• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ole, Ole, a nije Gunar: PSŽ se igrao u Mančesteru!

Autor mondo.rs

Moćna predstava Pari sen Žermena na "Old Trafordu" - bez Nejmara, bez Kavanija, ali i dalje s magijom. Anhel di Marija je u "osvetničkom" izdanju spajao Mbapea i Kimpembea s golom, a Pogba je "izgoreo" u nemoći u finišu utakmice!

Posle prvih mečeva nokaut faze Lige šampiona, prolasku dalje bliži su Rimljani i Parižani!

MANČESTER JUNAJTED - PSŽ 0:2 (0:0) i ROMA - PORTO 2:1 (0:0)

Šampion Francuske je na "Old Traford" došao "osakaćen" povredama, nisu mogli da nastupe Nejmar i Kavani, ali ni to ih nije sprečilo da održe lekciju Junajtedu koji su "pregazili" u drugom poluvremenu i tako zaustavili odličnu seriju u koju ih je ubacio Ole Gunar Solskjer.

Norvežanin je imao deset pobeda i remi u prvih 11 mečeva kao trener "crvenih đavola", ali je Tomas Tuhel pokazao da je bolji taktičar. 

"Markerom" u vidu Markinjosa na Pogbi u potpunosti je neutralizovao vezni red Junajteda, koji u drugom poluvremenu nije stvorio šansu za svoje napadače, a u svoj toj nemoći najskuplji igrač u istoriji "crvenih đavola" je "pregoreo" i zaradio crveni karton u 89. minutu.

ŠTA NAS SUTRA ČEKA U LIGI ŠAMPIONA: TADIĆ IZAZIVA REAL!

Pre toga je Anhel di Marija u "osvetničkom izdanju" na "Old Trafordu" dva puta "spojio" s golom svoje saigrače, Kimpembea (53') i Mbapea (60'), a pobeda Pari sen Žermena mogla je da bude i ubedljivija da je mladi napadač bio ozbiljniji u nekim situacijama. Ali i ovako, PSŽ je stekao ogroman kapital pred revanš zakazan za 6. mart na "Parku Prinčeva".

Kada je u pitanju Roma, oni su zahvaljući golovima Nikole Zaniola u 70. i 76. minutu iskoristili dobar period u svojoj igri, da bi istorijskom VAR odlukom u Ligi šampiona - Porto dobio nadu.

Početak meča na "Old Trafordu" nagovestio je da bi Junajted svojom energijom ponovo mogao da iznenadi, međutim taj dobar period kod njih nije dugo potrajao.

PSŽ se polako navikavao na njihov sistem igre, oni malo teže na njihov 3-4-2-1 sistem, a jednostavni flaster na Polu Pogbi onemogućio je tečniju distribuciju lopte ka Džesiju Lingardu i Antoniju Marsiju, koji su se povredili tokom prvog poluvremena i svoje učešće na meču nisu dali u nastavku susreta, kada Junajted nije imao šut u okvir gola.

ČEKA LI KAZNA DI MARIJU?

Samo godinu dana je proveo na Old Trafordu, ali izaziva bes u navijačima Junajteda. Pojačanje Luja van Gala, koje se pokazalo kao promašaj, po dolasku u Mančester zaslužilo je zvižduke, a u toku meča je dobio i ozbiljne batine od bivšeg saigrača Ešlija Janga koji ga je bacio na reklame. Ipak, posle prvog gola Kimpembea, kada je asistirao, Di Marija je navijačima Junajteda govorio pogrdno "fuck off, fuck off" što se čulo na televiziji.

Za to vreme je PSŽ određivao ritam utakmice, pod pritiskom su funkcionisali neverovatno, a ofsajd raspoloženog Anhela di Marija sprečio ih je da povedu već u prvom poluvremenu.

Kada su u igru za Junajted ušli Huan Mata i Aleksis Sančez, koji su u daleko slabijoj formi od igrača koji su bili na terenu, PSŽ je osetio "vetar u leđa" da krene u napred i vrlo brzo je prvu šansu pretvorio u gol.

Pol Pogba je loše skočio posle kornera Argentinca, Nemanja Matić to nije očekivao i nije ispratio Presnela Kimpembea, a ovaj je nogom matirao De Heu.

Kao na treningu!


Zanimljivo je da je Kimpembe već u uvodnih deset minuta dobio žuti karton i od tada je bio pod pritiskom sa tribina da bude isključen, ali nije. Videli smo čak devet opomena na meču i jedan crveni karton, verovatno i najlošijem igraču meča - Polu Pogbi.

On je izgubio loptu i kod drugog gola Pariza pošto je "opljačkan" na sredini, a ekspresna kontra Drakslera i Di Marije završena je perfektnom egzekucijom Mbapea.

Mladi Francuz je mogao i do drugog gola na meču samo koji minut kasnije, ali je neozbiljno pokušao da lobuje De Heu, no to se nije obilo o glavu njegovoj ekipi. Polako su počeli da "spuštaju tempo", Ole Gunar Solskjer nije imao taktičko rešenje kojim bi iznenadio Tomasa Tuhela, tako da je samo još uveo Romelua Lukakua u poslednjih pet minuta, međutim ni robustni napadač nije mogao da napravi nikakav preokret, čak ni nadu za Junajted na ovom meču.

Ako se u obzir uzme da će biti i bez najboljeg igrača u poslednje vreme, a koji je potpuno podbacio večeras, biće veliki šok ako PSŽ ne prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

JUNAJTED: De Hea - Jang, Baji, Lindelef, Šo - Erera, Matić, Pogba - Lingard (od 45. Sančez), Marsijal (od 46. Mata) i Rašford (od 84. Lukaku).

PSŽ: Bufon - Kerer, Kimpembe, Silva - Alves, Markinjos, Verati (od 75. Paredes), Bernat - Draksler, Di Marija (od 81. Dažba) - Mbape.

Od večeras cela Evropa zna i za Nikolu Zanijola.

Ofanzivni vezista, ili napadač, ovog leta je stigao u Romu u sklopu transfera Rađe Najngolana u Inter, a "vučica" je u njemu dobila "zlatnu koku" za naredni period. Ovaj mladić je briljirao protiv Porta i s dva gola je sam pogurao svoju ekipu ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Prvo poluvreme bio je za zaborav da bi posle stative Edina Džeka - Roma podigla svoj nivo igre i preko Zanijola u šest minuta dva puta matirala Kasiljasa.

Zanimljivo je da je kada je Zaniolo rođen 1999. godine, Iker Kasiljas je već igrao u Ligi šampiona za Real Madrid... 

Ipak, da slavlje "vučice" ne bude potpuno pobrinuo se Adrijan koji je u 80. minutu postigao gol, usledila je pauza na "Olimpiku" zbog prve ikad VAR intervencije u Ligi šampiona, a pogodak je potom priznao arbitar Dani Makelije.

Čitav meč za "vučicu" odigrao je srpski kapiten Aleksandar Kolarov.

Sve u svemu - revanš ovog dvoboja biće interesantniji 6. marta.

ROMA: Mirante - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - De Rosi, Kristante, Pelegrini (od 83. N'Zonzi) - Zaniolo (od 87. Santon), El Šaravi (od 90. Klajvert) i Džeko.

PORTO: Kasiljas - Militao, Felipe, Pepe, Teljes - Danilo, Erera, Fernando (od 76. A. Pereira) - Brahimi (od 68. Adrijan), Otavio (od 84. Ernani) i Soareš.


PAROVI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

u utorak

Mančester junajted - PSŽ 0:2 (0:0)
/Kimpembe 53, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 80/

u sredu

Totenhem - Borusija Dortmund 21.00
Ajaks - Real Madrid 21.00

u utorak, 19. februara

Lion - Barselona 21.00
Liverpul - Bajern 21.00

u sredu, 20. februara

Šalke - Mančester siti
Atletiko Madrid - Juventus 21.00


N     A     J     A     V     A

Konačno se vratila Liga šampiona!

Posle dva meseca bez najjačeg međunarodnog klupskog takmičenja na planeti, već u prvim utakmicama nokaut faze nas čekaju dva spektakularna duela.

Mančester junajted će na svom "Old Trafordu" od 21 čas ugostiti prvaka Francuske, preomoćni Pari sen Žermen, dok u isto vreme na "Olimpiku" počinje takođe interesantan duel između Rome i Porta, a oni nikad ne razočaraju.

Utakmice možete pratiti na TV Arena Sport, dok vas na MONDU čeka tekstualni prenos.

Posle mečeva, čekaju vas i ekskluzivni hajlajtsi.

Duel između Junajteda i PSŽ-a je, verovali ili ne, njihov prvi u istoriji, a videćemo da li su Parižani smislili kako da nadomeste izostanak povređenih Nejmara i Kavanija.

Navijače za sada to ne brine, uveliko slave na ulicama Mančestera, ali jasno je da će najveća odgovornost sada biti na najboljem mladom fudbaleru sveta Kilijanu Mbapeu, odnosno Anhelu di Mariji i Julijanu Draksleru koji bi trebalo da mu pruže pomoć u napadu.

Sigurno je da su u Parizu i te kako bili zadovoljni kada su u "moru ajkula" na žrebu u Nionu izvukli Junajted, koji je posrtao, ali od otkaza Murinju ekipa je procvetala.

Ole Gunar Solskjer uspeo je da ekipi vrati elan i osmeh na lice tako da su u narednih 11 utakmica pod njegovim vođstvom dobili čak deset, uz jedan remi protiv Barnlija, ali mora se reći da ni rivali nisu bili toliko opasni, pošto su od ozbiljnijih timova igrali samo sa Arsenalom (3:1).

Sigurno je da će veliki motiv imati Pol Pogba da se pokaže protiv svojih "zemljaka", dok će se Di Marija vratiti na "Old Traford" na kome je ostavio prilično loš utisak za godinu dana.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! POBEDE ROME I PSŽ-A!

89' - Crveni karton za Pola Pogbu!

Glupost Francuza za drugi žuti karton, a u beležnicu se dopisuju i Šo i Erera...

84' -
Nigde nema Mančester junajteda u drugom poluvremenu, jedan od retkih pokušaja beleži Ander Erera, međutim nije ni to namučilo Bufona...

80' -
Tomas Tuhel je u igru uveo mladog desnog beka Dažbu umesto Di Marije, dok je ranije ušao i Leandro Paredes umesto povređenog Veratija.

80' - Prvi put u Ligi šampiona - GOL posle VAR tehnologije! 2:1 za Romu!

Adrijan, fudbaler Porta, postigao je gom za nadu svojoj ekipi, ali je arbitar Dani Makeli morao da konsultuje video snimak kako bi doneo odluku. Bilo je napeto na "Olimpiku", ali pogodak je priznat. 

76' - GOL! ZANIOLO! 2:0 ZA ROMU!

Ovaj mladić večeras postaje veliki fudbaler... Zaniolovo ime bilo je napisano na "maramici" direktora Juventusa koji je time otkrio da želi da ga dovede, a u Interu će se sigurno pitati kako su ga tek tako pustili u Rim. Sada je ubacio loptu u praznu mrežu!

70' - GOL U RIMU! 1:0 ZA ROMU!

Supertalentovani Nikola Zaniolo je dobio šansu ove sezone i maksimalno je koristi... Pronašao ga je Edin Džeko, Italijan je stigao do lopte pre defanzivaca, pa pogodio mrežu Ikera Kasiljasa koji je samo dva minuta pre toga odbranio strašan udarac Pelegrinija.



63' - Mbape!

Sam je bio pred De Heom, ali je zaboravio na reflekse možda i najboljeg golmana na svetu. Probao je da ga lobuje iz neposredne blizine, a ovaj je to samo "skinuo" u letu.


60' - GOOOOOL! MBAPE! 2:0 ZA PSŽ!

Kontra iz udžbenika i pogodak Mbapea za veliko slavlje!

Pol Pogba je izgubio loptu na sredini terena, kombinovali su igrači Pariza odlično pod pritiskom, uspeo je Draksler dodavanjem na levu stranu ka Di Mariji da izbaci ČITAV vezni red "đavola", a Mbape ne greši...

Bila je to oštra lopta po zemlji, Baji se spotakao, a Francuz poentirao.



59' - Erera!

Nije bilo loše... Izbio je Silva loptu na nogu Špancu, a drop-kik ide pored Bufona.

56' - ALVES!

Potpuni pad Mančester junajteda i umalo to da iskoristi jedan od iskusnijih.

Dani Alves je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora posle "boksovanja" De Hee, a lopta se posle kontakta sa Pogbom odbila taman toliko da ne uđe u gol. Već je video loptu u golu Brazilac, ali ništa od toga.


53' - GOOOOOOL! KIMPEMBE! 1:0 ZA PSŽ!

Šok na "Old Trafordu", Pari sen Žermen je poveo.



Kimpembe je bio pod najvećim pritiskom na susretu, od desetog minuta ima žuti karton, ali postiže gol posle centaršuta Anhela di Marije kojim je njegov tim poveo u gostima. Ostao je sam na drugoj stativi, Nemanja Matić ga nije dobro pazio, a štoper je nogom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Davida de Hee.

Tek sada postaje uzbudljivo!


51' -
Faulom na polovini terena Lindelef "poravnava" rezultat u kartonima na 3:3.

50' -
Brajan Kristante je naterao Ikera Kasiljasa na veliku odbranu... Roma sve bolja. Za to vreme opet Kimpembe pod pritiskom domaćih navijača, dobija duel sa Rašfordom koji pada, navijači traže drugi žuti - Orsato ne pokazuje ni faul.

46' -
Ne može ni Marsijal... Izlazi zbog povrede i menja ga Mata. Solskjer ima još jednu izmenu.


45+4' -
Slobodan udarac na 25+ metara skrivio je Nemanja Matić, a Dani Alves nije ozbiljnije ugrozio De Heu. Zbog povrede iz igre ne izlazi Antoni Marsijal nego Džesi Lingard. U nastavku ćemo gledati Aleksisa Sančeza... To je sve od prvog dela!

45' -
Čini se da je PSŽ u ovim trenucima opasniji, Junajted je "izgubio" oštrinu. Dva minuta nadoknade.


41' - Šta to radi Ešli Jang?

U guranju za loptu sa Anhelom di Marijom je, malo je reći, preterao i bacio je Argentinca u kavez na tribinama, kroz kanal, pao je preko kablova i povredio ruku. Odmah su skočili igrači Pariza i tražili drugi žuti karton... Neverovatno koliko su neoprezni igrači!


38' - DŽEKO!

Konačno šansa na "Olimpiku" - i to za Romu.

Edin Džeko se fantastično snašao ispred gola Ikera Kasiljasa, uspeo je da se namesti na šut, ali njegov udarac je završio na levoj stativi. Uhvatio se za glavu napadač, zna i sam kakvu je priliku propustio...

37' - DI MARIJA! ZAŠTO?

Fenomenlna opet lopta Julijana Drakslera "kroz" odbranu Mančester junajteda koju uzima Anhel di Marija i potom postiže gol, ali iz ofsajda. Da je kojim slučajem pustio da loptu preuzme Kilijan Mbape - sve bi bilo regularno.

Neverovatna odluka Argentinca... Za to vreme - povredio se Marsijal!

34' -
Zaleteo se na loptu i Huan Bernat i "podigao" Ešlija Janga. Novi karton!

31' - Pogba je neoprezan...
Bacio se u klizeći na Danija Alvesa, Brazilac je preskočio njegovu nogu, ali da nije to bi možda bio i isključujući karton. Odmah potom i Kimpembe "pod lupom", ali Orsato pokazuje da se igra dalje. Nije očepio Šoua.


30' - MBAPE!

Uf, kakva prilika... Sa pet metara je promašio gol mladi Francuz. Bila je to idealna lopta za njega kada ga je proigrao Draksler, pomoćni arbitar se nije oglasio iako je bilo na ivici, tako da bismo sigurno videli primenu VAR tehnologije da je pogodio.

Ešli Jang dobija žuti karton zbog faula nad Mbapeom u kontri.

29' -
Gotovo prvi put s loptom Kilijan Mbape, ali malo toga je napravio... Za to vreme je "solo" prodor u Rimu imao i El-Šaravi, takođe neuspešan.

27' -
Solskjer je očigledno naredio pritisak na Marku Veratiju, ali je Pogba preterao. Zaleteo se u omalenog Italijana i "pokupio" ga na travu zbog čega je iste sekunde Orsato i njemu pokazao žuti karton. Deset sekundi pre toga i Rašford je faulirao Veratija.

25' -
Kao "osica" za sada igra Ander Erera koji je kod Solskjera dobio mnogo prostora.


18' - Evo Pogbe!

Kakav potez najskupljeg igrača u istoriji Junajteda koji je očas posla na levoj strani predriblao Kimpembea, probao je štoper sa žutim kartonom da ga zaustavi rukama, ali na njegovu sreću Pogba nije pao... Uspeo je da uputi oštru loptu na pet metara, ali Điđi!

Problem za PSŽ: Silva je doživeo manju povredu. Žuti karton - Draksler.

18' -
Pogledajte i atmosferu iz Rima gde nema golova za sada. A ni šansi...


15' -
Gledamo odličan fudbal. Bernat se zaigrao na levoj strani, pomučio je Ešlija Janga, koji je od njega stariji sedam godina, međutim PSŽ nije ništa uradio u toj akciji, da bi brz pas ka Rašfordu i "izlazak" Kimpembea na njega bio znak da Orsato pokaže prvi karton na meču.

11' -
Biće kazni...


9' - Rašford!

Ovo je bilo neugodno... Iz mrtvog ugla, pored Bernata, za Bufonovu intervenciju s prve stative, pravo u korner. Umalo da iznenadi veterana!

5' - Di Marija!

Oprobao je udarac kao na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je pogodio za svoju Argentinu, ali ovoga puta udarac ide malo pored gola. Prva veća opasnost na meču, gledamo odličan pritisak i jednih i drugih na zadnju liniju rivala...

1' -
Mečevi u Mančesteru i Rimu su počeli!

- Minut ćutanja na "Olimpiku" i "Old Trafordu" zbog smrti Emilijana Sale. Slava mu!

- Neverovatan podatak:
Nikada do sada ekipe iz Francuske nisu pobedile na "Old Trafordu" u evropskim takmičenjima. Mančester junajted je slavio deset puta, a samo još četiri puta je bilo nerešeno...

- Pepe je u startnoj postavi Porta i to je njegov prvi nastup u Ligi šampiona u dresu "zmajeva" od 2007. godine.

- "Kada je Murinjo otišao, narednih pet utakmica nisu bile teške. Svaka utakmica i pobeda im je davala samopouzdanje... Junajted je sada tim koji igra na kontre, a imaju i Pogbu koji na sredini može da napravi razliku", rekao je Arsen Venger pred utakmicu.


- Antonio Mirante (35) će ove večeri stajati na golu Rome, njegov tek drugi ikada nastup u Ligi šampiona, a pre dve godine se skoro povukao iz fudbala zbog problema sa srcem.

- Kolarov se nalazi u startnoj postavi Rome uprkos neslaganju s navijačima koji su ga prethodnih dana "blatili" pošto je digao glas protiv njih, dok je Matić standardno u prvoj postavi Junajteda pošto igra sjajno od dolaska Solskjera.

- Od ove večeri prvi put u Ligi šampiona biće korištena VAR tehnologija.


- Ole Gunar Solskjer doneo je hrabru odluku da Romelua Lukakua ostavi na klupi, dok je prednost dobio Markus Rašford koji blista u startnoj postavi od dolaska Norvežanina. Neki su ih videli i zajedno u timu, ali to bar od starta neće biti slučaj...

- Nije se proslavio Di Marija u godinu dana na Ostrvu. Zbog toga - zvižduci?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC