• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo pa muško – Partizan vrlo dobar

Autor mondo.rs

Partizan bolji od Bačke 3:0 na otvaranju prolećnog dela sezone. Meč 22. kola Superlige, na stadionu "Slavko Maletin" gledalo oko 5.000 navijača.

 Prvo pa muško – Partizan vrlo dobar Izvor: MN PRESS

Pribojavali su se navijači Partizana, ali i u stručnom štabu crno-belih, kako će protiv organizovane i čvrste odbrane, s kojom su tokom priprema u Turskoj imali dosta problema. Upravo takva ih je čekala u Bačkoj Palanci u režiji trenera OFK Bačke Zorana Govedarice i njegovih pulena.

Partizan je rešenje za ovaj problem našao u receptu kojem dugo, uglavnom bez kontinuiranog uspeha, teži šef stručnog štaba "parnog valjka" Zoran Mirković – brzom golu.

Bačka – Partizan 0:3 (0:1)!

Strelci za crno-bele bili su Nemanja Nikolić u sedmom, Rikardo Gomeš u 56. i Goran Zakarić u 80. minutu.


Beograđani su praktično iskoristili prvi opasan napad na meču, a posle je sve bilo daleko lakše… Iako bez Danila Pantića, Đorđa Ivanovića, Muse Ndžaija i Slobodana Uroševića - upisana su tri boda i ubedljiva pobeda.

Zoran Tošić je verovatno u sedmom minutu imao nameru da direktno šutira, ali je lopta dobila čudan efe, što je iskoristio Nemanja Nikolić, koji je po mišljenju sudija izbegao ofsajd zamku i rutinski savladao Bojana Zogovića.

Partizan je lako kontrolisao situaciju na terenu, do kraja prvog dela Rikardo Gomeš je dva puta propustio šansu da duplira prednost ekipe iz Humske. Prvo je Zogović odbranio njegov udarac glavom, a zatim je iz vrlo povoljne situacije šutirao pored gola.

----------------------------------------------------
Rezultati 22. kolo:

Voždovac – Napredak 4:0 (3:0)
/Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22/

u subotu:

Bačka – Partizan 0:3 (0:1)
/Nikolić 7, Gomeš 56, Zakarić 80/

14.00 Mačva – Mladost

14.00 Proleter – Radnik
15.00 Radnički – Čukarički
16.00 Crvena zvezda – Vojvodina (TV Arena sport 1)

u nedelju

14.00 Dinamo – Spartak
14.00 Rad – Zemun

TABELA: Crvena zvezda 59, Radnički 50, Partizan (+1) 47, Čukarički 39, Mladost 33, Napredak (+1) 33, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac (+1) 22, Spartak 19, Bačka (+1) 18, Rad 16, Zemun 15, Dinamo 10 bodova.

***Prvih osam klubova takmičenje posle 30. kola nastavlja u plej-ofu, a drugih osam u borbi za opstanak, odnosno plej-autu.
----------------------------------------------------

Ono što nije uspeo u prvom, jeste u drugom poluvremenu. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva postigao je 11. gol u Superligi ove sezone u trenucima kada je Bačka (takođe dosta oslabljena) gradila samopouzdanje i sve češće i opasnije pretila. Ulazak Nebojše Gavrića je dosta doprineo tome. Međutim, otvorena igra Bačke brzo ih je koštala još jednog primljenog gola. Nemanja R. Miletić je probio po desnom krilu, sjajno centrirao, a Gomeš se "poklonio" i konačno pogodio.

Partizan je do kraja postigao još jedan pogodak. Ovaj put je po levom krilu probio Goran Zakarić, snažno opalio levicom i spasa za Bačku nije bilo.

S obzirom na to da je u pitanju prva takmičarska utakmica posle više od dva meseca, trener Partizana Zoran Mirković nije imao mnogo zamerki.

"Danas je bilo dosta dobro, pokazali smo već po ko zna koji put da kada damo gol na vreme stvari postanu dosta lakše. Pohvalio bih obe ekipe, a posebno moju. Voleo bih da igramo još tečnije, ali imali smo i vrlo loš teren", rekao je strateg crno-belih.

Njegov kolega Zoran Govedarica bio je drugačijeg raspoloženja.

"Nismo dali maksimum, a sliku utakmice najbolje pokazuje naša poslednja šansa. Jako smo slabo ušli u utakmici, nismo odradili ono što smo trenirali. Partizanu smo danas poklonili golove", rekao je Govedarica.

Partizan sada ima 47 bodova i nalazi se na trećem mestu, dok je Bačka i dalje 13. sa 18.


Utakmicu sudi Milorad Mažić.

OFK BAČKA: Zogović – Ilić, Bjeloš, Jovanović, Grabež – Žarković, Pantić – Tomić (od 74' Mićić), Radinović (od 88' Balabanović), Makarić – Radović (od 46' Gavrić).

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković (od 84' Šehović), Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Zakarić, Nikolić, Tošić (od 71' Enake) - Rikardo (od 87' Stevanović).

IZ MINUTA...

90' Greška odbrane Partizana, ali nije skupo plaćena.

88' Balabanović je ušao umesto Radinovića.

87' Filip Stevanović, momak koji još nije napunio 17 godina, menja Rikarda. 

84' Šehović umesto Markovića.

GOOOL!

80' Partizan je definitivno rešio sve dileme oko pobednika. Goran Zakarić je dobio loptu od Nikolića, nalazio se iskosa sa leve strane, idealno za razornu levicu, kojom je i na kraju "pocepao" mrežu Bačke!

  74' Luka Mićić umesto Branislava Tomića.

71' Izlazi Zoran Tošič, a umesto njega je na terenu Gabrijel Enake...

GOOOL!

56'  I baš u trenucima kada je Bačka pojačavala napade i sve češće ulazila u kazneni prostor Partizana, gosti su postigli drugi gol. Treća sreća za Rikarda Gomeša. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je odlično skočio i glavom zakucao loptu u mrežu Bačke. Drugom golu crno-belih prethodio je idealan centaršut Nemanje R. Miletića. Rikardo je postigao 11. gol ove sezone u Superligi.


55' Sada je i Makarić šutirao, posle kratke kombinacije na ivici kaznenog prostora. I ova lopta je išla pravo u golmana "parnog valjka". Probudila se i domaća pubila...

54' Hrabriji početak Bačke, pokušao je domaćin da pritisne Partizan na njegovoj polovini... Sada se iznenada ukazala šansa rezervisti Gavriću (zamenio Radovića), posle greške Kosovića, Stojković je bio siguran. Beležimo prvi udarac u okvir Partizanovog gola.

48' Bačka je izvela prvi korner i bilo je opasno po gol Partizana. Lopta je proletela kroz kazneni prostor i niko nije uspeo da je skrene u mrežu. Dogodio se i novi prekid, jer su navijači Partizana smešteni kod gola koji u drugom delu brani Vladimir Stojković ubacili rolne papira na teren.

- Nastavljena je utakmica...

Kraj prvog dela, posle kojeg Partizan zasluženo vodi. Imao je gost još dve šanse da postigne pogodak, ali oba puta Rikardo Gomeš nije uspeo.

36' Sada je Rikardo Gomeš pobegao Nemanji Iliću, imao je izvanrednu šansu, doduše Zogović je istrčao i skratio uglove, što je bilo dovoljno da napadač Partizana propusti priliku da duplira prednost svog tima. Na delu se videla boljka vezana za efikasnost.

34' Partizan je postigao još jedan gol, mrežu je zatresao Rikardo Gomeš, ali se pre toga Nikolić nalazio u malom ofsajdu. Mažić je ispravno postupio!

29' Navijači Partizana ispred kojih stoji transparent "Južna tribina" su ubacili baklju na teren, pa je utakmica za kratko bila prekinuta.

27' Več tri puta je Rikardo Gomeš dobio loptu u prostor, dva puta se napadač sa Zelenortskih Ostrva našao u ofsajdu, a jednom je ispred njega reagovala odbrana izbivši loptu u korner. Partizan je i dalje bolji, pa i opasniji tim.

20' Partizan kontroliše dešavanja na terenu, Bačka za sada deluje prilično bezopasno, doduše, osim gola i šanse za Rikarda tri minuta kasnije, ni gosti nisu više učinili.

10' Još jedna šansa za Partizan i to vrlo dobra. Odlično je sa leve strane centrirao Nemanja G. Miletić, najviši u kaznenom prostoru bio je Rikardo Gomeš, trznuo je glavom, ali je Bojan Zogović dobro intervenisao zaustavivši loptu na gol-liniji.

GOOOL!

7' Odmah u sledećem napadu je Partizan poveo! Ostalo je nejasno da li je Zoran Tošić šutirao iskosa sa desne strane ili je želeo da proigra strelca Nemanju Nikolića. Bilo kako bilo, lopta je došla do napadača Partizana, koji je izbegao ofsajd, našao se sam ispred golmana i rutinski ga savladao.


7' Prvi udarac ka golu. Uputili su ga igrački domaćeg tima, Srđan Grabež je šutirao iz daljine, ali nije bio precizan.

3' Nema prilika, ali već od početka utakmice grupa navijača Partizana skandira protiv uprave svog kluba.

- Utakmica je počela.

- Tribine stadiona "Slavko Maletin Vava" su dobro popunjene, vreme je lepo, gotovo idealno za fudbal, jedino je stanje terena nešto lošije, što je svakako posledica lošeg vremena sa puno padavina proteklih meseci.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC