• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović zaustavio lidera Bundeslige!

Autor mondo.ba

Lider na tabeli šampionata Njemačke osvojio je samo bod u Frankfurtu (1:1) poslije novog gola Luke Jovića, ali su "milioneri" povećali razliku u odnosu na drugoplasirani Bajern, koji je poražen u Leverkuzenu nakon preokreta (3:1).

Borusija Dortmund je stala na "Komercbank Areni" u derbiju 20. kola njemačkog prvenstva!

Jesenjeg prvaka i lidera Bundeslige zaustavio je "srpski" Ajntraht i to zahvaljujući novom pogotku Luke Jovića, koji je u direktnom golgeterskom obračunu sa napadačem "milionera" Pakom Alkaserom izišao kao pobjednik.

AJNTRAHT - BORUSIJA 1:1 (1:1) 

Uprkos remiju, Borusija je povećala prednost u odnosu na najbližeg pratioca Bajern na sedam bodova razlike.

Gosti sa "Vestfalena" su u subotu prvi stigli do prednosti u 22. minutu.

Rafael Gerero je poput "oštrice noža" prošao kroz odbranu domaćina i servirao loptu na tacni Marku Rojsu, a kapitenu nije bilo teško da je sa pet metara ubaci u mrežu za vođstvo "milionera" - 0:1.

Kapiten Dortmunda, kojem je taj pogodak bio 13. ove sezone, mogao je samo nekoliko minuta kasnije da udvostruči prednost. Najprije je loše šutirao iz neposredne blizine gola, da bi potom prečka spasila Ajntraht nakon njegovog udarca.

Ajntraht je uzvratio u 33. minutu preko hrvatskog napadača Ante Rebića, čiji je šut završio pored lijeve stative, da bi minut kasnije njegov udarac odbranio Roman Burki i spriječio izjednačenje.

Ipak, golman Borusije morao je da vadi loptu iz mreže u 36. minutu i to nakon novog 14. gola Luke Jovića u Bundesligi.

Jović kao Zlatan!

Majstorski je reprezentativac Srbije reagovao na centaršut Denija Da Koste i u maniru Zlatana Ibrahimovića, kombinujući borilačke vještine, zakucao loptu u mrežu - 1:1.

via GIPHY

Bio je to Jovićev 14. gol ove sezone u prvenstvu i prvi je golgeter Bundeslige zbog čega se našao na meti brojnih evropskih velikana. Posljednji među njima su, prema tvrdnjama španskih medija, Barselona i Real Madrid.

Pedantni Nijemci su odmah izračunali da napadač "orlova" postiže golove u prosjeku na svakih 97 minuta provedenih na terenu. Ukupno je u svim takmičenjima upisao 22 pogotka na 20+ mečeva, što je najbolji prosjek u istoriji Bundeslige.

U posljednjih pola sata umjesto Jovića u igru je ušao Mijat Gaćinović, a od starta je nastupio i treći reprezentativac Srbije Filip Kostić, koji su takođe doprinijeli zaustavljanju vodećih "milionera".

Istina, Borusija je u nastavku bila bliža pobjedi da je Pako Alkaser bolje reagovao u 67. i 85. minutu.

Šutirao je Španac tik uz lijevu stativu, ali nedovoljno snažno, pa je Kevin Trap uspio da odbrani, a potom je iz slobodnjaka tukao malo iznad prečke i produžio "post" na četvrtu utakmicu bez postignutog gola (12 pogodaka), pa se slobodno može reći da je "revolvaraški" obračun pripao Joviću iako su Ajntraht i Dortmund podijelili plijen.

Ovaj remi Borusije u Frankfurtu, međutim, nije iskoristio drugoplasirani Bajern da smanji bodovni zaostatak.

Bavarci su u Leverkuzenu vodili na poluvremenu pogotkom Leona Gorecke, da bi u nastavku za 15-ak minuta "apotekari" napravili preokret iz "dvojke u keca" (3:1)!

Najprije je "bombom" Leona Bejlija iz slobodnog udarca sa 25 metara Bajer izjednačio, da bi se za preokret postarao iskusni Kevin Foland poslije akcije u tri poteza i asistencije Karima Belarabija.

"Tačku" na veliki trijumf protiv minhenskog kluba u 89. minutu stavio je Lukas Alario na dodavanje Julijana Branta poslije kontranapada - 3:1. Najprije je pogodak bio poništen zbog ofsajda, ali nakon pregledavanja snimka, sudija Tobijas Štiler je pokazao na centar za definitivnu potvrdu četvrtog poraza izabranika Nike Kovača.

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Hofenhajm - Fortuna 1:1 (1:0)
/Henings 46 - Kramarić 16 pen/

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 3:1 (0:1)
/Bejli 53, Foland 63, Alario 89 - Gorecka 41/

Ajntraht - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)
/Jović 36 - Rojs 22/

Herta - Volfsburg 0:1 (0:0)
/Veghorst 65/

Nirnberg - Verder 1:1 (0:0)
/Ishak Egeštajn 64/


Šalke - Borusija Menhengladbah (18.30)


U nedjelju:

Augzburg - Majnc (15.30)
Štutgart - Frajburg (18.00)

Igrano u petak:

Hanover - RB Lajpcig 0:3 (0:1)
/Halstenberg 45+3 pen, Orban 64, 84/


TABELA: Borusija Dortmund 49, Bajern Mihnen 42, Borusija Menhengladbah (-1) 39, RB Lajpcig 37, Ajntraht 32, Volfsburg 31, Bajer Leverkuzen 30, Hofenhajm 29, Herta 28, Verder 27, Majnc (-1) 27, Šalke (-1) 22, Fortuna 22, Frajburg (-1) 21, Augzburg (-1) 15, Štutgart (-1)14, Nirnberg 12, Hanover 11, 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC