• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija posle muke na finalnom turniru Dejvis kupa

Autor mondo.rs

Iako su imali veliku prednost (2:0) srpski teniseri savladali Uzbekistan tek u poslednjem, petom meču i izborili mesto na završnom takmičenju Svetske grupe Dejvis kupa

Srpski teniseri posle drame u Taškentu uspeli su da ostvare pobedu i izbore plasman na završni turnir Svetske grupe Dejvis kupa, koji je će se igrati od 18. do 24. novembra u Madridu.

Ključni poen za trijumf od 3:2 u Taškentu Srbiji je doneo Filip Krajinović u poslednjem, petom meču, savladavši Sanjara Fajzijeva rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:0.

Srbija je teškom mukom stigla do pobede na gostovanju.

Imala je vođstvo od 2:0 posle prvog dana takmičenja, ali nije iskoristila prve dve meč lopte. Uzbekistanci su dobili dubl (2:1), zatim je Denis Istomin savladao Dušana Lajovića (2:0), pa je Krajinović vodio bitku za "sve ili ništa".

Iako nije dobro počeo, uspeo je da napravi preokret.

Fajzijev, 593. igrač sa ATP liste, odnosno 510 mesta lošije plasiran od Krajinovića, osokoljen posle izjednačenja svoje reprezentacije, "dobio je krila" i poveo 1:0 u setovima, ali je srpski igrač ipak uspeo da pokaže da je kvalitetniji igrač.

U drugom setu je prvi napravio brejk (3:1), ali to nije bilo dovoljno jer je Fajzijev odmah uzvratio (2:3), a onda mu je još jednom oduzeo servis, nakon čega je uspeo da stigne do izjednačenja.

To je Krajinoviću povratilo samopouzdanje, pa je u trećem setu "uništio" protivnika, ne dozvolivši mu da osvoji niti jedan gem.

Srbija je pobedom u Taškentu obezbedila mesto na završnom turniru Svetske grupe Dejvis kupa u Madridu, gde će igrati sa još 17 reprezentacija.

Mesto u završnici Dejvis kupa po novom sistemu takmičenja obezbediće 12 selekcija iz kvalifikacija, četiri ekipe koje su nastupale u polufinalu prethodne godine (Francuska, Hrvatska, SAD i Španija) i dve selekcije koje su dobile "vajld" kartu (Velika Britanija i Argentina).

Srbiji sada preostaje, kao i njenim rivalima, da sačekaju žreb za završni turnir, koji će biti obavljen 14. februara u prestonici Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC