• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može protiv Đokovića i Federera, ali ne i Džumhura

Grčki teniser Stefanos Cicipas upisao još jedan poraz od Damira Džumhura i dodatno pokvario negativni skor protiv bh. tenisera.

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira Serije 500 u Roterdamu, pošto je na startu dva miliona evra vrijednog turnira pobijedio trećeg nosioca i 12. igrača na ATP listi Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 1:6, 7:5.

Bio je ovo četvrti duel Džumhura i Cicipasa i treća pobjeda bh. tenisera, poslije trijumfa u Istanbulu 2017. i turnira u Parizu prošle godine.

Samo jednom, u Kanadi prošle godine, slavio je Cicipas, koji zanimljivo ima bolji skor protiv Novaka Đokovića i Rodžera Federera nego protiv Džumhura.

MEĐUSOBNI SKOR

Cicipas - Džumhur 1-3

Cicipas - Đoković 1-0

Cicipas - Federer 1-0

Cicipas - Nadal 0-3

Najboljeg svjetskog tenisera Cicipas je pobijedio prošle godine na Rodžers kupu i tako napravio veliko iznenađenje u njihovom prvom i jedinom međusobnom okršaju.

Sličbnu stvar napravio je i na prvom grend slem ove sezone pobijedivši Rodžera Federera u osmini finala Australijan opena, gdje je dogurao do polufinala.

Plasmanom u polufinale Australijan opena, Cicipas je postao najmlađi kome je to pošlo za rukom poslije Endija Rodika 2003, kada je imao 20 godina i 149 dana.

On je i najmlađi učesnik polufinala nekog grend slema još od 2007. godine, kada je Novak Đoković nastupao u toj fazi na US Openu i u tom trenutku imao 20 godina i 110 dana.

U tom polufinaluan kraju ga je zaustavio Rafael Nadal, sa kojim Cicipas ima skor 0-3.

Damir Džumhur poslije pobjede nad Cicipasom, u drugom kolu igraće protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina, 53. igrača na ATP listi. Biće to njihov treći meč na ATP turu, a u dosadašnja dva slavio je bh. teniser.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC