• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Potpisujem gol razlike do kraja sezone

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel nastavili su seriju pobjeda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i približili se lideru šampionata visočkoj Bosni na samo tri boda "minusa".

 Rk Borac - RK Goražde 27:23, izjava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi su slavili u dvorani "Borik" protiv Goražda (27:23), što je bila šest uzastopna pobjeda Banjalučana, ali mnogo teže nego od očekivanog.

Gosti su konstatno držali priključak i čak u par navrata imali napad da stignu i do izjednačenja, ali je tim Mirka Mikića uspio da odbije te nalete i stigne do nova tri boda prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Milošu Nježiću, koji je sa devet golova bio najefikasniji akter meča.

"Nema laganih utakmica, imali smo problema sredinom prvog poluvremena, isto kao i u Derventi, pa ćemo neke stvari morati da mijenjamo. Falilo nam je malo tempa u napadu i Goran Daničić zbog brze lopte, imali smo malih problema i u odbrani, pa smo se potrošili više nego smo planirali", rekao je Mikić nakon susreta.

Naravno, ipak je najbitnije da je Borac m:tel zabilježio trijumf nad Goraždem...

"Važno je da pobjeđujemo, rekao sam već da potpisujem do kraja sezone da bude jedan razlike za nas u svim utakmicama. Naravno, volio bih da smo odigrali lakšu utakmicu zbog 'Lešinara' da se njima odužimo zbog svega što rade za nas u posljednje vrijeme".

Već u srijedu Banjalučane očekuje teško gostovanje u Visokom protiv Bosne u prvom meču polufinala Kupa BiH.

"U Visokom ne smije da bude slabih serija, tehničkih grešaka, promašenih zicera, a odbrana mora da bude na visokom nivou, ako želimo da izvučemo pozitivan rezultat. Bosna je naš stari rival, koji je pojačan dolaskom Muhameda Toromanovića. Svakako nas čeka jedna 'momačka' utakmica", podvukao je trener banjalučkih rukometaša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC