• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prebijeni Juve na kolenima, Siti okrenuo sa desetoricom

Autor mondo.rs

"Hunta" je na prvo raznela šampiona Italije energijom u duelima i oštrinom u faulovima, a onda je Simeone razneo Alegrija sa tri brze izmene, na koje Italijan nije odgovorio - 2:0. A, Šalke? On je izgubio nemoguće - 2:3.

U Gelzenkirhenu - kandidat za ispadanje u Cvajtu imao je dva penala i crveni karton prednosti protiv šampiona Premijer lige i uspeo da izgubi.

Pred 57.000 navijaća na "Feltins areni": Šalke - Mančester siti 2:3 (2:1), nakon preokreta koji je pogotkom iz slobodnjaka u 85. najavio bivši fudbaler domaćih, sada rezervista "građana" Liroj Sane, a potvrdio Rahim Sterling golom u 90. minutu na asistenciju golmana Edersona, kada su domaći uveliko imali igrača više u polju...

Šalke: Farman - Kaliguri, Bruma, S. Sane, Nastasić, Očipka - Serdar, Bentaleb, Mekini (od 77. Skribski) - Ut (od 88. Harit), Mendil (od 65. Burgštaler).

Mančester siti: Ederson - Voker, Fernandinjo, Otamendi, Laport - De Brujne (od 81. Zinčenko), Gindogan, D. Silva (od 70. Kompani) - Sterling, Aguero (od 78. L. Sane), B. Silva.

Pre toga, Nabil Bentaleb postigao je dva gola iz penala u prvom poluvremenu, u 37. i 45. minutu, i tako svoj skor u dresu Šalkea popravio na 14/14.

Oba puta španski arbitar Karlos De Sero konsultovao je VAR tehnologiju i oba puta bio u pravu kod svojih odluka, kao i kada je isključio Nikolasa Otamendija u drugom poluvremenu i naterao Pepa Gvardiolu da umesto hvatanja za glavu pokaže zbog čega ga sa pravom smatraju fudbalskim genijem.

U gotovo bezizlaznoj situaciji, Španac je napravio izmene kojima je isprovocirao ne samo izjednačenje, već i pobedu sa desetoricom na terenu.

Bivši štoper Sitija, sada stub odbran Šalkea, Matija Nastasić, pokušao je još četvoricom kolega u poslednjoj liniji odbrane ispred očajnog Ralfa Farmana da zaustavi navalu Sitija. Umalo mu je uspelo, u jednom trenutku maestralnom intervencijom Srbin je sprečio Serhija "Kuna" Aguera da drugim golom na meču poravna na 2:2, ali su na kraju "rudari" sami pomogli rivalu da zabeleži 13. pobedu poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima.

Gvardiola i dalje ne zna za poraz od Šalkea, 0-2-7.

Siti je od početka imao inicijativu, a prvu šansu napravio je u sedmom minutu kada je posle prekida glavom pokušao Aguero, ali je golman Ralf Farman odbranio.

U 18. minutu Siti je poveo golom Aguera posle greške golmana domaćih koji nije dobro dodao loptu do saigrača. Do lopte je došao Bernardo Silva koji je asistirao Agueru. Sudija Karlos Del Sero Grande je zatim pregledao snimak situacije koja se pre gola dogodila na polovini terena kada je Emerik Laport osvojio loptu, ali je posle toga priznao pogodak.

U 25. minutu domaćin je pokušao preko Marka Uta, koji je sa 25 metara poslao loptu pored stative.

Posle toga Siti je imao inicijativu i više loptu u posedu, a u 34. minutu sudija je prekinuo utakmicu kako bi pregledao video snimak, posle zahteva fudbalera Šalkea koji su tvrdili da je Nikolas Otamendi igrao rukom posle šuta Danijela Kaligurija. Uz pomoć VAR-a dosuđen je penal, koji je u 38. minutu iskoristio Bentaleb.

Isti igrač doneo je preokret u 45. minutu, kada je ponovo bio precizan iz penala koji je dosuđen posle duela u šesnaestercu Fernandinja i Salifa Sanea. Obojica igrača Sitija koji su večeras napravili penale propustiće zbog suspenzije revanš utakmicu.

Poslednju priliku uprvom poluvremenu imao je Brnardo Silva, ali je šutirao pored gola nemačke ekipe.

Siti je prvi zapretio u nastavku posle slobodnog udarca Kevina De Brujnea, ali je golman odbranio. Engleski tim imao je inicijativu, pokušavali su Ilkaj Gundogan i Silva, ali do tada nisu uspeli da ugroze golmana gostiju, nakon čega je u 68. minutu usledilo Otamendijevo isključenje i očekivana inicijativa "rudara", koja je bila surovo kažnjena.

U 85. minutu izjednačio je Sane iz slobodnog udarca sa 25 metara. Pobedu ekipi Pepa Gvardiole doneo je Sterling u 90. minutu posle dodavanja Edersona.


IZ MINUTA U MINUT:

90 - GOOOL! Šta se dogodilo u Gelzenkirhenu!? Šalke je sa igračem više na terenu primio gol na ulasku u nadoonadu vremena u akciji u kojoj je golman gostiju, Ederson, asistirao strelcu, Sterlingu...

...da se zapitate - kako je to moguće!

Brazilac je ispucao loptu sa svoje polovine, Sterling vešto odgurnuo telom čuvara i sačekao da ovaj naivno padne čekajući da De Sero prekine igru, a kada se to nije dogodilo, Englez je vešto sa desnog krila prevario neadekvatno postavljenog Farmana i doneo veliku radost grupi od 4.000 navijača Mančester sitija.

Umetnost ispadanja...

85 - GOOOL! Leroj Sane nije počeo utakmicu protiv bivšeg kluba, ali ni proslavio pogodak čim je ušao na teren pred navijače kojima je dugo bio ljubimac. Gvardiola ga je uveo u finišu umesto Aguera i onda se nasmejao kada je levonogi nemački reprezentativac iz slobodnog udarca postigao maestaralan i rezutlatski jako važan gol za izjednačenje sa igračem manje.

68 - CRVENI! Otamendi je bez potrebe i naivno, nakon što mu je još neoznojani rezervista Burgštaler "prodao" dribling na sredini terena, napravio prekršaj zbog kog mu je De Sero pokazao drugi žuti karton, pa je Siti ostao sa desetoricom, a kapiten David Silva morao da preda traku svojoj zameni, Kompaniju.

POLUVREMENA: U Madridu, očekivano, bez golova, u Gelzenkirhenu, očekivano, golovi. Ali, o načinu na koji je do njih došlo vredi pričati... Biće zanimljivo videti Gvardiolinu reakciju.

45 - GOOOL! Šalke vodi! Ovog puta Ederson je pogodio stranu u koju će šutirati Bentaleb, ali je Bentaleb pogodio gornji desni ugao Brazilčevog gola i doveo "rudare" u neočekivano vođstvo.

Bio je to 14. pogodak Alžirca iz isto toliko udaraca sa bele tačke u dresu Šalkea. Stoprocentan!

44 - JOŠ JEDAN PENAL! De Sero je ponovo pokazao na belu tačku, De Sero je ponovo pokazao i žuti karton. Posle Otamendija, opomenut je i Fernandinjo zbog nerazumnog povlačenja Sanea sa leđa prilikom prekida sa desne strane koji je izveo Kaliguri i... De Sero je ponovo bio u pravu.

Gvardiola je uzalud prekrivao lice rukama, njegov ključni igrač prebačen sa pozicije defanzivnog veznog na štopera nije izdržao duel sa jačim od sebe, poslužio se rukama i zaslužio kaznu.

37 - GOOOL! Koliko se odluka čekala, toliko se i slavila. U 33. minutu je lopta pogodila Otamendija, u 37. je Bentaleb savladao Edersona sa bele tačke i poravnao na 1:1.

36 - PENAL! Dva i po minuta bilo je potrebno De Seru da dosudi očigledan i neosporan jedanaesterac za Šalke, posle udarca Kaligurija koji je na putu ka mreži pogodio Otamendijevu ruku i završio u korneru. Trajalo je i trajalo i trajalo, čekali smo da Španac porazgovara i sa kapitenima dva tima, a onda i pokaže na belu tačku.

18 - GOOOL! I to prvi postignut u prvim poluvremenima ove runde takmičenja. Najzaslužniji su fudbaleri Šalkea, tačnije golman Farman, koji je pod pritiskom presinga fudbalera Mančester sitija "uvalio kosku" Džefriju Brumi, a zapravo omogućio Davidu Silvi da dođe u posedu u kaznenom prostoru i odmah asistira Agueru za surovih 0:1.

Desetak sekundi pre toga, španski arbitar De Sero nije prekinuo igru posle duela na drugoj strani terena, lopta je došla do igrača Šalkea koji su se razmišljali da li da je izbace iz igre i omoguće lekarskoj ekipi da uđe i pomogne njihovom saigraču, koji je ostao da leži ili da nastave sa igraju, nastavili su, vratili loptu do golmana i...

...primili gol.

Uzalud su se potom ljutili, jer De Sero nijednog trenutka nije nameravao da prekine igru i konsultuje VAR, a ni oni sami nisu iskoristili priliku da izbace loptu iz igre.

7 - AGUERO! FARMAN! Savršeno su Englezi izveli Gvardiolin "specijal" posle prekida na levoj strani, odbana Šalkea odgledala je uigranu akciju rivala, ali je golman bio budan i nekako odbranio Aguerov udarac glavom. Aplauzi severne tribine za Farmana.

ALEGRI NIJE VIDEO ŠTA SLEDI: SIMEONE U PUNOJ SNAZI!



U Madridu - "italijanski" Atletiko pokazao je novoj družini Kristijana Ronalda i večitom šampionu Serije A kako se igra srcem i mu*ima...

Uostalom, Interista Dijego "Čolo" Simeone to je i pokazao proslavom gola na koji njegov kolega Maks Alegri nije imao odgovor.

Pred 67.000 navijača na "Metropolitanu": Atletiko - Juventus 2:0 (0:0).

Crveno-beli su u drugom poluvremenu stvorili dva zicera i postigli tri gola, od kojih im je sudija Feliks Cvajer uz pomoć VAR tehnologije "skinuo" jedan, ali im je na kraju ostala ozbiljna zaliha za remi u Torinu kada će najskuplje pojačanje "Stare dame" u istoriji, Kristijano Ronaldo, morati nešto da pokaže...

Koliko su Ronaldu do sada prijali mečevi protiv "jorgandžija" potvrđuje i statistika, koja kaže da je u 31 utakmici protiv Atletika postigao čak 22 gola i prvi je strelac u istoriji madridskih derbija.



Atletiko Madrid: Oblak - Huanfran, Himenez, Godin, Felipe Luiz - Koke (od 67. Korea), Tomas (od 61. Lemar), Rodrigo, Saul - Grizman, Košta (od 58. Morata).

Juventus: Šćešni - De Šiljo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro - Betankur, Pjanić (od 72. Džan), Matuidi (od 88. Kanselo) - Dibala (od 80. Bernardeski) - Mandžukić, Ronaldo.

Ove večeri, nakon što je poput Paula Dibale nekoliko puta oštro fauliran, Portugalac se izgubio na terenu zajedno sa kolegama iz napada i "pozvao" Madriđane da krenu prema Vojčehu Šćešniju, a to su prepoznali svi na stadionu osim Maksa Alegrija.

Kada se Italijan setio da izmenom reaguje na tri Simeoneove, u trenutku kada je Juventus već bio sabijen u svoj peterac, uveliko je bilo kasno.

Iako se ispostavilo da se radovao uzalud, Simeoneova prva izmena Alvaro Morata jeste proslavila loptu u mreži bivšeg kluba odmah po ulasku na teren umesto nezadovoljnog Dijega Košte. Moratin prvenac u dresu Atletika poništio je Cvajer, koji je na usporenom snimku video faul Španca nad Đorđom Kjelinijem, pa je tako karma na neki način kaznila Moratu za kršenje nepisanog pravila koje tvrdi da je proslava gola protiv bivšeg kluba nekorektna...

O tome da li igrač iz bilo kog razloga ne bi smeo da se raduje golu, za koji toliko radi i trenira, tema je o kojoj vredi raspravljati, ali nije bilo rasprave o tome da li su štoperi Atletika imali povoda da burno proslave golove postignute u "razgrtanju" odbrane "bjankonera". Hoze Himenez i Dijego Godin u razmaku od pet minuta krunusali su jaku i upečatljivu predstavu "Čolove" hunte, koja je Juventusu priredila neprijatan doček na stadionu na kom će biti odigrano naredno finale Lige šampiona.

Prvu šansu na utakmici imao je Juventus u devetom minutu, kada je Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca, a golman Oblak je dobro odbranio i izbacio loptu u korner. Tri minuta kasnije Bonući je zahvatio loptu glavom, ali je poslao preko prečke. Crno-beli su kontrolisali igru, a dobru priliku propustio je Mario Mandžukić u 23. minutu kada je šutirao pored gola.

U 25. minutu dosuđen je penal za Atletiko, zbog navodnog prekršaja Andree De Šilja nad Dijegom Koštom, ali je Cvajer posle pregledanog snimka poništio je odluku i "izvukao faul" napolju. Bio je u pravu.

Nedugo zatim Atletiko je mogao da povede posle dobrog udarca Antoana Grizmana sa ivice šesnaesterca, ali je golman Juventusa Vojčeh Ščesni odbranio. Posle toga uzvratio je Juventus preko Dibale u 34. mintu, Oblak je, međutim, dobro intervenisao. Do kraja poluvremena nije bio ozbiljnijih prilika, što je bilo samo zatišje pred buru.

Dijego Košta, koji će propustiti revanš utakmicu zbog kartona, imao je odličnu priliku u 51. minutu. Asistirao mu je Grizman, Brazilac se gurkao u trku sa Bonućijem, ali je morao bolje da šutira sa ivice šesnaesterca dok je ispred njega bio samo Šćešni. Tri minuta kasnije lopta je pogodila prečku posle pokušaja De Šilja da spreči "viđeni" volej Grizmana, a važno je reći da bi to bio pogodak da Poljak nije vrhovima prstiju prosledio loptu do "grede".

Juventus je tada već bio na "konopcima", ali Alegri nije menjao ništa, pa su usledili golovi.

IZ MINUTA U MINUT:



90 - OBLAK! Odbrana utakmice slovenačkog majstora na golu, posle lukave predstave Juventusa.

Grizman je zaradio žuti karton pogibeljnim startom na mestu gde su "spajaju" linije šesnaesterca i gol-auta, Alegri je naredio "nemoguće" - da prekid izvede Ronalda, što je Madriđane upozorilo da sledi udarac iz "mrtvog ugla" (ali, baš "mrtvog"), zaboravili su na Bernardeskija na "kapici", Portugalac mu je poslao pas po zemlji, rezervista tukao iz prve pod prečku, ali je Oblak odbranio neodbranjivo!

83 - GOOOL! Juventus je doživeo tehnički "nokaut" u drugom poluvremenu! Sada je 2:0, posle novog prekida i novog "razgrtanja" odbrane gostiju. Atletiko ima više energije, Atletiko je i drugu "ničiju" loptu posle guranja i gužve u šesnaestercu "vratio" u mrežu, baš kao i njegov kolega Ernandez pet minuta ranije.

Simeone je, kada je primetio da su njegovi igrači promašili dve-tri dobre šanse na startu drugog poluvremena, napravio tri izmene, uneo novu energiju na teren i ostavio Alegrija bez odgovora.

78 - GOOOL! Ipak jeste. Cvajer se dvoumio, ali odlučio da ne gleda reprizu i ne osporava drugi pogodak Atletika, iako je Bonući ostao da leži dugo na terenu posle duela sa Ernandezom, čovekom koji se našao na pravom mestu nakon što se lopta u nastavku akcije posle njegovog i Bonućijevog duela našla pravo ispred njega, na pet metara od gola...

Sve što je trebalo da uradi je da zakuca fudbal u mrežu, što je Urugvajac i uradio!

78 - (GOOOL!) Moraćemo ovako da pišemo ubuduće, jer uvek postoji mogućnost da gol bude poništen.

73 - NIJE GOL! Cvajer je prihvatio sugestiju pomoćnika, pogledao je usporeni snimak na ekranu pored terena, video da je Morata odgurnuo Kjelinija u trenutku kada se spremao za skok i udarac glavom posle centaršuta Lemara, što je Nemac okarakterisao kao prekršaj vredan poništavanja već proslavljenog gola na "Metropolitanu".

70 - GOOOL! Vodi Atletiko, strelac Morata! (ili, ipak, nije?)

67 - Simeone pravi i treću izmenu, Alegri i dalje nije prvu.

58 - Simeone pravi prvu izmenu - bivši napadač Juventusa, Morata, ulazi umesto nezadovoljnog Košte.

53 - PREČKA! Juve je pod pritiskom. De Šiljo je umalo lobovao Šćešnija u požrtvovanom pokušaju da spreči Grizmana da šutira i - ispostavilo se - sačuvao svoju mrežu, ali uz mnogo sreće. Lopta se od prečke vratila u polje, a tamo su Kjelini i Bonući nekako uspeli ispred Košte da je izbace iz igre.

De Šiljo bi postigao fantastičan gol da Poljak taj njegov auto-lob nije dokačio vrhovima prstiju i prosledio loptu do "grede".

Drama!

50 - KOŠTA!? Moguće da je centarfor Atletika promašio šansu DVOMEČA, ako uzmemo u obzir ko igra i protiv koga. Sevnula je kontra Atletika posle fantastične lopte Grizmana sa svoje polovine, Košta je istrčao pred Šćešnog i u prvi mah pobegao Bonućiju, ali kada ga je Italijan stigao - omeo ga je taman toliko da robusni Brazilac šutira pored gola...

29 - GRIZMAN! ŠĆEŠNI! Umalo da De Šiljov kiks, ipak, bude kažnjen, jer je Francuz "tukao" jako i precizno iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane i umalo savladao Poljaka. Lopta je išla "tik" uz stativu sa unutrašnje strane.

28 - PENAL! NIJE PENAL! Cvajer je "izvukao napolje" faul De Šilja na Košti s leđa i... verovatno bio u pravu. Iako su centimetri odlučivali u De Šiljovim uzaludnim naporima da grešku u pozicioniranju ispravi povlačenjem, pa saplitanjem centarfora Atletika s leđa.

15 - PARTI! Sada je Šćešni morao da pokaže da je koncentrisan i spreman. Izbijenu loptu iz kaznenog prostora Juvea "iz prve" je čekao Tomas, uputio jak i precizan "drop kik", ali je Poljak to zaustavio.

12 - BONUĆI! Velika šansa za Juve i veliki promašaj štopera, koji je nadvisio čuvara u skoku za otprilike pola metra, ali centaršut Pjanića iz kornera nije uspeo da "spusti" pod prečku... udarac glavom bio je neprecizan!

9 - RONALDO! OBLAK! Osetio je Godin da je Ronaldo opet opasan iz slobodnjaka, žrtvovao je i žuti karton već u 8. minutu kako bi istrčavanjem iz živog zida dekoncentrisao starog rivala, a kada je Cvajer konačno dao znak da prekid bude izveden - Oblak je morao da pokaže zašto je jedan od najboljih golmana sveta da bi zaustavio karakterističnu "bombu" Portugalca.

To su, ujedno, poslednje dve utakmice osmine finala Lige šampiona nakon revanša zakazanih za dve, odnosnjo tri sedmice.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: ŠANSE LIGE ŠAMPIONA!


Rezultati:

sreda

Šalke - Mančester siti 2:3 (2:1)
/Bentaleb pen 37, pen 45 - Aguero 18, L. Sane 85, Sterling 90/

Atletiko Madrid - Juventus 2:0 (0:0)
/Himenez 78, Godin 83/

utorak

Olimpik Lion - Barselona 0:0


Liverpul - Bajern Minhen 0:0


13. februar:

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0)
/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 85/


Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Ziješ 75 - Benzema 60, Asensio 87/


12. februar

Mančester junajted - Pari sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 53, Mbape 60/


Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/


Revanši su 5, 6, 12. i 13. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC