• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gajić, Borjan i prečke za tri boda Zvezde (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crveno-beli dobri, ali i srećni u Surdulici.

 Gajić, Borjan i prečke za tri boda Zvezde (VIDEO) Izvor: Arena sport/Mondo
Izvor: MN PRESS

Mnogo teže nego u nekoliko ranijih susreta, posebno nego jesenas kada je na "Marakani" bilo 6:0, ali sa istim epilogom: Crvena zvezda je savladala Radnik.

U 23. kolu Superlige, u Srudulici, bilo je 1:0 za crveno-bele pogotkom Milana Gajića u 8. minutu.

Zimsko pojačanje srpskog šampiona svoj prvenac postigao je lepim udarcem iz prve sa ivice kaznenog prostora.


Osvojena tri boda i 21. pobeda, uz dva remija, zadržaće sjajnu atmosferu u svlačionici Crvene zvezde pred "večiti derbi" sa Partizanom naredne subote (18 časova, stadion Rajko Mitić), ali treba istaći da su gosti ovaj put imali dosta sreće u Surdulici.

Crvena zvezda i Radnik do kraja sezone mogli bi da se sastanu još dva puta, ukoliko Surduličani uspeju da se plasiraju u plej-of. Bez obzira na to, 13. marta igraće u Beogradu četvrtfinale Kupa Srbije.

Dva puta je prečka sačuvala Borjanov gol, a u nekoliko navrata je čuvar mreže crveno-belih morao dobro da se pomuči da bi sprečio pogodak za Radnik.

Daleko od toga da su gostujući igrači bili nesigurni - kontrolisali su dešavanja na terenu veći deo utakmice - već su domaći zaslužili sve pohvale za borbenost i upornost. Prilike koje su imali u većini slučajeva bili su pokušaji sa distance, mada bi možda bilo i drugačije da je teren bio u boljem stanju...

Upravo zbog zaleđenog i izrovanog terena, Vladan Milojević odlučio je da neke standardne prvotimce izostavi iz tima - pre svih Marina, Bena i Boaćija - pa je Zvezda ovo gostovanje "iznela" u kombinovanom sastavu.

Ispostavilo se to kao dovoljno za povratak na devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

RADNIK: Vasiljević - Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović - Ristović, Kojić (73. Pejčić) - Stanisavljević (79. Stojanović), Kjeremeh, Danoski (73. Damnjanović) - Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić, Čaušić - Vukanović (79. Vulić), Ebisilio (64. Ivanić), Simić (90. Jirka) - Pavkov.

Sudija: Petar Piper.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Utakmica je produžena za tri minuta.

- Umalo da Radnik stigne do izjednačenja u 81. minutu posle šuta Ristovića, ali je lopta prošla pored stative Borjanovog gola. Domaći fudbaleri baš nemaju sreće da dođu do izjednačenja...

- Vrlo dobra šansa za Pavkova u 71. minutu, ali je izblokiran visoki napadač crveno-belih.

- Ne predaju se igrači Radnika. Šta više, pojačavaju napade! U 69. minutu iznenada se u šansi našao Danoski posle ispucavanja Vasiljevića i odličnog prijema.  Borjan je, ipak, odlično intervenisao.

- I još jednom je Zlatanović naterao Borjana na "paradu", u 68. minutu, ali je ponovo njegov udarac bio koji santimetar neprecizan...

- PREČKA je ponovo sačuvala gol Crvene zvezde! U 57. minutu je Risto Ristović šutirao iz "slobodnjaka", lopta je odskočila ispred Borjana, ali je on pokazao sjajan refleks i uspeo da ju je zakači. Dovoljno da skrene u prečku... U nastavku je Kjeremeh šutirao, ali pored gola.

- Kao i na početku utakmice, tako i u drugom poluvremenu prvi je zapretio Ebisilio, udarcem sa distance u 54. minutu, ali opet neprecizno.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Crvena zvezda je mnogo bolje ušla u utakmicu i brzo stigla do prednosti. Domaći igrači su se malo trgli sredinom prvog dela utakmice i uspeli dva puta opasno da zaprete, ali prvo prečka, a onda i Borjan sačuvali su prednost crveno-belima.


- Dobar centaršut pred gol Zvezde u 39. minutu, ali ni Kjeremeh ni Zlatanović nisu uspeli da zahvate loptu. U kontranapadu je zapretio Ebisilio, ali neprecizno.

- Ponovo duel Zlatanovića i Borjana, ovaj put u 28. minutu kada je napadač Radnika snažno šutirao iz prve sa ivice kaznenog, a Zvezdin golman sjajnom intervencijom poslao loptu u korner.

- PREČKA je sačuvala gol Crvene zvezde u 23. minutu. Bila je to prva šansa za Radnik i odmah vrlo opasna. Igor Zlatanović je šutirao sa 18 metara, Milan Borjan ostao ukopan u mestu, ali je imao sreće golman crveno-belih.

- Zvezda je potpuno kontrolisala dešavanja na terenu u prvih 15 minuta. Malo je splasnuo pritisak na domaću odbranu posle pogotka, ali i dalje je lopta mnogo više u posedu crveno-belih.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 8. minuta prvencem Milana Gajića! Dušan Stevanović nije dobro izbacio loptu glavom, pa je Gajić natrčao i udarcem iz prve sa ivice kaznenog prostora savladao Nikolu Vasiljevića.

- Prvu priliku imao je Lorenco Ebisilio u 3. minutu, ali je izborio samo korner.

- Početak utakmice kasnio je nekoliko minhuta zbog problema sa strujom na stadionu u Surdulici.

- Teren u Surdulici je u prilično lošem stanju, ali su zato tribine vrlo dobro popunjene uprkos hladnom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC