

 FK Alfa Modriča počela pripreme Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Šef stručnog štaba Alfa Modriče Marko Stojić izvršio je prozivku, čime su zvanično počele pripreme prvoligaša iz Posavine.

Snijeg koji prethodnih dana pada u BiH znatno će otežati pripreme većine klubova koji ove zime neće putovati u toplije krajeve, ali se u Modriči nadaju da to neće poremetiti trenažni proces, u kojem će Stojićevi izabranici imati za cilj da se što bolje pripreme za bitke koje ih očekuju na proljeće.

Modričani su jesen u Prvoj ligi RS okončali na skromnoj devetoj poziciji, sa samo dva boda ispred "fenjeraša" Tekstilca i Drine, pa će primarni zadatak u drugom dijelu prvenstva biti opstanak u društvu prvoligaša.

Tokom zimske pauze, bilo je dosta promjena u sastavu nekadašnjeg šampiona BiH. Klub je ostao bez prvog strijelca Neđe Šuke, koji je jesenas postigao pet pogodaka, zatim iskusnog Darija Damjanovića, te Danijela Zlatkovića, Marka Brankovića, Mevlina Osmića, Nemanje Đekića i Nemanje Bamburaća.

GORAN LUKIĆ

"U prvom vijelu sezone nismo ostvarili željeni rezultat, tako da nas očekuje teška polusezona, s obzirom da ne znamo ni koliko će klubova ispasti iz lige. Biće teško. Imamo povoljan raspored i na nama je da u preostalih šest kola izborimo plasman u Ligu za prvaka, odnosno obezbijedimo opstanak", istakao je zamjenik kapitena Goran Lukić.

Novi igrači Alfa Modriče postali su vezista Srđan Todorović, dosadašnji član novobeogradskog Radničkog, iz rumunskog Nacionala strigao je lijevi bek Igor Stepančev, dok se u Modriču vratio Petar Mrđan.

"Napustilo nas je sedam igrača. S druge strane, dovedeno je par pojačanja, ali nećemo stati na tome. Tražimo još tri kvalitetna igrača kako bismo pojačali konkurenciju u timu. Bliu smo dogovora sa nekim igračima, ali ništa još nije sigurno", rekao je Stojić.

Do podjele na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, Alfa Modriča odigraće šest mečeva.

Ciljano šesto mjesto udaljeno je svega četiri boda, a pod Majnom se nadaju da će povoljan raspored ići na ruku i da će u duelima sa Tekstilcem, Rudar Prijedorom i Slobodom kod kuće, te Podrinjem, Željezničarom i Slavijom u gostima, uspjeti da osvoje dovoljan broj bodova kako bi drugi dio prvenstva dočekali u "gornjem domu".

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Predsjednik Petar Jelić u razgovoru sa igračima predočio im je ciljeve i očekivanja u drugom dijelu prvenstva.

"Dogovor sa igračima je da u prvih šest proljećnih kola pokušamo izboriti plasman u Ligu za prvaka, čime bismo faktički obezbijedili opstanak. Međutim, svjesni smo da je liga izjednačena, da su sve ekipe kvalitetne i da mnogo ekipa na proljeće ima isti cilj kao i mi. Želja nam je da, pored opstanka, nastavimo i sa finansijskom i organizacionom stabilizacijom kluba", poručio je prvi čovjek Modričana.

Modričani će kompletne pripreme obaviti u svom gradu. Većinu treninga obaviće u Kulturno-sportskom centru, a kada to vremenski uslovi dozvole, ekipa će se preseliti na terene stadiona "Dr Milan Jelić".

U planu je odigravanje šest kontrolnih utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC