• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović za MONDO: Radnik i Željezničar u "egalu"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prvi meč u nastavku prvenstva Bijeljinci igraju pred svojim navijačima protiv uvijek neugodnog sarajevskog Željezničara (nedjelja, 14.30 časova).

 Mladen Žižović za MONDO: Radnik i Željezničar u "egalu" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bijeljinski Radnik nastojaće već od prvog kola nastavka prvenstva da krene sa pozitivnim rezultatima, kako bi osigurao Ligu za prvaka BiH, samim tim i obezbijedio opstanak u društvu najboljih, što je primarni cilj premijerligaša iz Semberije.

Trener Mladen Žižović, koji je prije nekoliko dana proglašen za najboljeg trenera Bijeljine u protekloj, 2018. godini, zadovoljan je odrađenim tokom priprema i nada se da će njegovi izabranici sve ono što su radili tokom trenažnog procesa prenijeti na terene kada dođu na red borbe za bodove, a one kreću već u nedjelju, kada na noge Bijeljncima stiže sarajevski Željezničar.

"Prvenstvo počinje za dva dana, kada ćemo vidjeti kako smo radili i kako će se uklopiti pojačanja koja smo doveli. Za sada mogu biti zadovoljan njihovim radom, a vrijeme će pokazati kakve rezultate će nam donijeti. Najbitnije je da tokom pripremnog perioda nije bilo ozbiljnijih povreda i da smo odradili sve ono što smo planirali, iako smo imali problema sa terenima i vremenskim prilikama", rekao je Žižović za MONDO.

SVE VIJESTI O FK RADNIK BIJELJINA

Bijeljinci su pred svojim navijačima odigrali 10 utakmica protiv Željezničara, u kojima su upisali po dva trijumfa i remija, uz čak šest poraza (gol razlika 7:14).

"Tradicija je na njihovoj strani, ali smatram da u ovom trenutku imamo podjednako snažnu ekipu kao Željezničar. Iako smo u odnosu na njih malo više mijenjali startnu postavu, naročito u defanzivnoj liniji, nadamo se osvajanju bodova. Svaka utakmica će nam biti šansa da skupimo što više bodova, a tome se nadam već u duelu sa Željezničarom", optimista je Žižović, koji protiv Željezničara neće moći da računa na suspendovanog Nedima Mekića, dok je Srđan Bečelić lakše povrijeđen, ali bi trebalo da bude u sastavu za meč sa Sarajlijama.

Radnik i Željezničar na teren će u nedjelju od 14.30 časova.

Goran Paradžik iz Ljubuškog određen je za glavnog arbitra ovog susreta, a pomagaće mu Davor Beljo i Amer Macić, obojica iz Mostara.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

U subotu:

Mladost - GOŠK (14.30)
Krupa - Zvijezda 09
Tuzla siti - Sarajevo
Čelik - Sloboda (17.30)

U nedjelju:

Radnik - Željezničar (14.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar 28, Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda 09 21, Čelik 21, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 15.

PROČITAJTE JOŠ:

Svaka utakmica bitnaSvaki meč pod imperativom!Šampion gostuje na "Pecari"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC