• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" idu u Kinu - ko i šta ih tamo čeka!

Autor mondo.rs

Srbija se u posljednjoj utakmici kvalifikacija plasirala na Mundobasket, na kom će braniti srebro osvojeno u Španiji prije pet godina.

 "Orlovi" idu u Kinu - ko i šta ih tamo čeka! Izvor: MN PRESS

Srbija će braniti srebro osvojeno u Španiji prije pet godina!

"Orlovi" su to pravo obezbijedili u posljednjoj utakmici kvalifikacija za koje se nadamo da nikada neće biti ponovljene u ovom formatu, koji je od najjačih košarkaških timova Evrope napravio "davljenike".

Ipak, kada je bilo najvažnije, a pojačani Milošem Teodosićem, Vladimirom Lučićem i Nikolom Milutinovom, hrabri sastav selektora Aleksandra Đorđevića ubjedljivo je savladao Izrael u krcatom "Pioniru" i upisao se među 32 učesnika narednog Mundobasketa.

DRAME NIJE BILO: SRBIJA IDE NA MUNDOBASKET!

Do sada su se kvalifikovale ove reprezentacije: Kina, Tunis, Nigerija, Grčka, Njemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina i Kanada.

Od večeras, "orlovi" će moći da se posvete isključivo onome što ih očekuje krajem ljeta, tačnije od 31. avgusta do 15. septembra u Pekingu, Šangaju, Donguanu, Guangdžou, Nankingu, Vuhanu, Fošanu i Šendženu.

Za početak, važno je istaći da će žrijeb biti održan 16. marta 2019. godine u Šenženu, gradu koji je 2011. bio domaćin Univerzijade. Tada će Srbija saznati imena rivala na putu ka odbrani vicešampionske titule stečene u prvom nastupu sa selektorom Đorđevićem završenom porazom od Amerikanaca u Madridu.

Kuglice će izvlačiti legendarni košarkaš Kobi Brajant i poznati pjevač Džejson Derulo, a sa koliko pažnje FIBA organizuje taj događaj pokazuje i to da će biti prisutna i publika, jer su ulaznice uveliko u prodaji.

PROTIV KOGA, GDJE, ZAŠTO, KOLIKO...

Izvor: MN PRESS



Turnir će biti održan u tri faze.

U prvoj će 32 kvalifikovana ekipa biti raspoređena u osam grupa (od "A" do "H"), a plasman u drugu grupnu fazu izboriće po dvije ekipe iz svake grupe. Selekcije SAD i Kine biće razdvojene na suprotnim krajevima.

U narednom dijelu Svjetskog prvenstva, ekipe će biti podijeljene u po četiri grupe i ponovo će u sljedeću fazu proći po dvije.

Tih osam reprezentacija učestvovaće u četvrtfinalu, koje će biti odigrano 10. i 11. septembra. Potom slijedi polufinale 13. septembra i veliko finale u Pekingu, 15. septembra.



Takođe, važna promjena je i to da će ovog puta, za razliku od 2014, biti odigrano i razigravanje za plasman ekipa koje ne uđu u borbu za medalje.

Još značajnije je to da će osam najuspješnijih reprezentacija izboriti mjesto na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Naravno, Japan će se direktno kvalifikovati kao domaćin.

Srećno, majstori!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC